RADIOSITE Fórum

• Közösségi közlekedés

#87225  Szerző: mlaszlo

Mintha a HÉV is be lenne lassítva, legalábbis a H5-ös, pénteken mindkét irányba a megszokottnál lassabban ment, a Batthyány tér és Békásmegyer szakaszt eddig nagyjából 20 perc alatt tette meg, most 23-25 perc alatt ért ki. A Szentlélek tér-Filatorigát, illetve Kaszásdűlő-Aquincum szakaszon simán felvette a pálya mellett haladó autók 60-70 km/h-ás sebességét, most pedig az autók simán lehagytak.
Tudom, ez nem nagy menetidő növekedés, de gondolom itt se lehet akkor a legjobb állapotban a pálya, ha lassítani kellett.

Na meg azt írják 1-2 éven belül 500 buszt kellene selejtezni és ennyi új buszt kell beszerezni. Erre kíváncsi leszek, van egy érzésem, hogy még 1-2 év múlva is ezeken a szakadt buszokon kell utazni. Persze nem hiszem, hogy ennek kimondottan a járművek életkora az oka, hanem inkább a karbantartás hiánya.
 #87076  Szerző: mlaszlo

LuciFerko írta:Kíváncsi vagyok, mikor történik majd valami tragédia, és kezdődik el az egymásra mutagatás és a kapokodás. :gülü2:
Az a csoda szerintem, hogy eddig még nem történt baj. És akkor ugye szigorítják az ellenőrzéseket, amikor már ők fizethetnének lassan nekünk, hogy felmerünk szállni ilyen állapotú járművekre. Mindenhol azt írják, a jegyek és bérletek megvásárlásával Ön is hozzájárulhat a közösségi közlekedés jobbá tételéhez. Állítólag nőttek a bevételek, ehhez képest a színvonal rohamosan romlik.

BKV: reped a metrósín is

A BKV szerint azért kellett bevezetni a sebességkorlátozást a 3-as metró vonalán, mert az elmúlt években a sínek anyaga kifáradt, a sínfejen hajszálrepedések keletkeztek, ezek mélyülésével pedig síntörések következhetnek be.

Őszintén szólva nem tudom mennyit segít az, hogy 70-75 helyett 60 km/h-val megy a metró, szerintem ekkora tömegű járműnél 60 km/h-nál is ugyanakkora baj történhet.
Ugyanakkor a HÉV vonalakat is meg lehetne vizsgálni, pl. a Szentendrei HÉV tiszta hullámvasút.
 #87055  Szerző: LuciFerko

Kíváncsi vagyok, mikor történik majd valami tragédia, és kezdődik el az egymásra mutagatás és a kapokodás. :gülü2:
 #87053  Szerző: mlaszlo

pébégáz írta:Ehhez kapcsolódik, hogy a villamosoknál 50 km/h lenne a maximum, de csak kevés helyen mennek 50-nel. Ott viszont a pályahibákat előbb-utóbb kijavítják. De a metrónál-és most lehet, hogy rosszul tudom-csak hagyják lepusztulni a pályát. Nem tudok róla, hogy a közelmúltban bármiféle síncsere lett volna a 3-as metró vonalán. Mindenki a komplett nagyfelújításra vár, na de addig is lehetne javítgatni a pályát itt-ott. A villamosoknál csinálnak ilyet, a metrónál valamiért ez fel sem merül.
Utóbbi időben villamosnál is akkor nyúlnak csak a pályához, ha már halaszthatatlan a javítás. Pl. a Fehérvári úton három helyen kellene kb. 150 m-es szakaszon megcsinálni a pályát, ehelyett inkább lassújeleznek már több éve, ami miatt nem egy zöldet elbukik a villamos, ezáltal a menetidő is hosszabb. Albertfalva-kitérőnél Budafok felé kb. 5 km/h-val megy a villamos át a váltón, annyira rossz állapotban van, pedig egy hétvége alatt rendbe lehetne tenni.
 #87052  Szerző: mlaszlo

