RADIOSITE Fórum

• Neo FM

#79526  Szerző: Chucky

Hát nem tudom...ha meghallgatsz egy kívánságműsort akárhol, a hallgatók lassan már nem is mondanak konkrétumokat, csak ilyesmiket, hogy "egy pörgős számot", egy "szeremes dalt", stb. és akkor rá van bízva a rádióra, hogy melyik lerágott csontot teszi be a sok közül.

Egyszer tényleg meg kéne interjúvolni egy országos adó zenei szerkesztőjét, hogy mi a búbánat alapján dolgozik!
 #79525  Szerző: Gabeedj

Igen így van !A kívánságműsor is valódi kérésekből áll az esetek többségében és nem abból kell válogatni,amit a Neo ,Class és társai kitesznek elénk.Én elhiszem,hogy egy egy dalt erőltetni és reklámozni kell és azt is,hogy sokan szeretik az agyonjátszott slágereket,de ahogy a Juventus mondani,annyi jó zene van.Valóban sok jó zene van .Sokszínűséggel nem lehetne hallgatókat csábítani ? Itt nem arra gondolok,hogy pakolják tele fura zenékkel az egész adásgépet,hanem arra,hogy színes legyen és változatos,de közbe pedig érdekes és szerethető.Ilyen volt a Juventus anno.Amikor vidékről eltűnt ,sokaknak hiányzott és máig is felidézi idő fiatal ,hogy mennyire jó adó volt.Kérdem én.Őket miért nem akarja senki másolni?Itt a régi Juventusra gondolok.
 #79522  Szerző: Zoey

Gabeedj írta:Zeneileg kellene még fejlődni,mert vannak olyan dalok,zenék mixek stb,ami nem igen megy országos médiumban,de sikeres a városi adóknál és sokan szeretik.Tehát lenne értelme kicsit "puhatolózni " és fejleszteni.Nem hiszem,hogy csak az az út létezik,amit az elődök kitapostak.
Látod, ez az amire már én is régóta keresem a választ. Ha rengeteg pörgős, vidám dal megél vidéki helyi rádiókban, olyan adókban, amik az adott városban hallgatottabbak, mint az országosak, ha ezeket a dalokat kérik is rendszeresen kívánságműsorokban, akkor az országos rádiók MIÉRT nem vállalják be? Számomra ez az egyik legnagyobb különbség országos és helyi rádió között. Hiszem, hogy ezek a dalok országos rádiókban is megállánk a helyüket, így mégtöbben szeretnék meg ezeket. Kéne valóban egy olyan országos rádió, ami követné helyi társait, és nem csak ezen a téren. Mert pl. nálam ez is egy ok, hogy miért szeretem sokkal jobban a helyi rádiókat.
 #79520  Szerző: Gabeedj

Hírek terén szerintem jó a Neo .Van benne tartalom és van benne Bulvár is.Én is szívesen hallgatom a híreket ott,no meg a Petőfin is,ha rövid blokkokra vágyok.Zeneileg kellene még fejlődni,mert vannak olyan dalok,zenék mixek stb,ami nem igen megy országos médiumban,de sikeres a városi adóknál és sokan szeretik.Tehát lenne értelme kicsit "puhatolózni " és fejleszteni.Nem hiszem,hogy csak az az út létezik,amit az elődök kitapostak.Neonál nem jött be a formálás,de a Slágerre való átállás sem valami fényes vagyis muszáj lenne kicsit formálni.
 #79508  Szerző: Zoey

greg írta:A hírszerkesztésre visszatérve: sok hír, tartalom 0 (vagy annyi tartalom, ami egy mondatba beleférne, megy a rizsázás), s akad olyan is, mintha mesélne a hírszerkesztő. Sok a Headline, és unalmas a hírblokk. Valaki észrevette rajtam kívül?
Én általában a Neo-n hallgatom a híreket, és valóban megfigyeltem egy kis változást. Lazább stílusú lett a hírszerkesztés, és néha tényleg olyan, mint ha mesélné a hírt a hírolvasó, de ez szerintem nem baj, nem kell végig monoton hangon mondania a híreket. Persze meg van ennek is a határa, csak meg kell találni. Szerintem elég lényeges hírek kerülnek a blokkokba, nem gondolom, hogy 0 lenne a tartalom. A headline elég hosszú, és engem zavar az, hogy az időjárás és az útinfó felcserélődött, de ez logikus lépés volt részükről.
 #79484  Szerző: greg

"A NeoFM délutáni magazinja"... már ilyen is van.

