RADIOSITE Fórum

• Class FM

#82642  Szerző: kerek1radio

Hali...

Most hallgatom a Kis Orsit a Classon... Sztem rendben van! Szakmai füllel hallgatva is...
 #82638  Szerző: orrhang

Megjött KisOrsi, meghallottam a hangját és inkább bekapcsoltam a Winamp-ot :)
 #82586  Szerző: RadiosJani

csadam írta:
Nickman írta:A Class FM-nek a szlogenje az hogy: "A rádió!" ?
Korábban mi volt ? Az a "Nekem bejön"-ös ?
Ha nem tévedek, akkor igen! Azt tudom, hogy az volt az első!
1. "Nekem Bejön"
2. "Új slágerek valódi klasszikusok - Ez a Class FM"
3. Bejelentkezésnél: -ll- Szignálban: "A Rádió"
 #82584  Szerző: csadam

Nickman írta:A Class FM-nek a szlogenje az hogy: "A rádió!" ?
Ha nem tévedek, akkor igen! Azt tudom, hogy az volt az első!
 #82583  Szerző: Nickman

A Class FM-nek a szlogenje az hogy: "A rádió!" ?
 #82554  Szerző: asimov

Marmint a nekem utolso orat (melohelyen vagyok mar) azota, ahogy hallom, Palotai ismet kemenykedik... Hat lelke rajta :)
rmihaly76 írta:A ma esti ClassDJ-bol csak utolso orat sikerult hallgatni, de az nagyon ott volt!
Kellemes meglepetes volt a Ferry Corstein fele "Madagascar" remix egy-egy reszletenek a felbukkanasa!
(A DJ nevet ugyan bemondtak.... de gozom sincs arrol, hogy ki az. :D Tehat reszrehajlas kizart! )
 #82553  Szerző: asimov

A ma esti ClassDJ-bol csak utolso orat sikerult hallgatni, de az nagyon ott volt!
Kellemes meglepetes volt a Ferry Corstein fele "Madagascar" remix egy-egy reszletenek a felbukkanasa!
(A DJ nevet ugyan bemondtak.... de gozom sincs arrol, hogy ki az. :D Tehat reszrehajlas kizart! )
 #82511  Szerző: centerweb

egy Radio21, ProFM, KissFM mennyire ütne itt, ha most hirtelen elindulna egy országos hálózaton?
A Gold FM hasonló stílusú dance zenéket játszott mint az általad említett adók, ezen a környéken úgy veszem észre hogy népszerűek is, így szerintem Kelet-Magyarországon biztosan sikeres lenne egy ilyen zenei irányzatú rádió. Tőlünk nyugatabbra inkább a Z100, KIIS FM által is vitt mainstream CHR, Adult CHR, vagy az igényesebb BBCR1-es CHR/Alter vonal a nyerő.

Bár Alexandra Stan és Edward Maya megjelenése a nyugati CHR rádiókon pont ezt cáfolja...
Az általatok említett rádiók zenei vonalvezetését lehet Hot AC-nak nevezni, de közelebb áll a CHR Dance és CHR Urban vonalhoz.
Utóbbi kettőhöz abszolút, talán a 21-re és a Zu-ra lehet ráfogni, hogy sima CHR-ek, de ezekben is tágabb a rotáció. A Pro, Kiss már inkább az urbánus, dance-es ága a dolognak. Romániában nem is nagyon van országos Hot AC rádió, talán az Europa FM-re lehetne ráfogni a szerkesztés miatt, hogy 25 év felettieknek szóló Hot AC, de inkább maradjunk az AC-nál. A Magic FM meg olyan Soft AC, mint ide Hernádkak.

Bár egy kissé félrebeszéltem, mert ha a Class FM a jelenleg érvényben levő és főként a német, holland nyelvterületen berögzült Hot AC vonalhoz igazodik, akkor nem dobja el a "klasszikusokat", csak úgy szelektál belőlük, hogy azok dinamikájukban, hangulatukban illeszkedjenek az általuk bevállalt aktuális zenei koncepcióhoz.

Szal,... szerintem ez körvonalazódik most a Class-nál....
Így van. Az elmúlt időszakban egyértelműen közeledett a Class FM a Hot AC-hez zeneileg, onair arculati elemekben is, és nem is a holland, sokkal inkább a közép-európában is sok sikeres rádió által vitt koncepcióhoz. RMF FM, Rádio Expres...

Na jó, most egy ideig elég a formátumokból :D
 #82504  Szerző: kerek1radio

Az általatok említett rádiók zenei vonalvezetését lehet Hot AC-nak nevezni, de közelebb áll a CHR Dance és CHR Urban vonalhoz. Legalábbis az ide sorolandó zenékre helyezik a nagyobb hangsúlyt, így egy bizonyos generációt alapból ki is zárnak a hallgatottságból. A Class FM már tudja, hogy mit akar, de az elmúlt évtizedekre jellemző zenei beágyazódás még vissza-vissza köszön. De ez csak ideig-óráig tartja még magát, aztán arra lesz mindenki figyelmes, hogy nincs Cserháti, Első Emelet, Charlie és hasonló klasszikusok, kivétel, ha olyan újdonsággal jelentkeznek, amit bevállalnak (R.I.P Cserháti Zsuzsa)!!!

Bár egy kissé félrebeszéltem, mert ha a Class FM a jelenleg érvényben levő és főként a német, holland nyelvterületen berögzült Hot AC vonalhoz igazodik, akkor nem dobja el a "klasszikusokat", csak úgy szelektál belőlük, hogy azok dinamikájukban, hangulatukban illeszkedjenek az általuk bevállalt aktuális zenei koncepcióhoz.

Szal,... szerintem ez körvonalazódik most a Class-nál....
 #82501  Szerző: Mipi

LuciFerko írta:egy Radio21, ProFM, KissFM mennyire ütne itt, ha most hirtelen elindulna egy országos hálózaton?
Én tapasztalatból mondom hogy akiknek eddig megmutattam ezeket a rádiókat. Azoktól visszahallom hogy egész nyáron azokat hallgatták. Van esélyük hogy sikeresek lennének ezek a rádiók.

Ui: A Radio ZU! -t se hagyd ki.
  • 1
  • 311
  • 312
  • 313
  • 314
  • 315
  • 510