LuciFerko írta:101.1?96.5 volt.
104.1 104.2 nem jó, mert a funradio és a radio_fm belekuruttyol.
LuciFerko írta:101.1?96.5 volt.
joe írta:Joe: Köszönöm szépen! Valóban, ez tanulságos volt.Sokol404 írta:Gondoltam, felsorolom a neveket, és gratulálok a szép vételekhez. De vegye mindenki magára külön-külön, ez igen!!!Ne keverjük a troposzférikus és az ionoszférikus szóródást! - a nyáron hirtelen nagy térerővel jelentkező állomások vételét az ionoszféra "E-rétegéről" történő visszaverődés okozza. Általában 800-2200km távolság közötti állomások hallhatóak. Ha nincs semmi komoly rádiód, akkor a több száz kW-os állami hálózatok elfedik a teljes sávot, egy irányított antenna, szelektív vevő, egy kis szerencse és ilyenkor a hazai DX-er akár egy londoni 10W-os "félszeműt" is elcsíphet. Troposzférikus terjedéssel a környező 500-600km távolságból jönnek állomások. Joe![]()
Nálam minden nyár közepén átlagos rádióval mindig spanyol nyelvű adók szoktak beterjedni, és volt már rá példa, hogy a csávolyi akkoriban Sláger Rádiót is elnyomták. És egyszerre egy frekin több külföldi is bejött, háttérben meg próbálkozott a hazai! Csávoly tőlem légvonalban 15 km-re van, és 6,3 kW-tal jön onnan a Neo és a Petőfi. Azért ezt elnyomni...
Átlagos rádióval átlagos antennával (értsd: kínai zsebrádió vagy olcsó asztali rádió) bent a lakásban ezek jöttek be, időnként egymást és a hazai adót váltva, bár sokkal inkább a terjedés dominált.
De! Kint, egy japán-koppintás Domotec-tunerrel (6,2 m magas oszlopról) meg CSAK ezek jöttek be, nem is tudtam mit csinálni. Akárhova tekertem, még a bivalyerős szerbek sem szóltak, csak spanyol! Ment ám a spanyol hablaty a forró, derült nyári délutánon! Zene egyiken sem volt, csak bla-bla. Mindig ilyen időben volt effajta terjedés, és mindig nyár közepén, és persze minden esetben hirtelen jött.
LuciFerko írta:a 89.9-re nem terjedt be a komádi Kossuth?Nem tudom, mert a salgótarjáni ugyanott ad és az többé kevésbé állandóan jön.
Sokol404 írta:Gondoltam, felsorolom a neveket, és gratulálok a szép vételekhez. De vegye mindenki magára külön-külön, ez igen!!!Ne keverjük a troposzférikus és az ionoszférikus szóródást! - a nyáron hirtelen nagy térerővel jelentkező állomások vételét az ionoszféra "E-rétegéről" történő visszaverődés okozza. Általában 800-2200km távolság közötti állomások hallhatóak. Ha nincs semmi komoly rádiód, akkor a több száz kW-os állami hálózatok elfedik a teljes sávot, egy irányított antenna, szelektív vevő, egy kis szerencse és ilyenkor a hazai DX-er akár egy londoni 10W-os "félszeműt" is elcsíphet. Troposzférikus terjedéssel a környező 500-600km távolságból jönnek állomások. Joe![]()
Nálam minden nyár közepén átlagos rádióval mindig spanyol nyelvű adók szoktak beterjedni, és volt már rá példa, hogy a csávolyi akkoriban Sláger Rádiót is elnyomták. És egyszerre egy frekin több külföldi is bejött, háttérben meg próbálkozott a hazai! Csávoly tőlem légvonalban 15 km-re van, és 6,3 kW-tal jön onnan a Neo és a Petőfi. Azért ezt elnyomni...
Átlagos rádióval átlagos antennával (értsd: kínai zsebrádió vagy olcsó asztali rádió) bent a lakásban ezek jöttek be, időnként egymást és a hazai adót váltva, bár sokkal inkább a terjedés dominált.
De! Kint, egy japán-koppintás Domotec-tunerrel (6,2 m magas oszlopról) meg CSAK ezek jöttek be, nem is tudtam mit csinálni. Akárhova tekertem, még a bivalyerős szerbek sem szóltak, csak spanyol! Ment ám a spanyol hablaty a forró, derült nyári délutánon! Zene egyiken sem volt, csak bla-bla. Mindig ilyen időben volt effajta terjedés, és mindig nyár közepén, és persze minden esetben hirtelen jött.