RADIOSITE Fórum

• Magyar Telekom (T-Home, ViDaNet)

#860  Szerző: djlacee

Egy SMS a mai Kisalföldben:
"Tisztelt ViDaNet! Hétfő 13.30, a Duna TV nézhetetlen, a Hálózaton meg nincs hang. Mindez potom havi 4500-ért. Majd a számla kiküldésénél vegyék mindezt figyelembe!"
 #857  Szerző: tomee87

mlaszlo írta:
Akkor ez egy multinak, mint pl. a T vagy a UPC, nem lehet olyan megterhelő. A lejátszó szoftvert meg szerintem csak egyszer kell megvenni, aztán fel lehet tölteni rá a csatornákról kapott ajánlókat.
Hát ez az. A UPC meg mégis megszűntette az utolsó "infocsatiját" a UPC+-t. A T-nél legalább ott van ez a T-Home.
Más téma de nem tom hova írni :D Egyre több helyen elérhető az Info24 TV így pl. Miskolcon már a Dualplus kábelhálózat előfizetői is láthatják (gondolom ők AD és UPC csík nélkül :mrgreen: ). Amúgy ezen az Info24-en jól lehet spórolni, ahogy teszi ezt az AD meg a UPC is. Berakják kapják a műsort a műsorszolgáltatótól ráraknak egy hírcsíkot és akkor ezzel meg van oldva az Info csatorna kérdése.
 #855  Szerző: mlaszlo

jeek írta: Hát kb. Plusz arra a gépre szoftverek ( profi grafikus progik 400000-50000Ft) ha zene megy alatta leperkálni érte a jogdíjat, különben csak az MR1-2-3-4-5-6 osztható el jogdíjmentesen. Ezenkívül egy vagy két ember a frissítésre. Bár egy olyan infocsatira, amin csak szolgáltatással kapcsolatban vannak szöveges infok arra nem kell nagyon külön ember. De ha valóban olyan csatit akar, ami bemutatja a technikai trükköket, használatot stb. videon pl. ahhoz már komolyabb lejátszó szoftver is kell. Mindenesetre én a helyi jellegű szolgáltató csatikat preferálom, ami nem egységes a teljes területen, hanem régiónként van (ilyen pl a Digi meg a Trió TV) azon kivül, h megjelennek benne a szolgáltatók reklámjai információi, mintegy helyi közéleti kábelcsatorna szerepét is betölti, ami jó dolog. Nyilván Budapesten nem kell ilyen, mert oda fölösleges helyi tv, úgy is az összes országos médium szinte csak róluk szól :roll:
Akkor ez egy multinak, mint pl. a T vagy a UPC, nem lehet olyan megterhelő. A lejátszó szoftvert meg szerintem csak egyszer kell megvenni, aztán fel lehet tölteni rá a csatornákról kapott ajánlókat.
A helyi műsorok sugárzását fölöslegesnek tartom, mert arra ott a helyi csatorna. A Digi-nél is csak Budapesten van esetleg értelme az infócsatornán más kerületek műsorait is lejátszani, mert a vidéki városokban, ahol van helyi tv, ott az elmondja a helyi információkat, más városok helyi hírei meg úgysem érdekli az embereket.
 #850  Szerző: Zoshi

Amúgy még mindíg nemtodom ez a Tv Shop honnan jön.. Az tuti h nem T adja a reklámokat, mer akármikor átkapcsol már megy az adás mindíg. Lehet h ezt optikán kapják? :D :D
 #849  Szerző: mlaszlo

jeek írta: Lehet megfordul a szitu. T-nél lesz optika és majd a Direct szedi a T DTH-ról :D :mrgreen:
Azért várjuk ki a végét. A T kábelszolgáltatása mondatni a legdrágább jelenleg az országban és amit nem muszáj, azt nem optikáról veszik. Ezek után nem tudom elképzelni, hogy a DTH szolgáltatás miatt optikát építenének ki a legtöbb csatornával, főleg ha csak telefon és internet mellé fogják kedvezményesen adni, mert ha önmagában magas lesz az ára, akkor nem sokan fognak előfizetni rá.
 #848  Szerző: tomee87

