Nos, bocsi ha trollkodásnak veszitek, csak a Neo hírekre reflektálnék. Én kifejezetten jólszerkesztett hírblokknak látom:
alapvetően megegyeznek a hírportál elvivel, ahol dolgozom, hírszerkesztés ügyében (pedig az vidéki, jóllehet, a friss híreket azt az országossal közel megegyező módon szerkesztjük).
A NeoFM hírszolgálat alapvetően MTI-ből dolgozik, innen válogat belföld, külföld, gazdaság, és a végére bulvár híreket. Mindemellett lapszemlézik, és ha úgy adódik érkező közleményeket is feldolgoz. Szakmai szemmel nem látok hibát benne. A sport, időjárás, közlekedés cserélgetése nembaj, csak legyenek következetesek, ne egyszer így, egyszer úgy.
Az meg, hogy némely hírszerkesztő - például Czoller Andrea, vagy Kocsándi Andrea, meg esetenként a Buliczka Csilla is - némely hírt nem az MTI Hírcentrum száraz stílusában (s esetenként hibákkal teli, ez utóbbit nem rovom fel, emberek, és mindig javítják a hibát, én is szoktam hibázni) olvassák fel, ez nem baj. Az MTI-t védve: nekik nem kell kreatívkodni, a szöveg gondozása az újságíró/hírszerkesztő feladata, ezért tartják őket, legyen az hírportál, tévé, vagy rádió.
Még annyi: szubjektív, de én a Ricsinek, és Petrának örülök kifejezetten, jót tett mindkét műsorsávnak, hogy nem irritáló hangú, stílusú műsorvezetők vannak jelen.
Sorry, ha az elejével korábbi témához szóltam hozzá, de ma kíváncsiságból direkt a hírekre kifejezetten fülelve hallgattam a Neot. A zenékről írotakkal egyet értek, bár mostanság mintha kicsit megfontoltabban szerkesztenének. Aztán lehet tévedek, ez utóbbi nem szakterületem, maradok a kaptafánál, a híreknél:)
áK.