RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#87217  Szerző: BMáté

Értem és köszönöm a válaszod. Ja és természetesen jó tesztelést! ;)
csabyke írta:Teszt: Hol mit tudok majd vele fogni vonatbol...
Ausztria: Az ORF leguccso infoim szerint leallitotta talan 2008ban a DAB-Tesztsugarzasat Tirolban es Becsben, de olvastam, hogy hamarosan indul Wien-ben a DAB+ MUX
Szoval majd meglatas...
Ausztria DAB-teren el van maradva...

De pl. Salzburg es Linz kozott kivancsi vagyok, meddig jonnek a nemet adok
Es, hogy a Budapesti DAB mikent fog szerepelni az is foglalkoztat...
BMáté írta:
csabyke írta:Holnap jön a középeurópán áthaladó DAB-Teszt...

Baden-Württemberg, Bayern, Ausztria (ahol sajna nem sok jóra lehet számítani DigitalRadio területén...), valamint Magyarország.
Lesznek hegyek völgyek, 2oo km/h meg minden ami kell...

Majd hasonlítgatom FM-el, de ha jól vizsgázik, én nagy DAB-Propagandába fogok kezdeni...
Pontosan mit is takar ez a teszt?
Illetve miért nem lehet sok jóra számítani Ausztriában (domborzat, technikai problémák... stb.)?
 #87212  Szerző: joe

gabor15 írta:Teszteltem a szegedi Európa Rádió vételkörzetét a telefonom rádiójával, Csongrádon és környékén:
-Csongrádon monóban jön, magasabb épületek között zajos, de mindenhol hallgatható minőségben, néhány helyen RDS-el. (magasabb részeken sztereóban is jött). A Gong csak az adó 300 m-es körzetében zavarja.
-Felgyő felé már szinte folyamatos az RDS és néha sztereóban is bejön.
-Csanyteleken már folyamatos az RDS és majdnem mindenhol sztereó.
-Tömörkényen pedig nagyjából úgy jön, mint Felgyőn.
Még a szegedi Petőfinek sincs ilyen lefedettsége pedig az elvileg 5,1 kW-tal ad.
Még csütörtökön teszteltem, Szeged - Békéscsaba között autózva. Hódmezővásárhelyen a városban, Székutason áthaladva az épületek között a sztereó vétel zajos volt (ciccegett), majd Orosháza elkerülőn a vasúti felüljáró után a körforgalomnál esett ki az RDS, így a rádió elkezdett szkennelni. Mivel alternatív frekvenciát nem talált, így visszaállt. Az út hullámzásától függően hol kevésbé, hol jobban még hallgatható volt az adás Csorvásig, de a településen és utána már csak nyomokban volt vehető. A többi szegedi adó Orosháza környékén autóban már élvezhetetlen, az országosok vétele már Hódmezővásárhelyen a szentesi adóra áll át. Joe
 #87211  Szerző: LuciFerko

Amúgy amit szereztem USB-s kütyüt elvileg tud DAB+-t, de Székesfehérváron akárhogy bűvészkedtem semmi sem akart jönni. Pedig ott már kéne.
 #87209  Szerző: csabyke

Teszt: Hol mit tudok majd vele fogni vonatbol...
Ausztria: Az ORF leguccso infoim szerint leallitotta talan 2008ban a DAB-Tesztsugarzasat Tirolban es Becsben, de olvastam, hogy hamarosan indul Wien-ben a DAB+ MUX
Szoval majd meglatas...
Ausztria DAB-teren el van maradva...

De pl. Salzburg es Linz kozott kivancsi vagyok, meddig jonnek a nemet adok
Es, hogy a Budapesti DAB mikent fog szerepelni az is foglalkoztat...
BMáté írta:

Baden-Württemberg, Bayern, Ausztria (ahol sajna nem sok jóra lehet számítani DigitalRadio területén...), valamint Magyarország.

Majd hasonlítgatom FM-el, de ha jól vizsgázik, én nagy DAB-Propagandába fogok kezdeni...
Illetve miért nem lehet sok jóra számítani Ausztriában (domborzat, technikai problémák... stb.)?
 #87207  Szerző: BMáté

#87205  Szerző: gabor15

Teszteltem a szegedi Európa Rádió vételkörzetét a telefonom rádiójával, Csongrádon és környékén:
-Csongrádon monóban jön, magasabb épületek között zajos, de mindenhol hallgatható minőségben, néhány helyen RDS-el. (magasabb részeken sztereóban is jött). A Gong csak az adó 300 m-es körzetében zavarja.
-Felgyő felé már szinte folyamatos az RDS és néha sztereóban is bejön.
-Csanyteleken már folyamatos az RDS és majdnem mindenhol sztereó.
-Tömörkényen pedig nagyjából úgy jön, mint Felgyőn.
Még a szegedi Petőfinek sincs ilyen lefedettsége pedig az elvileg 5,1 kW-tal ad.
 #87182  Szerző: csabyke

Holnap jön a középeurópán áthaladó DAB-Teszt...

#87129  Szerző: gabor15

mimi írta:119 méter a Matáv-torony. Amúgy emlékeim szerint sose találkoztam más adással ezen a frekin, de ez még semmit nem jelent :)
Igazad van, tényleg 119 méter magas...
 #87113  Szerző: mimi

119 méter a Matáv-torony. Amúgy emlékeim szerint sose találkoztam más adással ezen a frekin, de ez még semmit nem jelent :)
 #87108  Szerző: LuciFerko

Szabadkáról a Radio Balkan nem ver bele? Az is 87,9
  • 1
  • 285
  • 286
  • 287
  • 288
  • 289
  • 541