RADIOSITE Fórum

• A rádiós piac

#83279  Szerző: LuciFerko

Fehérváron sok buszon a Kossuth, Lánchíd szól. ClassFM csak elvétve.
 #83251  Szerző: asimov

Hasonlo tortent a RiseFM-el is es azota sem hevertek ki dolgot.
Amig tisztan balatoni radio volt, errefele a Danubius/Class mellett a csapbol is ez folyt.
Amint nyert a rajzefem egy budapesti frekvenciat, igencsak "elpestiesedett" es balaton kornyeki radiokbol el is tunt...(Allitolag nagyon nem toleraltak a videki hallgatok, a szamukra elerhetetlen az N+1 darab, budapesti szorakozohelyek, rendezvenyek reklamjait)
Ez a Rise szamara akkor lett elethalal kerdes, amikor a budapesti frekvenciaval gondok voltak, igy aztan pesze, hogy foggal-korommel kuzdottek a budapesti frekvenciaert. A balatonnal raadasul idokozben megjelent az R1 is es tarol(t) hallgatottsagban.
Megkockaztatom azt, hogy a Rise, ha elvesztene a budapesti frekvenciajat (ezzel mi ujsag?) nagyon hamar komoly anyagi gondokkal szembesulne.
nyikolaj írta:Tegnap 3 busszal utaztam,illetve a közértekbe is betértem,és mindenhol csak a class fm szólt Miskolcon.És a buszokon,b.megállókban is,a class fm rádióról beszéltek,hogy milyen jó xy műsor,és a zenék stb...Nos,hogy ebből mi a következtetés és,hogy mit vonok le?Azt,hogy ha most egyszerre indulna vagy 2,3 vaci új ízig vérig helyi,már akkor sem fogják annyira érdekelni a fiatalságot,vagy a nem fiatalságot,mert már megszokták,és megbarátkoztak azzal ami van.Az országos rádiókkal.És ebből csak az a tanulság más város számára,hogy nem szabad helyi rádió nélkül hagyni 1 megyeszékhelyt,mert a későbbiekben csak hátrány.De ha nem jól látom a dolgot,persze engem is kilehet javítani.
 #83240  Szerző: nyikolaj

Tegnap 3 busszal utaztam,illetve a közértekbe is betértem,és mindenhol csak a class fm szólt Miskolcon.És a buszokon,b.megállókban is,a class fm rádióról beszéltek,hogy milyen jó xy műsor,és a zenék stb...Nos,hogy ebből mi a következtetés és,hogy mit vonok le?Azt,hogy ha most egyszerre indulna vagy 2,3 vaci új ízig vérig helyi,már akkor sem fogják annyira érdekelni a fiatalságot,vagy a nem fiatalságot,mert már megszokták,és megbarátkoztak azzal ami van.Az országos rádiókkal.És ebből csak az a tanulság más város számára,hogy nem szabad helyi rádió nélkül hagyni 1 megyeszékhelyt,mert a későbbiekben csak hátrány.De ha nem jól látom a dolgot,persze engem is kilehet javítani.
 #83237  Szerző: asimov

Nezzetek... Az R1-nek (a jelek szerint) van tokeje/bevetele, aztan igy ahol csak tudja, kivasarolja a konkurrenciat (is)
Kapitalizmus van, amelyben a kereskedelmi radiozas minden formaja mar regota nem hobbi, hanem kokemeny uzlet.
 #83219  Szerző: faingyőző

djlacee írta:Rádió1 kicsit leállhatna már
ja vagy hagyja abba az állandó ismételgetést
 #83188  Szerző: djlacee

Rádió1 kicsit leállhatna már
 #83185  Szerző: padi007

Zoey írta: Tényleg, a 97,4-gyel aztán mi lett?
Ezzel kapcsolatban írtam egy levelet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának. Ezt hétfőn(10.3-án) írtam. Kedden(10.4-én) csak az az üzenet érkezett tőlük, hogy a levelet elolvasták. Ha érkezik tőlük válaszüzenet megírom ide.
Még annyit, hogy a Médiatanács honlapján az az irat olvasható, a hatvani 97,4 Mhz frekvenciával kapcsolatban, hogy nyert a Mátra Centrum Kft.
 #83164  Szerző: Zoey

padi007 írta:Igen, jó lenne tudni többet a Mátra Centrumos cuccról hiszen pályáztak a hatvani 87,9 Mhz-re (ez a napokban derült ki), de korábban a 97,4 Mhz-re is. És hogyha ők nyerik a 87,9-et azért jó lenne tudni melyik rádió ez? Vagy ha új milyen?
Tényleg, a 97,4-gyel aztán mi lett? Amúgy még egy csomó más frekvenciára pályáztak...
De ha már felhoztuk, lássuk a többi helyi frekvenciára kik adtak le pályázatot:

