Úgy vettem észre, hogy a Telenor szép csendben a 3G-s lefedettségi területeken a régi állomásokat lecserélték ZTE vasra (erre abból következtettem, hogy a LAC számok megváltoztak ezeken a területeken, míg ahol csak 2G van, ott változatlanok maradtak).
Sokat lehetett arról hallani, hogy a hálózatcsere következtében nem elérhetőek az emberek. Mivel én nem vagyok ügyfelük, így közvetlen tapasztalatom nincs ezzel kapcsolatban. Van viszont egy angol (Vodás) SIM-em, és amikor azzal megpróbálok csatlakozni a felújított hálózathoz, pár percen belül "ledob" - azaz a csak vészhívás felirat jelenik meg - hívást indítani, fogadni nem tudok. Pl. a megváltozott LAC-hoz tartozó "modernizált" cellában nem tudom felhívni a feltöltést, se USSD kóddal lekérdezni az egyenlegem (sőt, néha még a telefonom is újraindul), de amint egy régi, változatlan LAC-hoz tartozó cellába kerülök, minden működik gond nélkül. Minden esetre roppant érdekes, hogy a Voda és a Huawei esetében minden észrevétlenül zajlott, a Telenor és a ZTE pedig nem tudta megoldani.... Hiába a szabványos technológia, lehet, hogy a ZTE esetében nincs meg a know-how.
Valakinek van valamilyen tapasztalata a Telenor hálózatfelújításával kapcsolatban? Úgy látszik tényleg igazak azok a panaszok, amiket a neten lehet olvasni.