RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#83082  Szerző: csabyke

Szoval TV-k...

65 MHz kornyeken siman jon a szerintem O2-es freki, mivel normalis FM hangvivo, amit siman befog a radio, de akkor most elohozok egy regi erdekes tortenetet...

Regebben lettem figyelmes a kovetkezore - egyszer csak ugy hirtelen a90es evek kozepen...

VIDEOTON RM 5642 S radio...

FM CCIR sav

Kiskőrösről az MTV1 a 25os csatin volt sugarozva..

Valahol a HRT-HR1 93,3 MHz-s adoja alatt picivel siman jott (evek ota nem probaltam - lehet, hogy meg mindig jon) az Mtv1 hangja..
Ez magaban nem lenne erdekes, de

1. A savszelessege picit kissebb volt - ezt ugy kell erteni, hogy ha picit balra vagy jobbra tekertem akkor mar el is tunt, de az AFC megfogta, tehat zzzz majd hirtelen jott majd ujra zzzzz
Ami viszont erdekes:
- Ha a RIF FM LOCAL gombot benyomtam, semennyit nem gyengult a veteli minosege
- Ha az antennat kihuztam, visszatoltam vagy kiszereltem a radiobol - akkor sem volt valtozas..

Kb. 92 MHz-en ugyanugy a kepvivo is jott ugyanilyen feltetelekkel..

A 90es evek elso feleben volt rendszeresen 1-2-3 hetvegere egy evben a KUNSAG RADIO 88 a 91,7MHz-n foghato...
Akkoriban volt egy gagyi piaci Star markaju radiom, ami szinten fogta ezeket a valamiket... Azzal pl. a helyi radio 91,7MHz-n nem volt normalisan foghato mert a kepvivo a 92MHzn mindig bezavart...

Volt meg kb. 4 MHz-val lejjebb ugyanez a jelenseg ugyan csak M1, de ott annyi volt az elteres, hogy ha lentről felfele tekertem a tunert, előbb elkezdett a zzzz-ből elojonni a TV- majd a vegen total eltorzulva elhalkult, szinte semmi zzzz semmi hang, majd hirtelen visszajott az FM zaj...
A tobbi dolog (antenna reakcio nulla, FM LOCAL semmi reakcio) szinten a korabban irotthoz hasonlo maradt..

Ez picivel a Juventus 89,5MHz-s frekije alatt volt eszlelheto...
88 korul szinten a kepvivo hangja volt..

Ezt akkoriban nagyon sok radioval fogtam, egyedul az autoradiok nem reagaltak ra, mostanaban peidg csak hifivel, autoradioval vagy mobillal nezegettem a kornyeket (nomeg Sangeannal) ok nem fogtak..
 #83057  Szerző: faingyőző

hát ehhez csak azt tudom hozzá fűzni, hogy nagyon sok kábelrádió is bejött(RtL Radio,stb..)
 #83051  Szerző: Risefan

én a viva tv-t fogtam :D
 #83050  Szerző: csadam

rmihaly76 írta:...mert ami antennaval a TV2 matokeletes, azzal az RTL Klub joesetben is meg hangyas.
Ezt én is tudom tanúsítani! Évekig azzal kínlódtam, hogy jó legyen a TV2 és az RTL is egyszerre!
 #83049  Szerző: csadam

djlacee írta:
olvaso1 írta:
djlacee írta:Én 101.15-ön fogtam már a TV2-t :)
Nálunk mikor még volt kábel tv TV2 RTL KLUB és M1 is ott volt a "rádióban" :)
Az lehet, de ezt olyan helyen tapasztaltam, ahol kábeltv még véletlenül sincs
pl. nálam ;)
 #83048  Szerző: djlacee

olvaso1 írta:
Az lehet, de ezt olyan helyen tapasztaltam, ahol kábeltv még véletlenül sincs
 #83047  Szerző: szemilan

#83046  Szerző: djlacee

Én 101.15-ön fogtam már a TV2-t :)
 #83043  Szerző: asimov

donder írta:nem lehet hogy a Kab-hegyi adó harmonikus zaját hallottad?
De az is elképzelhető hogy az rossz az adó, és azon a frekin is kisugároz egy hangvivőt... :mellow:
A felharmonikus elvileg kizarhato, mert Kab-hegyrol analog adassal (az en tablazatom szerint) a 22-es csatornan jon a TV2, es ez pedig ~480 MHz-es frekvenciat jelent. Masfelol viszont, oriasi teljesitmennyel adja a TV2-ot a kab-hegyi ado (760 kW ERP) es ekkora tereronel nem tul nagy tavolsagbol mar elkepzelhetok furcsa interferenciak...
Az RTL Klub-ot sokkal kisebbb teljesitmenyel adjak Kab-hegyrol es ez a vetelen is meglatszik, mert ami antennaval a TV2 mar tokeletes, azzal az RTL Klub joesetben is meg hangyas.
 #83040  Szerző: csadam

LuciFerko írta:
mszilárd írta:Nem teljesen ide tartozik, de nem találtam neki jobb helyet... szóval keresném a magyarázatot arra, hogy mégis hogy a viharba' tudtam Várpalotán, az FM 97,1 MHz-en (a Yo! Rádió helyén) fogni a mobilommal a TV2 adását??? :o
Először arra lettem figyelmes, hogy valami mintha szólna a 97,1-en, mondom megpróbálom jobb minőségben befogni, mi lehet az. Erre hallom, hogy valami film, de inkább mese... mondom az lehetetlen. Hallgattam még pár percig, és utána az ajánlókból már világosan kiderült, hogy én bizony a TV2 adásának hangját hallom a 97,1-es frekvencián.
Tehát, kedves hozzáértő urak, kérdésem az, hogy ez hogyan lehetséges?
Én Lepsénybe fogtam szintén a 97.1-en!
Magyargencsen a 65 MHz környékén találtam pár éve egy TV2-t, de m1-et is a 100 MHz környékén...
  • 1
  • 304
  • 305
  • 306
  • 307
  • 308
  • 541