Dunaföldvár 106,5: Alisca Network Kft. (Rádió 1)
Eger 101,9: Mátra Centrum Kft., Newave Network Kft. (Rádió 1)
Fonyód 101,3: Echo Penisola Kft., Life Essence Kft. (Rádió 1)
Gyöngyös 101,7: Mátra Centrum Kft., Newave Network Kft. (Rádió 1), Diórádió Gyöngyös Kft. (Diórádió)
Hatvan 87,9: Mátra Centrum Kft., Diórádió Gyöngyös Kft. (Diórádió)
Heves 93,7: Mátra Centrum Kft., Rádió Helló Kft. (?Rádió6?)
Kaposvár 99,9: Média Csele Bt., Kapos Rádió Kft. (Kapos Rádió), Zselici Forrás Kft.
Kiskunfélegyháza 91,1: Félegyházi Hírlap Kft. (Sirius Rádió), Alisca Network Kft. (Rádió 1)
Paks 107,5: Alisca Network Kft. (Rádió 1), Kalocsai Rádió Bt. (Korona Rádió)
Salgótarján 100,4: Newave Network Kft. (Rádió 1), Helyi Rádió Műsorszolgáltató Kft. (Radio Focus)
Siófok 92,6: Echo Penisola Kft., Life Essence Kft. (Rádió 1), Radio Face Kft. (Radio Face)
Szekszárd 91,1: Rádió 96.3 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Fortuna Rádió), Alisca Network Kft. (Rádió 1)

Ami nekem ezekből érdekes, hogy elég kevés helyi pályázó indul a frekvenciákért, szinte csak a most üzemeltető cégek, ez főleg Észak, Kelet-Magyarországon figyelhető meg, pl. Egeren és Salgótarjánon lepődök meg, hogy ennyire nincs helyi pályázó.
A Mátra Centrum elég nagy hálózatot akar - ez egyértelmű, csak azt nem értem, hogy ha már Egert is megpályázták, Salgótarjánt miért nem, ahhoz amúgy is közelebb van a Mátra :)
A Rádió 1 meg szintén nagyon aktív, mindenhol jelen akar lenni, csak aztán ne hogy Budapestet veszítse el. Más kérdés, hogy ha esetleg Pesten a 89,5-öt nyeri el, akkor felesleges volt pályázni pl. Salgótarjánra, mert ez lefedi azt is.
 #83147  Szerző: padi007

nyikolaj írta:Jól van máááááááár....Legaláb egy kutya fülét arról a 101.6 Mátrás cuccról!!!!:s
A 96,3-o tutti egy R1ünk lesz!!!Végül is Miskolcra is már nagyon rég fájt a foguk!
De tényleg már lehetne valami! :S És akkor nem is említem a szegény 103 mhz-et. :(
Igen, jó lenne tudni többet a Mátra Centrumos cuccról hiszen pályáztak a hatvani 87,9 Mhz-re (ez a napokban derült ki), de korábban a 97,4 Mhz-re is. És hogyha ők nyerik a 87,9-et azért jó lenne tudni melyik rádió ez? Vagy ha új milyen?
Ha jól emlékszem ebben a topikban olvastam, hogy a szerződéskötéstől (2011.05.18) számított 180 napon belül indulnia kell a rádiónak.(de persze kérhetnek haladékot). Így akkor a várható indulás kijön november közepére.
Tesztadás: október végétől november közepéig, november közepétől rendes adás vagy
Tesztadás: november közepétől december elejéig onnantól rendes adás de majd meglátjuk mi lesz!
 #83144  Szerző: nyikolaj

Hmm bármennyire is fura de tudjátok mikor volt Miskolc ellátva rádiókkal?Pár éve,amikor lehetett válogatni,mert volt:93,6,93,6,103,106,5.Érdekes,hogy pillanatok alatt ennyit tud változni a rádiós piac.
  • 1
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 200