RADIOSITE Fórum

• TV2 Csoport (TV2, SuperTV2, FEM3, Mozi+, Izaura TV, Spíler 1-2, TV2 Séf, stb.)

#81028  Szerző: mlaszlo

Hajnalban műsorzárás után tesztelte TV2 a 16:9-es sugárzást. DVB-T-n néztem, ott teljesen rendben volt. Valódi 16:9-es volt a teszt és kapcsolójel is rajta volt, ugyanúgy mint az Autonómián. Volt 4:3-as bejátszás a Himnuszból, akkor pedig rendesen 4:3-as volt a kép, nem volt pillarbox. Ha 1-jétől is így lesz élesben, akkor az ingyenes nézőkkel a TV2 lesz a korrektebb, mert most ők éjjel valódi 16:9-es adást adtak ki DVB-T-re, nem úgy mint az RTL.

Néhány kép a tesztről, új monoszkóp is volt. A második képen a Himnusz bejátszása volt, ami 4:3-as:
Kép Kép Kép

A képek 4:3-as tv-ről készültek és a UPC Direct-en keresztül, ott sajnos még nem jött át a kapcsolójel, ezért nyújtottak a 16:9-es képek.
 #81023  Szerző: mszilárd

Újra lesz Totalcar a TV2-n!!! :yes: Hogy mikortól, egyelőre még nem tudni... gondolom a többi új műsorral (nagyjából) egy időben érkezik majd.
 #80811  Szerző: csadam

mlaszlo írta:
csadam írta: Tudom. A Kabel 1 kimaradt a sorból... (Igazából nem kérdésnek szántam...)
Félreértettem akkor a ?! jelzést a mondat végén :)
Az lehet. Amúgy nem csinálok belőle ügyet!

+++EZ A RÉSZE A TÉMÁNAK LEZÁRVA!!!+++
 #80807  Szerző: mlaszlo

csadam írta: Tudom. A Kabel 1 kimaradt a sorból... (Igazából nem kérdésnek szántam...)
Félreértettem akkor a ?! jelzést a mondat végén :)
 #80805  Szerző: csadam

mlaszlo írta:
csadam írta: ...és a külföldi társcsatornák használnak kapcsolójelet?!
A németeknél Sat1 és a Pro7 használ kapcsolójelet, bár már csak elvétve akad egy-egy 4:3-as műsor rajtuk, a többi országban nem tudom hogy megy a cégcsoport csatornáinál, de más 16:9-el sugárzó csatornák kapcsolójeleznek ugyanúgy, mint nálunk az m1.
Tudom. A Kabel 1 kimaradt a sorból... (Igazából nem kérdésnek szántam...)
 #80802  Szerző: mlaszlo

csadam írta: ...és a külföldi társcsatornák használnak kapcsolójelet?!
A németeknél Sat1 és a Pro7 használ kapcsolójelet, bár már csak elvétve akad egy-egy 4:3-as műsor rajtuk, a többi országban nem tudom hogy megy a cégcsoport csatornáinál, de más 16:9-el sugárzó csatornák kapcsolójeleznek ugyanúgy, mint nálunk az m1.
 #80796  Szerző: djlacee

Sok évvel ezelőtt, a német RTL volt pan&scan-re állítva a soproni kábelhálózaton, nem értettem, miért csak egy karakter látszik a RTL logóból ^^
 #80794  Szerző: csadam

mlaszlo írta:
admin írta:Ez igaz, Jeek, de szerintem a júzerek többsége nem igazán van tisztában a pan & scan, illetve letterbox jelentésével.

Inkább nézik a gyászkeretet. Sőt, inkább nem.

A tocsikot meg bocs, hogy széthúztam.
Erre gondoltam én is, ez nem a legjobb megoldás, van aki annyit ért a box-hoz is, hogy bekapcsolja, csatornát vált és kikapcsolja, akik nem értenek hozzá úgyse fognak a beállításokon változtatni. Na meg az is milyen, hogy ha a TV2-re kapcsolok, akkor még menjek be menübe, állítgassam a képarányt, aztán ha jön egy 16:9-es műsor vagy átkapcsolok máshova, akkor megint beállítások módosítása. Egy országos kereskedelmi tv-nél nem így kellene kinéznie a 16:9-nek. Duna TV, m1, m2, amik sokkal alacsonyabb költségvetésből dolgoznak és sokkal régebbi technikával, ők meg tudták oldani a kapcsolójelet? Ráadásul az m1-ből ugye többféle verzió is van (földi analóg letter box-os változat, optikán kapott valódi 16:9-es kapcsolójellel ellátva, DVB-T-n AFD kapcsolójellel ellátott HD verzió, optikán terjesztett sima HD verzió), ők meg tudták oldani, hogy minden platformon jó legyen? Spektrum, Sport1, Sport2, SportM, HBO csatornák mind mind tudnak külön kapcsolójelet adni? Egy TV2 pedig, aminek a tulajdonosa nem egy országban működtet hasonló, paicvezető csatornákat, meg itt vacakol, problémázik? :csukottszem:
...és a külföldi társcsatornák használnak kapcsolójelet?!
 #80793  Szerző: mlaszlo

admin írta:Ez igaz, Jeek, de szerintem a júzerek többsége nem igazán van tisztában a pan & scan, illetve letterbox jelentésével.

Inkább nézik a gyászkeretet. Sőt, inkább nem.

A tocsikot meg bocs, hogy széthúztam.
Erre gondoltam én is, ez nem a legjobb megoldás, van aki annyit ért a box-hoz is, hogy bekapcsolja, csatornát vált és kikapcsolja, akik nem értenek hozzá úgyse fognak a beállításokon változtatni. Na meg az is milyen, hogy ha a TV2-re kapcsolok, akkor még menjek be menübe, állítgassam a képarányt, aztán ha jön egy 16:9-es műsor vagy átkapcsolok máshova, akkor megint beállítások módosítása. Egy országos kereskedelmi tv-nél nem így kellene kinéznie a 16:9-nek. Duna TV, m1, m2, amik sokkal alacsonyabb költségvetésből dolgoznak és sokkal régebbi technikával, ők meg tudták oldani a kapcsolójelet? Ráadásul az m1-ből ugye többféle verzió is van (földi analóg letter box-os változat, optikán kapott valódi 16:9-es kapcsolójellel ellátva, DVB-T-n AFD kapcsolójellel ellátott HD verzió, optikán terjesztett sima HD verzió), ők meg tudták oldani, hogy minden platformon jó legyen? Spektrum, Sport1, Sport2, SportM, HBO csatornák mind mind tudnak külön kapcsolójelet adni? Egy TV2 pedig, aminek a tulajdonosa nem egy országban működtet hasonló, paicvezető csatornákat, meg itt vacakol, problémázik? :csukottszem:
  • 1
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 203