RADIOSITE Fórum

• Egyéb DX (Wi-fi, GSM, weather station, stb...)

#82378  Szerző: szemilan

Nightman írta:ha már itt tartunk.. valaki utánajárt már higy ha skype kredittel telozol vezetékes. vagy mobil irányba,az jobban megéri mint a jelenlegi kb 41 ft-os feltöltős csomagok?

2.2c (ÁFÁ-val) / perc.

Továbbá van Korlátlan hívások * havonként fizetendő előfizetéssel havi €0.89-től (€1.02/ ÁFÁ-val).
* havonta és felhasználónként 10 000 perc és naponta legfeljebb 6 óra. Nem lehet továbbá egy napon belül összesen 50-nél több különböző számot hívni.

Ingyenesen pedig:

•Hívások Skype-ról Skype-ra
•Kétrésztvevős videohívások
•Azonnali üzenetküldés
•Képernyőmegosztás
 #82368  Szerző: Nightman

ha már itt tartunk.. valaki utánajárt már higy ha skype kredittel telozol vezetékes. vagy mobil irányba,az jobban megéri mint a jelenlegi kb 41 ft-os feltöltős csomagok?
 #82360  Szerző: szemilan

Nightman írta:Dehogynem! Egy negyedik szolgáltato pont hogy nekünk lenne jó.. ezeket a szemeteket megszorongatnak kicsit.. egyébként a napokban volt szó androidos cellaiinfos appokrol,kipróbáltam párat,és nálam egyetlen mműködik normálisan,a signal finder nevű. app,marketen fenn van,free,es belépés után azonnal mutatja google térképen a helyed,és a környekeden lévo adókat,méterre pontosan,+ sugárnyalab irányát is..
Nem biztos, hogy jó lesz az nekünk. Sajnos a hanghívások terén a telített piac miatt alacsonyabb árakat nem nagyon lehet szabni. Az adat terén már más a helyzet. Ott lehet lefelé menni, csak sajna ezt nem teszik meg. Inkább több adatot adnak ugyanazért az árért.

Véleményem szerit, csakis úgy lehetne a piacot felrázni, ha végre bevezetik a voip hanghívás lehetőségét. Tudom ez most is lehetséges, de kevesen használják. Na meg persze a hálózat se kész erre 100%-ban. (nincs elég lefedettség, továbbá a sávszélesség is kevés)

Megoldás: LTE min 50% lefedettséggel kb 90% 3G és 100 % EDGE lefedettség mellett, direkt Voip hívásokra kihegyezett tarifacsomag.
 #82353  Szerző: Nightman

Dehogynem! Egy negyedik szolgáltato pont hogy nekünk lenne jó.. ezeket a szemeteket megszorongatnak kicsit.. egyébként a napokban volt szó androidos cellaiinfos appokrol,kipróbáltam párat,és nálam egyetlen mműködik normálisan,a signal finder nevű. app,marketen fenn van,free,es belépés után azonnal mutatja google térképen a helyed,és a környekeden lévo adókat,méterre pontosan,+ sugárnyalab irányát is..
 #82333  Szerző: szemilan

LazlowHUN írta:A Vodafone hálózatfejlesztésével kapcsolatban a következő érdekességeket figyeltem meg:
- Új helyszíneken is elérhető a 3.5 G, ilyen például Záhony és Baktalórántháza.
- A régi helyszíneken, ahol lecserélték a berendezéseket változott a cellák száma is.
- A szektorvégződések is változtak: az eddigi 1-2-3 helyett 7-8-9-re.
Elméletileg mindenhol, ahol lecserélték a régi vasakat elindíthatnák már most 2100 MHz-en a 3G-t, hiszen az új berendezések már tudják, és viszonylag hamar el is indult pár helyszínen. Akkor a kérdésem az, hogy miért nem lehet még több helyen elérhetővé tenni a 3G-t, mert nem hinném, hogy a már meglévő tornyok esetében komoly engedélyeztetésre lenne szükség.
Szerintem a frekvenciahiány lehet az oka. Ezt a mostani pályáztatás oldaná meg. A T-mobile valószínűleg ezért lobbizott oly sokat sikeretelenül, hogy osszák fel a meglévő 3 között a frekiket egyenlően. Na meg persze a 4-ik senkinek nem jó.
 #82307  Szerző: LazlowHUN

