RADIOSITE Fórum

• Neo FM

#81240  Szerző: LuciFerko

rmihaly76 írta:hat.. en, mint -jelen kerdesben- abszolut laikus, azert kivancsi vagyok arra, hogy tulajdonkeppen mi is a hiba azon a kepen. (Deruljon mar ki...)
Nincs a kábel bekötve a mikrofonba, csak ott lóg szabadon. De lehet, hogy van ott egy másik kábel, ami nem látszik a képen, ezen megy a marakodás.
 #81239  Szerző: asimov

hat.. en, mint -jelen kerdesben- abszolut laikus, azert kivancsi vagyok arra, hogy tulajdonkeppen mi is a hiba azon a kepen. (Deruljon mar ki...)
 #81235  Szerző: markfelt

Ha majd olni akarjatok egymast, akkor azt lehetoleg csak privatban! Koszi!
 #81234  Szerző: akos9277

alopisz írta:
jimmer írta:megnéztem a weboldalon, és a cikkhez alul mellékeltek egy képet is, amin elég hangosan felnyerítettem. még jó hogy egyedül vagyok, így nem néztek rám furán hogy miért röhögök korán reggel.

Na, szakmabeliek! Mi a hiba a képen? Aki megmondja, megveregetheti a vállát :)

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
Ovi.

Akkor mint szakmabelinek egy nagy titok:

- marhára pont nem látszik, hogy az a mikrofon ami az állványon van, csatlakoztatva van vagy sem (mert pont takarásban van) és, hogy a kilógó csatlakozó az konkrétan mié.

Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg az csak egy munkaállomás, (riportokhoz, stb.) Ha úgy van azt a mikrofont jobbra-balra szokták pakolgatni.

Vagy én vagyok a hülye és még mindig nem értem a viccet.
Vagy én vagyok a hülye, és még mindig próbálok nem nagyképű ember maradni, vagy még mindig nem értem miért kell másokat lehurrogni.
 #81220  Szerző: alopisz

jimmer írta:megnéztem a weboldalon, és a cikkhez alul mellékeltek egy képet is, amin elég hangosan felnyerítettem. még jó hogy egyedül vagyok, így nem néztek rám furán hogy miért röhögök korán reggel.

Na, szakmabeliek! Mi a hiba a képen? Aki megmondja, megveregetheti a vállát :)

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
Ovi.

Akkor mint szakmabelinek egy nagy titok:

- marhára pont nem látszik, hogy az a mikrofon ami az állványon van, csatlakoztatva van vagy sem (mert pont takarásban van) és, hogy a kilógó csatlakozó az konkrétan mié.

Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg az csak egy munkaállomás, (riportokhoz, stb.) Ha úgy van azt a mikrofont jobbra-balra szokták pakolgatni.

Vagy én vagyok a hülye és még mindig nem értem a viccet.
 #81217  Szerző: asimov

Nehany muszaki teruleten (erosaram, eletvedelem, radiohullam-terjedes, miegymas) eleg jol eltalalok a szakmai fogalmak es eszkozok kozott, de a prof. studiotechnika nincs ezek kozott. Vajon, ha a keprol levagnam azt, hogy mirol van szo, akkor kerdeznek? Ugye, nem.. :)

A "nincs bedugva a Shure"-bol kiindulva:
- a "Shure" valoszinuleg (google) mikrofon lehet. (raadasul professzionalis/ipari minoseg)
- a kepen latni egy autos szivartoltohoz valo dugora hasonlito valamit, aminek a vezeteken sokminden elfer, es maga a vezetek akarhova is mehet. (asztali ventilator, olvasolampa, stb)
- az asztal jobb aljanal van egy fekete doboz, amin van egy "ures csatlakozo"-nak latszo maszat, es mellette egy becsatlakozott vezetek. (A masodik "vezetek" -szerintem- csak arnyek.) Megjegyzem, annak a fekete doboznak akar a hatoldalan is lehet bedugva csatlakozo, mivel nem latni azt, hogy ott mi van (vagy mi nincsen).

Szoval... Nincsen bedugva a mikrofon?
olvaso1 írta:Nézd meg a képet.
 #81216  Szerző: jimmer

Facebook-on időközben valószínűsítettük, hogy miért lehetett kihúzva a kábel. Ha megfelelően sz@r állványt sikerült beszerezni (mert ugye ez nem a 100.000 Ft körüli Yellowtec MIKA mint a nagy stúdióban) így valószínűleg nem megfelelő az állványba integrált kábel és inkább húztak át egy másikat külön. Mindenesetre aranyos így. :)
 #81212  Szerző: szemilan

Nézd meg a képet.
rmihaly76 írta:Foldi halandok nyelven? :)
Gozi írta:Nincs bekötve a Shure!
 #81211  Szerző: asimov

Foldi halandok nyelven? :)
Gozi írta:Nincs bekötve a Shure!
 #81209  Szerző: markfelt

Szelerailway írta:Idézet a Bumeráng honlapjáról:

"Átléptünk az első őszi hónapba és egy bejelentéssel kezdjük.

A rádiónkban rengeteg személyi változás volt az elmúlt napokban, hetekben. Az új hírigazgatónk egyik döntése volt pl. az, hogy Nyíri Dóri ül a hírszerkesztői stúdióban. Ebbe nekünk nincs beleszólásunk, Berényi Attila műve... Azt viszont tudni kell mindenkinek, hogy ebben a szakmában azoknál, akik mikrofon előtt ülnek természetes, hogy ilyen gyorsasággal szoktak történni a személycserék, ne vehesse át a szakmaiságot az érzelem.

A Bumerángban még nem dolgoztunk együtt, de a Sláger Rádióban igen, csak pont nem találkoztunk soha, mert más volt az időbeosztásunk..."

Tehát Buliczka Csilla is off.
Kedves Admin tudni ezekről a cserékről többet is,a már ismerteken kívül?(Valkó,Balázsy) Ha igen,megoszthatnád velünk is! :)
Mast egyelore nem tudok. Inkabb managementi reszen voltak valtozasok.

Gondolom majd lesz vmi komplex megujulas - es arrol kozlemeny.
  • 1
  • 267
  • 268
  • 269
  • 270
  • 271
  • 584