Sokol404 írta:
...6100 és 7300 MHz között hallhatóak hétvégenként.
...
A rézből készült huzalantenna többnyire vízszintes irányban van kifeszítve több hosszanti tetőgerendára, majd pedig egy helyen -a manzárdtető legmagasabb pontjáig- függőlegesen halad felfelé, és ugyanígy le, egyenesen a szobámba. A huzalantenna kifeszítésénél ügyeltem arra, hogy ne csak észak-déli irányból vegye a jeleket, ezért a kelet-nyugati irányt is preferálja. Ennek ellenére nincs katyvasz, pedig attól egy kicsit tartottam.
Nagyon hosszú, még itt a szobában is jut belőle, ami 20 cm átmérőjű tekercsként van magába csévélve egy dísz-szemeteskosárban.
Az antenna másik vége egy tekercsnek megfelelő 30 cm-es félkör alakú keretantennába csatlakozik, amely a szobámtól a legtávolabb, egy adott ponton a cserepek alá van helyezve. Ennek központi "magja" egyébként egy 30 cm hosszú vastag (természetesen rézből készült) gyújtókábel. Na, erre csatlakozik rá a huzalantenna, ami fogja, és viszi le a jeleket a szobámba.
Az itteni végét persze nyáron rendesen kihúztam, és ügyeltem rá, hogy hova tegyem.
Meg vagyok elégedve a nyereségével! Ha nem működne, már rég szétszedtem volna, és felhasználtam volna azt a jó kis szigetelt rézvezetéket "értelmesebb" célra. 
Inkább 6200 és 7000 kHz között, ezen belül is legjobban a 6300 - 6500 kHz-es szegmenst kedvelik legjobban.
Az antennád leírása elkápráztat, alig tudom követni.

Egyik "nagykönyvben" ismertetett típushoz sem igazán hasonlít.
Lényeg az, hogy működik!
Nem próbáltál még esetleg sima hosszú drótot illesztőegységgel a készülékhez csatlakoztatni?
Egyébként milyen készüléket használsz?