A Vodafone hálózatfejlesztésével kapcsolatban a következő érdekességeket figyeltem meg:
- Új helyszíneken is elérhető a 3.5 G, ilyen például Záhony és Baktalórántháza.
- A régi helyszíneken, ahol lecserélték a berendezéseket változott a cellák száma is.
- A szektorvégződések is változtak: az eddigi 1-2-3 helyett 7-8-9-re.
Elméletileg mindenhol, ahol lecserélték a régi vasakat elindíthatnák már most 2100 MHz-en a 3G-t, hiszen az új berendezések már tudják, és viszonylag hamar el is indult pár helyszínen. Akkor a kérdésem az, hogy miért nem lehet még több helyen elérhetővé tenni a 3G-t, mert nem hinném, hogy a már meglévő tornyok esetében komoly engedélyeztetésre lenne szükség.
 #81991  Szerző: szemilan

Nem net monitor. Ez más. Meg van 2 program is. Mindegyik oda teszi az adót.
csabyke írta:Ha a NETMONITOR-t hasznalod Androidra, akkro Nemetorszagi tapasztalataim alapjan inkabb a "cella kozepe" - tehat a cella ALTAL lefedett terulet kozepe lesz az a mutatott pont...

Probald ki egy torony korul - ahol a 3 szektor a torony korul lesz kb. a terulet kozepen..
A torony nem a terulet kozepe, hanem a szele inkabb
olvaso1 írta:Tud valaki valami programot, ami segítségével meg lehet nézni a mobilhálózatról bővebb adatokat?
Androidra találtam a marketben, de nekem laptopra kéne hasonló. (mobil stickhez)
Az androidos app. még a térképen is mutatta, hogy kb hol lehet az adótorony. (bár szerintem igen pontatlanul)

Továbbá 2 hét múlva kiderülhet, kíván-e valaki résztvenni az aukción és elindulni mint 4-ik szolgáltató Magyarországon.

És egy érdekes cikk:
http://www.portfolio.hu/vallalatok/tele ... aggregator
 #81940  Szerző: csabyke

Ha a NETMONITOR-t hasznalod Androidra, akkro Nemetorszagi tapasztalataim alapjan inkabb a "cella kozepe" - tehat a cella ALTAL lefedett terulet kozepe lesz az a mutatott pont...

Probald ki egy torony korul - ahol a 3 szektor a torony korul lesz kb. a terulet kozepen..
A torony nem a terulet kozepe, hanem a szele inkabb
olvaso1 írta:Tud valaki valami programot, ami segítségével meg lehet nézni a mobilhálózatról bővebb adatokat?
Androidra találtam a marketben, de nekem laptopra kéne hasonló. (mobil stickhez)
Az androidos app. még a térképen is mutatta, hogy kb hol lehet az adótorony. (bár szerintem igen pontatlanul)

Továbbá 2 hét múlva kiderülhet, kíván-e valaki résztvenni az aukción és elindulni mint 4-ik szolgáltató Magyarországon.

És egy érdekes cikk:
 #81832  Szerző: szemilan

Tud valaki valami programot, ami segítségével meg lehet nézni a mobilhálózatról bővebb adatokat?

És egy érdekes cikk:
 #81154  Szerző: szemilan

chab7 írta:Galya-tetőtől légvonalban nincsenek azok olyan messze.

Negyedik szolgáltató? Most komolyan, minek az ide? Ebben egy újabb disznóságot sejtek. Annak aki indítani fogja egész biztosan megéri, mindig mindent úgy csinálnak, hogy megérje - nekik!
Helyzet az, hogy csak komoly pénzösszeggel lehet indulni.
Alapfeltétel a min 2 millió fős meglévő ügyfélbázis (telekommunikáció terén).Több éves telekomm. gyakorlat szükséges.
Azaz MO-i cég majdnem kizárva. Marad az UPC, DIGI és az AH.
Persze nem valószínű, hogy ők indítanának. Igaz előbbi kettő mindig is érdeklődött iránta.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 37