RADIOSITE Fórum

• IP alapú rádiózás

#85664  Szerző: RadiosJani

admin írta:Akkor Jani, ez most jó lecke volt, remélem.

A dizájnhoz nagyon értesz, de a marketinghez nem.

1: félkész terméket/szolgáltatást ne rakj a publikum elé, a kész dolog pedig legyen kiforrott, tökéletes, a lehető legkisebb bakifaktorral
2: nyúlni szabad, de ne olyanoktól, akiket a célközönség már ismerhet (hanem pl. keresel egy random chile-i, vagy inkább thaiföldi rádiót, amit a kutya sem ismer, annak a logóját koppintsd).
3: azt vettem észre, hogy ha megtetszik valami rádió, rögtön annak a logóját koppintod le: elindult a Face, csináltál egy hasonlót. Jártál Jáksónál, lemásoltad a Class FM logót. Lájkoltad a Rádó M playlistet a Facebookon, voilá, ugyanolyan logó lett a Rádió K-é is: nőj fel & ülj le az ágyra, kapcsold le a zenét, csinálj magad körül csöndet és képzeld el, hogy milyen lenne az a logo, ami egyedi és a Tied!
4: tanulj-tanulj-tanulj, mert a rádiózás egy szakma, amiből könyveket írnak. Ha sok az olyan próbálkozásod, ami kudarcba fullad, akkor összemossák a neveddel és bármit csinálsz, az "már csak olyan Janis" marad
5: ha kitalálsz valamit, valósítsd meg teljesen, ne csak belekezdj
6: ha építő jellegű kritikát kapsz, azt köszönd meg, akár pozitív, akár negatív, ha rombolót, negligáld
7: ha valamit elindítottál, felépítettél és jól működik, ne változtasd meg kéthetente
8: másik projektbe csak akkor kezdj, ha az előzőből kihoztad a maximumot, vagy totálisan, javíthatatlanul becsődölt.

És ami a legfontosabb: NE MAGYARÁZKODJ! Ezzel csak magadat égeted. Légy diplomatikus. Alázatos, de ne megalázkodó.

Ennyi. Segítő szándékkal. Sok sikert!
Köszi a tanácsokat, így lesz! Részben így van! Stbi...
...
 #85663  Szerző: markfelt

Akkor Jani, ez most jó lecke volt, remélem.

A dizájnhoz nagyon értesz, de a marketinghez nem.

1: félkész terméket/szolgáltatást ne rakj a publikum elé, a kész dolog pedig legyen kiforrott, tökéletes, a lehető legkisebb bakifaktorral
2: nyúlni szabad, de ne olyanoktól, akiket a célközönség már ismerhet (hanem pl. keresel egy random chile-i, vagy inkább thaiföldi rádiót, amit a kutya sem ismer, annak a logóját koppintsd).
3: azt vettem észre, hogy ha megtetszik valami rádió, rögtön annak a logóját koppintod le: elindult a Face, csináltál egy hasonlót. Jártál Jáksónál, lemásoltad a Class FM logót. Lájkoltad a Rádó M playlistet a Facebookon, voilá, ugyanolyan logó lett a Rádió K-é is: nőj fel & ülj le az ágyra, kapcsold le a zenét, csinálj magad körül csöndet és képzeld el, hogy milyen lenne az a logo, ami egyedi és a Tied!
4: tanulj-tanulj-tanulj, mert a rádiózás egy szakma, amiből könyveket írnak. Ha sok az olyan próbálkozásod, ami kudarcba fullad, akkor összemossák a neveddel és bármit csinálsz, az "már csak olyan Janis" marad
5: ha kitalálsz valamit, valósítsd meg teljesen, ne csak belekezdj
6: ha építő jellegű kritikát kapsz, azt köszönd meg, akár pozitív, akár negatív, ha rombolót, negligáld
7: ha valamit elindítottál, felépítettél és jól működik, ne változtasd meg kéthetente
8: másik projektbe csak akkor kezdj, ha az előzőből kihoztad a maximumot, vagy totálisan, javíthatatlanul becsődölt.

És ami a legfontosabb: NE MAGYARÁZKODJ! Ezzel csak magadat égeted. Légy diplomatikus. Alázatos, de ne megalázkodó.