pébégáz írta:A 3-as metrón eddig is csak elvben volt 80 a legnagyobb sebesség. A gyakorlatban sehol nem érte el ezt. Az olyan rövid állomásközökben, mint pl. a Ferenciek tere-Kálvin tér, vagy a Pöttyös utca-Ecseri út, jó, ha 50-re felgyorsított, mert olyan közel vannak egymáshoz. Egyébként meg tele van lassújelekkel az egész vonal, olyan mértékben, hogy már 60-nal is csak kevés helyen megy.
Köszi szépen, erre nem is gondoltam, csak ugye Dél-Budáról ez nem igazi alternatíva, időtartamban onnan ez elég hosszú lett volna.
 #87051  Szerző: mlaszlo

admin írta:
mlaszlo írta:Admin, a hozzászólásod egy az egyben felkerült a BKVfigyelő oldalra:
http://bkvfigyelo.postr.hu/sokkal-tobb- ... -vezetoire
Na, látom osztanak. :lol:

Egy az egyben egy ott dolgozó véleményét írtam le. Hogy hangulatkeltő-e vagy sem, az az ő ügye.
Ma reggel én is tapasztaltam, hogy elég érdekesen megy a 3-as metró. Kicsit olyan lett, mint a földalatti, épphogy kinyílik az ajtó, már szól is a jelző, hogy záródnak az ajtók. Újpest felé kétszer volt vészfékezés az alagútban, egyszer pedig odacsukott egy utast, visszafelé csak egy vészfékezés volt a Forgách utca után.
BKVfigyelőn azt írja az egyik kommentelő, hogy valószínűleg esernyő volt, ami a múlt heti tüzet okozta, eddig mindenhol vasdarabot említettek, nem hinném, hogy egy esernyőt összetévesztettek volna egy vasdarabbal.
Na meg ugye akármit mondanak, az sem a biztonság jele, hogy menet közben a kocsik ugrálnak végig az alagútban.
 #87043  Szerző: pébégáz

Ehhez kapcsolódik, hogy a villamosoknál 50 km/h lenne a maximum, de csak kevés helyen mennek 50-nel. Ott viszont a pályahibákat előbb-utóbb kijavítják. De a metrónál-és most lehet, hogy rosszul tudom-csak hagyják lepusztulni a pályát. Nem tudok róla, hogy a közelmúltban bármiféle síncsere lett volna a 3-as metró vonalán. Mindenki a komplett nagyfelújításra vár, na de addig is lehetne javítgatni a pályát itt-ott. A villamosoknál csinálnak ilyet, a metrónál valamiért ez fel sem merül.
 #87042  Szerző: pébégáz

A 3-as metrón eddig is csak elvben volt 80 a legnagyobb sebesség. A gyakorlatban sehol nem érte el ezt. Az olyan rövid állomásközökben, mint pl. a Ferenciek tere-Kálvin tér, vagy a Pöttyös utca-Ecseri út, jó, ha 50-re felgyorsított, mert olyan közel vannak egymáshoz. Egyébként meg tele van lassújelekkel az egész vonal, olyan mértékben, hogy már 60-nal is csak kevés helyen megy.
 #87036  Szerző: PooLee

mlaszlo: Újpest-Városkapuhoz pont, hogy kitűnő eljutási lehetőséget biztosít a MÁV-Start. Az Újpest névre hallgató vasúti megállóhely néhány méterre van az említett metróállomás be-/kijáratától. Ami a szerelvényeket illeti, a vasút járműállományának egyik legfiatalabb csoportja közlekedik arra (Desirok) szemben a 40 éves lezüllesztett metrókkal. A Nyugatitól mindössze 14 perc és minimum félóránként közlekedik arra járat. Remélem, hogy tudtam segíteni! :)
 #87032  Szerző: markfelt

mlaszlo írta:Admin, a hozzászólásod egy az egyben felkerült a BKVfigyelő oldalra:
http://bkvfigyelo.postr.hu/sokkal-tobb- ... -vezetoire
Na, látom osztanak. :lol:

Egy az egyben egy ott dolgozó véleményét írtam le. Hogy hangulatkeltő-e vagy sem, az az ő ügye.
  • 1
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 219