mlaszlo írta: Egyébként nem tudom milyen fenntartási költsége van egy infócsatornának, kell hozzá egy számítógép, egy modulátor ami sugározza, meg valaki, aki időnként frissíti. Vagy tévedek?
Hát kb. Plusz arra a gépre szoftverek ( profi grafikus progik 400000-50000Ft) ha zene megy alatta leperkálni érte a jogdíjat, különben csak az MR1-2-3-4-5-6 osztható el jogdíjmentesen. Ezenkívül egy vagy két ember a frissítésre. Bár egy olyan infocsatira, amin csak szolgáltatással kapcsolatban vannak szöveges infok arra nem kell nagyon külön ember. De ha valóban olyan csatit akar, ami bemutatja a technikai trükköket, használatot stb. videon pl. ahhoz már komolyabb lejátszó szoftver is kell. Mindenesetre én a helyi jellegű szolgáltató csatikat preferálom, ami nem egységes a teljes területen, hanem régiónként van (ilyen pl a Digi meg a Trió TV) azon kivül, h megjelennek benne a szolgáltatók reklámjai információi, mintegy helyi közéleti kábelcsatorna szerepét is betölti, ami jó dolog. Nyilván Budapesten nem kell ilyen, mert oda fölösleges helyi tv, úgy is az összes országos médium szinte csak róluk szól :roll:
 #847  Szerző: Zoshi

mlaszlo írta:
Chester írta: csak azt a hülye egeret vinnék onnan. :D
Azt régebben is sokszor benne felejtették a frissítésekkor :D
jaja. :D
 #846  Szerző: Zoshi

mlaszlo írta:
jeek írta: Na jó, nyílván valamiből fenn kell tartani azt a csatornát. A Trió TV-n, meg Digi TV-n meg minden ilyen csatornán vannak reklámok, hírdetések szerintem ez teljesen normális, most az, hogy 0-24-ig nyomatunk egy PowerPoint képújságot, amiben a csatornakiosztások, hírek, ügyfélszolgálat elérhetőség megy, szerintem nem sok értelme van (tudok ilyet, Caracom TV). Ha már csinál egy szolgáltató saját csatornát abban legyen színes hírek, naponta frissülő információk, horoszkóp, csatornaajánlók stb.
Szerintem egy kábelszolgáltató infócsatornájának a szolgáltatásokhoz kapcsolódó információkat (pl. csomagok, ÁSZF, csatornakiosztás, díjak) kellene sugároznia, még a csatornaajánlók és esetleg hasznos információk (pl. digitális szolgáltatás ismertetése) is beleférne, esetleg még helyi hirdetések. De horoszkóp és színes hírek feleslegesek, úgyse olvassa el őket senki sem. Valószínűleg az előfizetők 99%-ánál eltárolva sincs a tv-n az infócsatorna.
Egyébként nem tudom milyen fenntartási költsége van egy infócsatornának, kell hozzá egy számítógép, egy modulátor ami sugározza, meg valaki, aki időnként frissíti. Vagy tévedek?
Sztem ennyi kell ja. Amúgy meg ilyen infók sztem feleslegesek. Itt nincsenek is, ezt a szerepet a Zenit Tv tökéletesen betölti.
http://zkteam.hu/egyeb/Snapshot224.jpg
 #845  Szerző: mlaszlo

Chester írta: csak azt a hülye egeret vinnék onnan. :D
Azt régebben is sokszor benne felejtették a frissítésekkor :D
 #844  Szerző: mlaszlo

Chester írta: Most még igen, de elvileg Október 1.-től ugye nem onnan fogják, hanem ők fogják feladni, és akkor tényleg valószínűsíthető az optika a csatornákhoz, főleg az Ikosok-hoz, mer elvileg akkor ők lesznek az elosztók onnantól kezdve. Én reménykedek benne. :roll:
Ez igaz, az IKO-sokkal valószínűleg meg lesz az optikai összeköttetés, de ettől még nem biztos, hogy pl. a Nat Geo-t és az Echo TV-s is optikán fogják venni.
  • 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 93