RADIOSITE Fórum

• A rádiós piac

#83164  Szerző: Zoey

padi007 írta:Igen, jó lenne tudni többet a Mátra Centrumos cuccról hiszen pályáztak a hatvani 87,9 Mhz-re (ez a napokban derült ki), de korábban a 97,4 Mhz-re is. És hogyha ők nyerik a 87,9-et azért jó lenne tudni melyik rádió ez? Vagy ha új milyen?
Tényleg, a 97,4-gyel aztán mi lett? Amúgy még egy csomó más frekvenciára pályáztak...
De ha már felhoztuk, lássuk a többi helyi frekvenciára kik adtak le pályázatot:

Dunaföldvár 106,5: Alisca Network Kft. (Rádió 1)
Eger 101,9: Mátra Centrum Kft., Newave Network Kft. (Rádió 1)
Fonyód 101,3: Echo Penisola Kft., Life Essence Kft. (Rádió 1)
Gyöngyös 101,7: Mátra Centrum Kft., Newave Network Kft. (Rádió 1), Diórádió Gyöngyös Kft. (Diórádió)
Hatvan 87,9: Mátra Centrum Kft., Diórádió Gyöngyös Kft. (Diórádió)
Heves 93,7: Mátra Centrum Kft., Rádió Helló Kft. (?Rádió6?)
Kaposvár 99,9: Média Csele Bt., Kapos Rádió Kft. (Kapos Rádió), Zselici Forrás Kft.
Kiskunfélegyháza 91,1: Félegyházi Hírlap Kft. (Sirius Rádió), Alisca Network Kft. (Rádió 1)
Paks 107,5: Alisca Network Kft. (Rádió 1), Kalocsai Rádió Bt. (Korona Rádió)
Salgótarján 100,4: Newave Network Kft. (Rádió 1), Helyi Rádió Műsorszolgáltató Kft. (Radio Focus)
Siófok 92,6: Echo Penisola Kft., Life Essence Kft. (Rádió 1), Radio Face Kft. (Radio Face)
Szekszárd 91,1: Rádió 96.3 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Fortuna Rádió), Alisca Network Kft. (Rádió 1)

Ami nekem ezekből érdekes, hogy elég kevés helyi pályázó indul a frekvenciákért, szinte csak a most üzemeltető cégek, ez főleg Észak, Kelet-Magyarországon figyelhető meg, pl. Egeren és Salgótarjánon lepődök meg, hogy ennyire nincs helyi pályázó.
A Mátra Centrum elég nagy hálózatot akar - ez egyértelmű, csak azt nem értem, hogy ha már Egert is megpályázták, Salgótarjánt miért nem, ahhoz amúgy is közelebb van a Mátra :)
A Rádió 1 meg szintén nagyon aktív, mindenhol jelen akar lenni, csak aztán ne hogy Budapestet veszítse el. Más kérdés, hogy ha esetleg Pesten a 89,5-öt nyeri el, akkor felesleges volt pályázni pl. Salgótarjánra, mert ez lefedi azt is.
 #83147  Szerző: padi007

nyikolaj írta:Jól van máááááááár....Legaláb egy kutya fülét arról a 101.6 Mátrás cuccról!!!!:s
A 96,3-o tutti egy R1ünk lesz!!!Végül is Miskolcra is már nagyon rég fájt a foguk!
De tényleg már lehetne valami! :S És akkor nem is említem a szegény 103 mhz-et. :(
Igen, jó lenne tudni többet a Mátra Centrumos cuccról hiszen pályáztak a hatvani 87,9 Mhz-re (ez a napokban derült ki), de korábban a 97,4 Mhz-re is. És hogyha ők nyerik a 87,9-et azért jó lenne tudni melyik rádió ez? Vagy ha új milyen?
Ha jól emlékszem ebben a topikban olvastam, hogy a szerződéskötéstől (2011.05.18) számított 180 napon belül indulnia kell a rádiónak.(de persze kérhetnek haladékot). Így akkor a várható indulás kijön november közepére.
Tesztadás: október végétől november közepéig, november közepétől rendes adás vagy
Tesztadás: november közepétől december elejéig onnantól rendes adás de majd meglátjuk mi lesz!
 #83144  Szerző: nyikolaj

Hmm bármennyire is fura de tudjátok mikor volt Miskolc ellátva rádiókkal?Pár éve,amikor lehetett válogatni,mert volt:93,6,93,6,103,106,5.Érdekes,hogy pillanatok alatt ennyit tud változni a rádiós piac.
 #82201  Szerző: nyikolaj

Jól van máááááááár....Legaláb egy kutya fülét arról a 101.6 Mátrás cuccról!!!!:s
A 96,3-o tutti egy R1ünk lesz!!!Végül is Miskolcra is már nagyon rég fájt a foguk!
De tényleg már lehetne valami! :S És akkor nem is említem a szegény 103 mhz-et. :(
 #80096  Szerző: Zoey

És újabb "pénzes" dolgokról kérdeznék.
Kb. mennyibe kerül egy rádiónak a műsorszóró rendszer (adó, antenna)kiépítése, fenntartása, annak infrastrukturális díjai (pl. áramdíjak)?
Milyen összegeket kell befizetni egy kereskedelmi rádiónak éves szinten különböző jogdíjakra? Gondolom MAHASZnak és ARTISJUSnak kell, még valami?
Mennyi a bankgarancia összege, hogy számolják ki, műsorszolgáltatási díj kb. hány százaléka?
Ha nincs senkinek pontos infója, vagy becslése ezekről, tippek is jöhetnek!
Nyugi, nem akarok egyelőre rádiót indítani, nem ezért kérdezem, csak kíváncsi vagyok, milyen kiadások lehetnek egy helyi kereskedelmi rádiónál (tudom, hogy van még ezer más dolog, ingatlan, infrastruktúra, bérek, weboldal, könyvelés, stb., de azokat nagyjából sejtem)
 #79972  Szerző: Zoey

Van egy dolog, amit nem értek a médiaszolgáltatási díjjal kapcsolatban.
A Médiatanács a pályázati felvíhásokban így határozza meg:
"A médiaszolgáltatási díj éves összege az Információs táblában meghatározott médiaszolgáltatási alapdíj és a pályázati eljárásban a nyertes Pályázó által vállalt díj (díjajánlat) összege."
Lehet, csak én értem félre, de ezek szerint nem a díjajánlat az éves összeg, hanem ehhez még hozzáadják az alapdíjat?
Tehát pl. 2 millió egy frekvenciánál az alapdíj, a nyertes rádió megajánl 3 milliót, akkor hármat vagy ötöt kell fizetnie?

Valaki, aki adott már be pályázatot, segíthetne!
 #75415  Szerző: DWC

TG írta: Beszarványozok :D
Szörnyülködök. :P :D (Na, jó, nem.)
 #75400  Szerző: TG

Zoey írta:
admin írta:Nem kell törölményezned. :)
Köszönöm engedményezésedet! :chinese: (na jó, befejeztem)
Beszarványozok :D
  • 1
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 201