Ennyi. Segítő szándékkal. Sok sikert!
 #85659  Szerző: RadiosJani

mszilárd írta:Hajaj, ígéretek, meg nagy tervek, azok vannak.
Ott van a netrádiók közül a "Z-Rádió". Valamiért az ilyen próbálkozásokról mindig az jut eszembe. De... hiába igénytelen, hiába nincs semmi köze egy rádióhoz... de ott legalább évek óta csinálják a kis dolgaikat, hogy önmagukat, és egymást is szórakoztassák. Ja, és nem mások logoit, szlogeneit lenyúlva. Hanem a saját kis kreativitásukat használva.
Nem tudom, mennyi idős vagy, de gondolom még nem dolgozol, ezért van ennyi szabadidőd. A kérdésem az lenne, hogy miért nem kezdesz bele egy dologba, és miért nem foglalkozol csak azzal? Mint éppen a Z. Miért kell százötven nevet használni, (lopott arculattal)? Utána, mivel ez meg mulatságos, még magyarázkodni is, ha valaki megjegyzi. Nevetség tárgyává tesz. Védekezhetsz akárhogy, ez akkor is irónia tárgya marad.
Azt hiszem, saját rádiód soha nem lesz, de még csak nem is fogsz rádióban dogozni. De persze, ne legyen igazam.
Még ha lenne is valami realitás ezekben a dolgokban, akkor sem venne senki komolyan. Már nem. Ugyanakkor, ha egy dologra koncentrálnál, nem csinálnál A "rádiót", két nap múlva B-t, és így tovább, hanem maradnál A-nál, nem számolnál be világmegváltó ötleteidről, hanem csak szépen magadnak, meg a haveroknak csinálnád ezt az egészet, mondjuk önálló ötletek alapján, akkor más lenne a megítélésed. Ez így nevetséges, ellenben -maradva a Z-nél, ha valami olyasmit csinálnál, vagy csinálnátok, akkor azt gondolná az ember, hogy ez így mennyire jó, hogy nem adják fel, pedig... és hogy milyen jó kis közösséget építettek fel. Ami meg tényleg egy tök jó dolog.
1. Volt 1-1 hason logó amit nem is mi csináltunk csak ránkhúzták valakik, azóta bármit csinálunk mindíg kijön, hogy valamit másolunk, akkor is ha nem. Mindíg megtalálja itt valaki a hasonlóságot ezért egy ideje már csak azért is -mondjuk provokáció- hasonlót csinálunk.

2. Szlogent nem loptunk soha, erre mindig figyeltünk hogy ugyanolyan ne legyen, olyanokat hogy " a város ritmusa" használtunk, na de erre igazán nem lehet panaszod kismillió rádiónál hallhatod ezt is... hisz mindegyikre rá is húzható joggal...

3. Elég idős vagyok hogy reálisan tervezzek, dolgozzak és a szabadidőmet erre áldozzam. De vannak a munkatársak között olyanok akik szintén dolgoznak, dolgoztak a szakmában 30 évet és a jövőt itt képzelik el, mert látnak benne rációt, és ha ők látnak, és azok akiknek szól, és azok akik a partnereink a jelenben, vagy a jövőben, az nekem bőven elég nem kell hogy itt egy szakmainak gondolt fórumon bárki is bízzon benne.

4. Ezt követve hogy saját rádióm lesz vagy egy általam is szervezett rádióban vagy egy tőlem független rádióban lesz, vagy van műsorom már nem tudhatod, így igen: ne legyen igazad! ...és itt térek vissza oda hogy ha a fórum nem vesz komolyan, "már nem"az nem bánt, hisz ez kölcsönös. szerintem is komolytalan sokszor amit látok, olvasok.

5. A semmi nem lehet nevetséges, az lenne a nevetséges ha most kiabálnánk a rádiónk vagy a sikerünk, de nem így van. Még hirdetve sincs (illetve már van) ezt nem én reklámoztam halálra, vagy toltam ide témának, hanem Ti, így aztán nincs miről beszélni, nem értem miért téma ez, de hát amíg téma addig is figyelnek ránk, mily kár hogy a műsorra gondolom senki sem kíváncsi bár ugye a rádióban az volna az első és legfontosabb...

6. és itt maradva, mi sem adjuk fel, csak éppen mi ha csalódunk vagy nagyot bukunk vagy valami akkor váltottunk. ennyi. Megfigyelheted hogy mióta komolyabbak a céljaink nem igazán volt sok váltás. Volt Rádió Kispest... ami jó volt de Kőbányára is hívtak minket így a Kispest név már nem volt megfelelő. A Köki névbe pedig részben belekötöttek, részben nem akarták támogatni, mivel a terminált látták benne ami sokaknak szúrja a szemét, így lett "K" "Kőbánya, Kispest, Közösség, Kultúra"... és hogy világ,megváltó ötleteim lennének? Ugyan mikor voltak? Hol? Idézz kérlek...

