RADIOSITE Fórum

• Radio Face

#81978  Szerző: Nickman

Mikor szűnik meg a Face ???
 #81824  Szerző: Klamancsek

admin írta: A Face Up! jelenleg mindenesetre lekörözi a Rise bármelyik, valaha hallott reggeli drive time műsorát
Wow! Köszönjük Ági és Zola nevében is!
:shock:
 #81819  Szerző: tomee

Köszi Admin. ;)
 #81812  Szerző: markfelt

tomee írta:Alapvetően, ami számomra nem teljesen tiszta a Face-el, meg amúgy magával a Rise-al kapcsolatban, mint ugye két hasonló rádió, (mert végső soron az) az a koncepció.

Játszanak olyan zenét, amilyet, milliószor ki lett vesézve, hogy ízlés dolga, az is, hogy szűk réteget szólít meg, pont emiatt nem vagyok meggyőzve arról, hogy valaha eljutnának egy R1 szintre, pedig jó lenne, ha kialakulna már egy egészséges verseny.

Maga a műsorstruktúra eléggé zilált, inkább a Face-é, fél év alatt ugye elég sok változás történt, messze nem érzem olyan stabilnak, mint mondjuk a R1-nél vagy ClassFM-nél, de ez is egyéni dolog. (Meg pénz)

Amit én személy szerint tapasztalok, az a csili-vili küllem, erősen hiányos és inkább esetleges, mint logikus hozzáértő emberek által átgondolt tartalommal, néha egy-egy jobb ötlet, de azt sem azért, mert tudatos építkezés folyna, inkább csak a látszat örökös fenntartása.
A Roxy-nál ugyanezt tapasztaltam az elmúlt évek során: jópofa(?) műsorvezetők, ingadozó színvonal, lassú leépülés, majd off.

Érdekelne erről a véleményed Admin, mert amúgy eleve nem biztos, hogy így van. Ha nem is itt, de privátban.
Mivel kereskedelmi vállalkozásokról beszélünk, közelítsük meg gazdasági szempontból a dolgokat.

Ilyen téren a Rádió 1 és a Rise/Face/Roxy két külön kategória. Előbbinél a szpotbevételek dominálnak és a hallgatók mennyiségére alapoz, ez a klasszikus modell, utóbbinál pedig úgy vettem észre, inkább a non-szpotra (partyközvetítések, energiaital, saját rendezvények, klubkártya, online stb.) és a hallgatói lojalitásra alapoznak.

Én úgy gondolom, hogy a Rise-on jobb a programming továbbra is, annak ellenére, hogy hallhatóan csökkent a költségvetés, - helyesen és jogosan - a balatoni partymaradakra és a netes hallgatókra lett kihegyezve, a Face pedig keresi a helyét a fővárosban. A Face Up! jelenleg mindenesetre lekörözi a Rise bármelyik, valaha hallott reggeli drive time műsorát (talán a legjobb Rácz Zsuzsi és Marczali Laci RiseFM Reggele volt, anno csak a 98.9-en).

Az előbb soroltak közül a 2. kategóriás rádióknak nehéz dolguk van, mert egy ilyen, elektronikus zenei rádió főleg klasszikus szpotbevételekből szerintem nem tudna nyereséget termelni. A partyközvetítés pedig szintén nem egy egyszerű kérdés, erről publikus fórumon inkább nem írnék. Nagyjából ez határozza meg a zenei koncepciót is.

Szerintem lenne ideális, köztes megoldás, mind programming, mind a sales-koncepció szempontjából, viszont előbb mindenféleképpen le kell tisztulnia a piacnak és pénzügyileg stabil, tőkét nem sajnáló médiaszolgáltatóknak kell megjelennie a pályáztatandó frekvenciákon. Erről itt szintén nem, az ingyen ötletgyártást egy ideje már felfüggesztettem. :)
 #81789  Szerző: tomee

A frekvenciapályázat egy dolog, jelen körülmények között pusztán nehezen hiszem el, hogy nem a R1 nyeri meg, bár 2 éve láttunk már csodákat. Ez esetben ott van még a 96.4 meg jövőre a 88.1.
De nem is ezért írtam, amit írtam, mert akár még nyerhetnek is, inkább az önfenntarthatóság szempontjából, amiből a R1 legendásan jó, míg a többi rádiónak ez igen nehezen megy. A Rise sem azért tűnt el Budapestről, mert pályázatot buktak volna.
 #81788  Szerző: asr27

