RADIOSITE Fórum

• Lounge Rádió - Dombóvár - 98.7 MHz

#83155  Szerző: asimov

En azt varnam el egy radioadotol, hogy az RDS-e (is) a vetelkorzet hataraig (kicsi biztonsagi rahagyassal) legyen kifogastalan. Ezen tul mar nem lehet realis elvaras az sem adas, sem pedig az rds minosegi vetele. (szokvanyos veteltechnikaval)

A "halozati" adassal (minden ado ugyanaz az musort sugarozza) sokkkal "univerzalisabb" musort kellene osszerakni, es igy az N-Joy is csak egy lenne a sok kozul, es egyuttal sok helyi hallgatot elvesztene. (Igy jart a RiseFm is a Balatonnal, miutan B-Pestre is betette a labat es "elpestiesedett")

Mondjuk, en (ha sajat radiadom lenne) talan meglovagolnam azt a tenyt, hogy:
- az N-Joy hallgatottsaga joval nagyobb, mint amennyit a hivatalos vetelkorzet jelent
- a Balaton-medenceben nincsen N-Joy stilusu radio. Ezt a "lyukat" lehetne igazan kihaszalni!
 #83140  Szerző: markfelt

Nem akarok belebofogni, de hadd tegyem fel a kerdest!

Egy olyan radio (tortenetesen a 88.0) eseteben, amit szerintem 60%-ban a hivatalos, marcali+15km vetelkorzeten kivul hallgatnak (Siofoktol Nagykanizsaig, Tapolcatol Somogyjadig), miert van szukseg erre az idiota dalcimkiiros, illetve egyaltalan dinamikus RDS-re?

Marcalin kivul szinte semmilyen vevovel, sehol nem tolti le rendesen az adatokat, csak Krix-kraxok vannak, foleg utkozben.

_N-JOY__ - ez kene.

Meg persze az, hogy az osszes N-Joy ado vetelkorzet-boviteskent, vagy mondjuk halozatosan uzemeljen. Feleslegesnek tartom, hogy mindegyiken mas szol.
 #83139  Szerző: asimov

Biza, nem jott az adorol a jel, tehat az adas helyen csak SSS volt... Megy mar, eppen ideje volt :)
A stream miert nem ment? (Az is erintett volt az aramszunetben?)
 #83137  Szerző: hori

Moduláció folyamatosan ment, csak nem ment ki az éterbe. Vivő nem volt, mert áramszünet miatt nem ment az adó. Körülbelül 1 órája állt helyre a rend ! ;)
 #83131  Szerző: molnarb

Az adó nem megy vagy csak moduláció nincs? Mert ha moduláció nincs, sanszos, hogy a streamről jött... ami meg nem megy, így azért van csend.
 #83127  Szerző: asimov

Valami nagyon nem oke... a marcali N-Joy ado mar tegnap delutan ota nem megy, sot (most neztem) a netes stream sem indul el. (A tobbi stream megy.)
Tuti van megvan minden engedely a marcali adojuknal? :S
 #83108  Szerző: asimov

Ezen nagyon rohogtem.... :D
Hat nezd... kihozom az adott szitubol, amit lehet. Most eppen nincsen (marcali) N-Joy... Nana, hogy korbeneztem a helyen.. :) Igy tettem a Juventus, felszabadulo balatoni frekijein is, es ott is lett uj ado elfogva. Mindennek van elonye!
Eddig elcsiptem a tihanyi, szekesfehervari, veszpremi, sarbogardi, bekescsabai 'Radio 1' adokat.. de van meg adojuk! ;)

(A marcali N-Joy azota sem jott vissza.)
admin írta:
rmihaly76 írta:88.0-an tenyleg "megszunt"... Most kapcsoltam oda, es se hire, se hamva a Marcali adonak.
A jo oldala ennek, hogy igy bejott halkan a sarbogardi Radio 1 ado (87.9), ami nekem uj ado.. ;)
Nem volt tervben, hogy megszuntetik, ugyhogy gondolom technikai hiba.
Mellesleg Radio 1-bol nem eleg a balatoni, veszpremi, fehervari meg ami meg jon neked? :)
 #83099  Szerző: markfelt

rmihaly76 írta:88.0-an tenyleg "megszunt"... Most kapcsoltam oda, es se hire, se hamva a Marcali adonak.
A jo oldala ennek, hogy igy bejott halkan a sarbogardi Radio 1 ado (87.9), ami nekem uj ado.. ;)
Nem volt tervben, hogy megszuntetik, ugyhogy gondolom technikai hiba.
Mellesleg Radio 1-bol nem eleg a balatoni, veszpremi, fehervari meg ami meg jon neked? :)
 #83098  Szerző: asimov

88.0-an tenyleg "megszunt"... Most kapcsoltam oda, es se hire, se hamva a Marcali adonak.
 #82868  Szerző: Zoey

nyikolaj írta:Na igen.És főleg ha egy olyan rádiót kell hallgatni,ami már elvileg megszűnt! 8-)
Ez meg a másik... Mondjuk ezt egy laikus rádióhallgató nem tudja.
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 62