Amikor Milánnal a BlueFM-et siófokra kitaláltuk abba is volt pár csípkedő megjegyzésetek
csak mert ott volt a nevem... pedig a logó teljesen egyedi volt, és frankó minden. most az is pihen...

Aztán jött az ötlet hogy csináljunk valamit amibe ismét bele tudtok kötni, legyen provokáció, hogy addig mi kidolgozhassunk egy rendes arculatot. és meg kell mondjam bejött a srác ötlete hisz ismét ez a téma, ugrottatok rá.

Nyilván ez a pár pont itt mindenkinek csak magyarázkodás és senkit nem érdekel de gondoltam leírom, hiszen mégis csak így fair. A legjobb tán az lenne ha a "RádiósJani Rádiói" téma nem kerülne elő és nincs gond, de ha nektek ez jó érdekes vicces téma hát oké. De mégis jobb lenne mindannyiunknak ha nem. Hátha akkor kihozunk valami olyat ami pozitívan is meglepheti a társaságot... ha nem ezzel, hát újra a blue-val!
Jó éjt!
 #85654  Szerző: szemilan

Ott a pont MSzilárdnál :)
 #85639  Szerző: mszilárd

Hajaj, ígéretek, meg nagy tervek, azok vannak.
Ott van a netrádiók közül a "Z-Rádió". Valamiért az ilyen próbálkozásokról mindig az jut eszembe. De... hiába igénytelen, hiába nincs semmi köze egy rádióhoz... de ott legalább évek óta csinálják a kis dolgaikat, hogy önmagukat, és egymást is szórakoztassák. Ja, és nem mások logoit, szlogeneit lenyúlva. Hanem a saját kis kreativitásukat használva.
Nem tudom, mennyi idős vagy, de gondolom még nem dolgozol, ezért van ennyi szabadidőd. A kérdésem az lenne, hogy miért nem kezdesz bele egy dologba, és miért nem foglalkozol csak azzal? Mint éppen a Z. Miért kell százötven nevet használni, (lopott arculattal)? Utána, mivel ez meg mulatságos, még magyarázkodni is, ha valaki megjegyzi. Nevetség tárgyává tesz. Védekezhetsz akárhogy, ez akkor is irónia tárgya marad.
Azt hiszem, saját rádiód soha nem lesz, de még csak nem is fogsz rádióban dogozni. De persze, ne legyen igazam.
Még ha lenne is valami realitás ezekben a dolgokban, akkor sem venne senki komolyan. Már nem. Ugyanakkor, ha egy dologra koncentrálnál, nem csinálnál A "rádiót", két nap múlva B-t, és így tovább, hanem maradnál A-nál, nem számolnál be világmegváltó ötleteidről, hanem csak szépen magadnak, meg a haveroknak csinálnád ezt az egészet, mondjuk önálló ötletek alapján, akkor más lenne a megítélésed. Ez így nevetséges, ellenben -maradva a Z-nél, ha valami olyasmit csinálnál, vagy csinálnátok, akkor azt gondolná az ember, hogy ez így mennyire jó, hogy nem adják fel, pedig... és hogy milyen jó kis közösséget építettek fel. Ami meg tényleg egy tök jó dolog.
 #85632  Szerző: RadiosJani

csokie írta:Hm, egyszer :) Itt a kulcsszó :) Sajnálom ha megsértettelek.
nem sértesz meg itt nem könnyű. most úgy fest a közeljövőben, akkor is ha ezt itt senki
nem szeretné, és senki sem realizálja, mint valakinek privátban kifejetettem, nyilván nem tőlem
lesz a rádió jó, vagy rossz, hanem azoktól a több éve évtizede a szakmában lévő emberektől
akit felkértünk és vállalták hogy részt vesznek ebben....
 #85630  Szerző: Milán

Figyeljetek!
Ti felnött emberek vagytok, próbáljatok meg úgy is viselkedni, úgy érzem mind ha valami óvoda lenne.Annyi fos rádió van.Miért kell ennyit foglalkozni vele?Ez már gáz...
 #85628  Szerző: csokie

Hm, egyszer :) Itt a kulcsszó :) Sajnálom ha megsértettelek.
 #85627  Szerző: RadiosJani

csokie írta:De legalább is nem tudom ki a mentorod, de jól csinálja mert nagyon kitartó. Ne add fel Jani.
nincs mentorom egy utolsó senki vagyok aki próbál a szarból várat építeni
lehet szar is marad de akkor is kitartóan. kiderül ha rendesen megszólal egyszer... :-)
 #85625  Szerző: csokie

De legalább is nem tudom ki a mentorod, de jól csinálja mert nagyon kitartó. Ne add fel Jani.
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 99