Nekem nagyon tetszik a Face zenei kínálata, sok olyan zenét játszanak amit a Rise soha nem játszott! Ha elhagynák ezt a "csajokra hangolva" szöveget akkor a kedvenc rádióm lenne. Egyébként nem olyan biztos, hogy 1 év múlva már nem fognak szólni, mivel pályáztak a 103.9-es frekire. Igaz kevés az esély rá, hogy ők lesznek a nyertesek.
 #81779  Szerző: tomee

A R1-el példálózni igazából tényleg lerágott csont, de viszont viszonyítási alapnak jó.
Mondanivalóm, illetve filozofálásom lényege, hogy a piac képes-e már egy ilyen jellegű rádiót, ami nem azért foglalkoztat, mert különösebb kivetnivalóm lenne a tartalommal, hanem mert az elmúlt évek során sorra jöttek és tűntek el rádiók, azzal az ars poetica-val, hogy most megmutatják hogy kell dance rádiót csinálni. A Face-t is az hívta életre, hogy előtte volt egy RiseFM.
Ez leginkább azért gond, mert mire az ember megszokna valamit, jön egy másik, és stabilitás szempontjából azért hoztam fel a R1-et, mert jelen körülmények között sokkal valószínűbb, hogy egy év múlva még szólni, ellentétben a Face-el, pedig kéne már
egy erős alternatíva, mint amilyen mondjuk 2002 környékén a Roxy volt a R1-nek.
 #81776  Szerző: Chucky

Nem hiszem, hogy a R1 szintjére kéne jutni. A Facen ott vannak azok a DJ-k, akikkel indult a 90-es évek elején a modern vonal. Sok olyan klasszikus zene megszólal, ami eddig sehol. Valamint az újdonságok is gyorsabban adásba kerülnek, mint máshol. Nagyon jó továbbá, hogy a világszerte népszerű elektronikus zenei rádióműsorok is megszólalnak. Nem hasonlítgatni szeretnék, de a R1 személytelen szlogenszajkózásával szemben itt úgy érzem, hogy tényleg hozzám szólnak.
 #81761  Szerző: tomee

Alapvetően, ami számomra nem teljesen tiszta a Face-el, meg amúgy magával a Rise-al kapcsolatban, mint ugye két hasonló rádió, (mert végső soron az) az a koncepció.

Játszanak olyan zenét, amilyet, milliószor ki lett vesézve, hogy ízlés dolga, az is, hogy szűk réteget szólít meg, pont emiatt nem vagyok meggyőzve arról, hogy valaha eljutnának egy R1 szintre, pedig jó lenne, ha kialakulna már egy egészséges verseny.

Maga a műsorstruktúra eléggé zilált, inkább a Face-é, fél év alatt ugye elég sok változás történt, messze nem érzem olyan stabilnak, mint mondjuk a R1-nél vagy ClassFM-nél, de ez is egyéni dolog. (Meg pénz)

Amit én személy szerint tapasztalok, az a csili-vili küllem, erősen hiányos és inkább esetleges, mint logikus hozzáértő emberek által átgondolt tartalommal, néha egy-egy jobb ötlet, de azt sem azért, mert tudatos építkezés folyna, inkább csak a látszat örökös fenntartása.
A Roxy-nál ugyanezt tapasztaltam az elmúlt évek során: jópofa(?) műsorvezetők, ingadozó színvonal, lassú leépülés, majd off.

Érdekelne erről a véleményed Admin, mert amúgy eleve nem biztos, hogy így van. Ha nem is itt, de privátban.
 #81739  Szerző: asimov

Hat.. alapesetben nem veszem, de kicsit sajnalnam azt, ha megszunne, mert amikor elkezd finoman raterjedni az amugy jol jovo marcali N-Joy-ra, az nekem az elso terjedesi jelzoke... :)
admin írta:Nocsak, Bright Lights, Bigger City, eredetiben. Like!

Engedély meg van:
"A megkötött műsorszolgáltatási szerződést a Médiatanács 473/2011.(IV.14.) számú határozatával azonnali hatállyal felmondta, mivel a Rádió Infórum Kft. az óvadék biztosítására vonatkozó kötelezettségét megszegte. A Budapest 88,1 MHz jogosultságon a Rádió Infórum Kft. azonban jelenleg is működik, tekintettel arra, hogy a Rádió Infórum Kft. a Médiatanács műsorszolgáltatási szerződés felmondásáról szóló határozatát a bíróság előtt megtámadta, és a bíróság a Rádió Infórum Kft. kérésére elrendelte a határozat végrehajtásának felfüggesztését."

forrás: az NMHH sajtóosztálya
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 174