akos9277 írta:Azért reggeltél, hogy ezt beírd? Picit se vagy genyóHali!mondjuk jelen esetben érezhető a jogosság benne..
LuciFerko írta:Jahh, Pira75Bigacsiga írta:Kedves Fórumozók!Pira75?
Csak pár apróság, ami elgondolkoztató lehet... Szerintem ez a rádió bőven kimeríti a "kisközösségi rádió" fogalmát. Azokra nagyjából jellemző, hogy a sztereó beltéri ellátottság kb. 1km sugarú körben határozható meg. Ez néhány száz mW adóteljesítményt és max. 30 méter antennamagasságot feltételez kb.. Persze ez függ sok mindentől, telephely, stb... Az M3-ason autózva (kb. kelet-nyugati irányban) a gödöllői dombtetőtől nagyjából a Gyöngyös-nyugat lehajtóig (~35-40 km) sztereóban hallgatható. Na ezek után nem voltam rest megállni Hatvan viszonylag magasabb pontján, és elővenni a műszert a csomagtartóból. Érdekes adatokat mutatott... Az hogy a Pilot jel normális kb. 6,5 kHz-es lökete ennél a rádiónál 15,7 kHz az csak a szakszerűtlen adótelepítésre vall, de ami a hatóság szemét biztosan jobban szúrja majd, az a maximális 75 kHz-s löket, ami simán fölvesz 84 kHz-s csúcsértékeket, valamint a megengedett 4 dB MPX teljesítmény ami átlag 5,4 dB volt, a csúcsértéke pedig 8,3. És ugye kérdés, mekkora teljesítménnyel mehet valamint, hogy mennyivel térhet el a műsorrend a szerződésben vállalttól...Amúgy sajnos elég kevesen figyelnek a határértékekre, ha túl magas valamelyik pilot az egyes vevőknél ilyen furcsa suhogó, sípoló hangot okoz! Meg szerintem nem is rendes processzor van ott, vagy alapból túl van lökve.
Bigacsiga írta:Kedves Fórumozók!Pira75?
Csak pár apróság, ami elgondolkoztató lehet... Szerintem ez a rádió bőven kimeríti a "kisközösségi rádió" fogalmát. Azokra nagyjából jellemző, hogy a sztereó beltéri ellátottság kb. 1km sugarú körben határozható meg. Ez néhány száz mW adóteljesítményt és max. 30 méter antennamagasságot feltételez kb.. Persze ez függ sok mindentől, telephely, stb... Az M3-ason autózva (kb. kelet-nyugati irányban) a gödöllői dombtetőtől nagyjából a Gyöngyös-nyugat lehajtóig (~35-40 km) sztereóban hallgatható. Na ezek után nem voltam rest megállni Hatvan viszonylag magasabb pontján, és elővenni a műszert a csomagtartóból. Érdekes adatokat mutatott... Az hogy a Pilot jel normális kb. 6,5 kHz-es lökete ennél a rádiónál 15,7 kHz az csak a szakszerűtlen adótelepítésre vall, de ami a hatóság szemét biztosan jobban szúrja majd, az a maximális 75 kHz-s löket, ami simán fölvesz 84 kHz-s csúcsértékeket, valamint a megengedett 4 dB MPX teljesítmény ami átlag 5,4 dB volt, a csúcsértéke pedig 8,3. És ugye kérdés, mekkora teljesítménnyel mehet valamint, hogy mennyivel térhet el a műsorrend a szerződésben vállalttól...