A hírszerkesztésre visszatérve: sok hír, tartalom 0 (vagy annyi tartalom, ami egy mondatba beleférne, megy a rizsázás), s akad olyan is, mintha mesélne a hírszerkesztő. Sok a Headline, és unalmas a hírblokk. Valaki észrevette rajtam kívül?
 #79465  Szerző: djlacee

nem azért cserélték meg, hogy muszáj legyen kivárni, hanem azért mert az útinform prioritást élvez az időjárással szemben, az a kérdés, hogy eredetileg mért nem így csinálták!
Eredetileg a közlekedési infó volt a hírek előtt, a Class FM-en is
 #79464  Szerző: orrhang

Zoey írta:Jó döntés volt szerintem, hogy megcserélték a hírekben a közlekedési infókat és az időjárást. Szerintem voltak olyanok - hozzám hasonlóan , akik az időjárás után nyonták is ki/át a rádiót, így viszont muszáj kivárni az útinfókat, mivel az időjárás érdekel, és ez utána közvetkezik.

Más. Csizinszky Éva hangja nagyon irritál. Sose voltam nagy rajongója.
nem azért cserélték meg, hogy muszáj legyen kivárni, hanem azért mert az útinform prioritást élvez az időjárással szemben, az a kérdés, hogy eredetileg mért nem így csinálták!
Csizinszky teljes egészében nem kell a Neoba.Ideje lenne a z újítás ,mert lassan beszürkül a rádió.Elvileg azért nyerték meg a frekvenciát,hogy rádiót üzemeltessenek és jobban mint az elődeik.Hát ez az utóbbi időben nem igen jön össze.Talán elfelejtették,hogy mit vállaltak ?Vagy jó magyar szokás szerint,amíg nem érjük el célunkat addig hajtunk és ha elértük( frekvenciát megnyerték),akkor nem költünk rá és tojunk az egészre ..
szerintem se kell, én sem szeretem!
elvileg... gyakorlatilag meg másért. Ahogy naaagyon régen már írtam az itt elégedetlenkedőknek, hogy az az újítási mizéria, amivel mindkét rádió indult az be fog sz@rni. A két előző kereskedelmi rádió iszonyatosan nagy pénzeket költött kutatásokra ( A Sláger még többet, mint a Danu) és nem véletlenül játszották azokat a zenéket, annyiszor, amilyeneket és ahányszor. Akkor ha ők már kialakították a profiljukat, ami x millió embernek bejött mért akar jönni valaki és megmondani, hogy ez igy sz@r , nem így kell?! tessék, itt az eredmény! Az a rádió, ami többmindent hagyott meg elődjéből, most az áll nyerésre és ez nem a Neo!
A Class nagyon is jól csinálta, a megszokottságot építette át egy kicsit, úgy adta be az embereknek, hogy csak aprókat változtatott, mért , tesztelt, változtatott,... A Neo meg belebukott a "na majd mi megváltjuk a magyar hallgatókat arc"-ba.
Lehet futni a szekér után és beismerni, hogy a magyarnak a nagyon új-at nem adod le a torkán, mert pofánver, nem kicsit
 #79461  Szerző: csadam

admin írta:Atttttttyaùristen, ennyi bakit, mint most 7-kor... szèp volt!
Miért, mi volt??
 #79460  Szerző: markfelt

Atttttttyaùristen, ennyi bakit, mint most 7-kor... szèp volt!
  • 1
  • 274
  • 275
  • 276
  • 277
  • 278
  • 584