RADIOSITE Fórum

• Troposzférikus terjedések

#88013  Szerző: csadam

Nincs mit. :))
rmihaly76 írta:Ahogy megjott a kommented, abban a pillanatban a radioban teljesen tisztan: "radio net fm" Megneztem a stream-juket is, ok azok. Jol felrehallottam eddig a "hit fm"-et... :hit: link: http://radionet.si/
Ahhoz kepest, hogy a szomszedban vannak (181 km), egyszer sem jottek meg... Valoszinuleg arnyekolas van kozottunk, illetve -elvileg- 60 W-tal adnak.. ;) ... es hogy meg szebb legyen a tortenet, kezd az adas fading-elni... mar nem stabil a vetel, es raterjed egy masik ado is, de eleg volt mara.
Legalabb egy ado meglett abbol sokbol, ami jon... koszi a segitseget! :)
Tehat: 100.2 Radio Net FM (Maribor 3/Vavtošek (mb), 181 km)
csadam írta:Nem lehet az, hogy NET FM? A szlovéneknél van ilyen adó a 100.2-n Maribor 3-as adóról.
 #88012  Szerző: asimov

Ahogy megjott a kommented, abban a pillanatban a radioban teljesen tisztan: "radio net fm" Megneztem a stream-juket is, ok azok. Jol felrehallottam eddig a "hit fm"-et... :hit: link: http://radionet.si/
Ahhoz kepest, hogy a szomszedban vannak (181 km), egyszer sem jottek meg... Valoszinuleg arnyekolas van kozottunk, illetve -elvileg- 60 W-tal adnak.. ;) ... es hogy meg szebb legyen a tortenet, kezd az adas fading-elni... mar nem stabil a vetel, es raterjed egy masik ado is, de eleg volt mara.
Legalabb egy ado meglett abbol sokbol, ami jon... koszi a segitseget! :)
Tehat: 100.2 Radio Net FM (Maribor 3/Vavtošek (mb), 181 km)
csadam írta:Nem lehet az, hogy NET FM? A szlovéneknél van ilyen adó a 100.2-n Maribor 3-as adóról.
 #88011  Szerző: csadam

Nem lehet az, hogy NET FM? A szlovéneknél van ilyen adó a 100.2-n Maribor 3-as adóról.
 #88010  Szerző: djlacee

100.2-n ad a HIT FM NÖ Baden-ből, gondolom nem az :troll:
 #88009  Szerző: asimov

Annyit kihamoztam, hogy "radio hit fm" es valoszinuleg valami fesztivalrol kozvetitenek, ahol elo kevereses musor megy, joreszt idei (de max par eves) zenekbol. Egy fiatalabb no a helyszini dj (neha, mintha a "kozonseghez" beszelne), es idonkent ketto ferfi (ok valoszinuleg studiobol) kapcsolodik be az adasba, par mondat erejeig. Egy dolog a hianyzik a tokeletesseghez... a "kozonseg" moraja, mert az ugyanis nincs! Ez megy folyamatosan, bar neha elviszi a terjedes az adast. Kb. husz percig zajmentesen es sztereoban jott, es megsem jott le rds info.
A beszelt nyelv nem a szokasos szlovak, szloven nyelvjaras, de valami "rokon" lehet.
rmihaly76 írta:100.2-on nagyjabol nagyon jon egy mixeket ado radio.. a nyelv szlav, de nem ismeros (svn, svk)
Otlet?
 #88007  Szerző: asimov

100.2-on nagyjabol nagyon jon egy mixeket ado radio.. a nyelv szlav, de nem ismeros (svn, svk)
Otlet?
 #88003  Szerző: asimov

Szinte nincsen ures frekvencia, tolonganak az adok, csak sajna a scatter-re jellemzo "hamar jovok/hamar megyek" modon.. (A scatter azonban konnyen behozhat nagyon tavoli adokat is!) A legtobb adas nem veheto annyi ideig, hogy legalabb a beszelt nyelv azonosithato legyen... :(
Par percre 100.1-re terjedt be egy konnyuzenet jatszo ado, kb. ket percre... aztan eltunt es jott helyette masik, ami szlav nepzeneket ad, szlav nyelvu beszelgetes kereteben... talan az oroszra hajaz a beszelt nyelv. Ez igy izgi.. :)
Lehetseges, hogy a holnap bezudulo hidegfront okozza a scatter-es jelleget.
 #87994  Szerző: asimov

A Radio Face terjed be neha nagyon durvan! Amiota ment a leallitasos moka, azota nem is hallottam.
rmihaly76 írta:88.1-en neha nagyon jon egy (most eppen) mixet ado radio. Maga a mix trance, vocal trance stilus, talan.
 #87992  Szerző: asimov

88.1-en neha nagyon jon egy (most eppen) mixet ado radio. Maga a mix trance, vocal trance stilus, talan.
 #87988  Szerző: asimov

Itt harom ado valtogatja egymast 88.7-en.. :D
A terjedes amugy nem sima tropo, ez attol sokkal labilisabb. Ezert en inkabb sporadikus tropo (TS)-re tippelek, ami meg jobb!
  • 1
  • 216
  • 217
  • 218
  • 219
  • 220
  • 331