RADIOSITE Fórum

• Class FM

#89031  Szerző: radukanorbert

Jozsfm964 írta:Az még érdekelne, hol lehetne megreklamálni a Class fm hangminőségét? Iszonyatosan rosszul szól az adó, néha nagyon torzít!
Dinamika az teljesen elveszik! A dalok részletessége pocsék! Írtam a médiahatóságnak de ők egy sablont küldtek arra hivatkozva hogy biztos a vétel rossz. De könyörgöm nem a vétel a rossz!!!
Választ előre is köszi! Nem igaz hogy nem veszik észre!
Egy rádió hangminőségének a megítélése sok esetben eléggé szubjektív. Sok mindentől függ. Rádió oldaláról is akár különböző lehet más-más frekvenciákon, ahogy csadam is írta. Ez az adóberendezésnek is köszönhető, gyanítom nem mindenhol egyforma az adó.
Függhet a te rádiód és hozzá kapcsolt hangfal minőségétől és egyéb dolgoktól (például van e EQ, vagy valamilyen hangzásbeállítás). Lehet, hogy egy hangzásbeállítás jó 3 adónál és a negyediknél meg nem. Másik, hogy mindenkinek más-más ebben is az "ízlése". Sokan például azt mondják, hogy a NEO milyen jó, mert sok benne a basszus, ami nekem is tetszik, de huzamosabb hallgatás után én nem tudom elviselni. Amit én tenni szoktam, hogy ha nem tetszik, akkor állítok a hangszínen, az sokat segít, és még a legbutább autórádiók nagy része is képes erre :)
 #89024  Szerző: mlaszlo

Jozsfm964 írta:Az még érdekelne, hol lehetne megreklamálni a Class fm hangminőségét? Iszonyatosan rosszul szól az adó, néha nagyon torzít!
Dinamika az teljesen elveszik! A dalok részletessége pocsék! Írtam a médiahatóságnak de ők egy sablont küldtek arra hivatkozva hogy biztos a vétel rossz. De könyörgöm nem a vétel a rossz!!!
Abba a hatóságnak szerintem nincs sok beleszólása, hogy milyen a hangminőség és valószínűleg nem is érdekli őket.
A rádiónak lehet ezzel kapcsolatban írni, de nem hiszem, hogy foglalkoznának vele. :(
Egyébként a Neo sem a legjobban szól.
 #89023  Szerző: csadam

Nekem 3 helyről is jön (Kabhegy, Győr, Sopron), és mindegyik máshogy szól. Kabhegy a legtorzabb és Sopron a legtisztább.
 #89016  Szerző: Jozsfm964

Az még érdekelne, hol lehetne megreklamálni a Class fm hangminőségét? Iszonyatosan rosszul szól az adó, néha nagyon torzít!
 #89012  Szerző: Zoey

Oké, köszönöm mindenkinek az infókat!
 #88969  Szerző: Attis

Jozsfm964 írta:
Ivoa írta:R1: itt 15 percenként vannak hírek, 6-tól 9-ig. A hírblokkokban általában három-négy hír megy le, kb. 1,5-2 perc hosszúak, az egyes hírblokkokban más-más hírek mennek.
Zoey írta:A nagyobb rádiókban (Class, Neo, Rádió 1, Juventus) reggelente meddig vannak félóránként hírek?
Ezek az óra 30 perckor sugárzott hírblokkok megegyeznek az egészessel, részben különböznek azoktól, vagy teljesen különböznek?
NEO, CLASS, MR2-n a hírek 6:00 6:30-tól negyed órás hírösszefoglaló, 7:00, 7:30 8:00 és innentől óránként vannak hírek!
Na, hogy érthető legyen... A Petőfin, és a Class-on 6-kor sima (új) hírek vannak, és 6:30-tól a negyedórás.
És az előttem hozzászólót kijavítva: még 8:30-kor is a Classon Sporthírek + közlekedés + időjárás. (Detto, mint 7:30-kor.)
 #88959  Szerző: Jozsfm964

Ivoa írta:R1: itt 15 percenként vannak hírek, 6-tól 9-ig. A hírblokkokban általában három-négy hír megy le, kb. 1,5-2 perc hosszúak, az egyes hírblokkokban más-más hírek mennek.
Zoey írta:A nagyobb rádiókban (Class, Neo, Rádió 1, Juventus) reggelente meddig vannak félóránként hírek?
Ezek az óra 30 perckor sugárzott hírblokkok megegyeznek az egészessel, részben különböznek azoktól, vagy teljesen különböznek?
NEO, CLASS, MR2-n a hírek 6:00 6:30-tól negyed órás hírösszefoglaló, 7:00, 7:30 8:00 és innentől óránként vannak hírek!
 #88781  Szerző: Ivoa

R1: itt 15 percenként vannak hírek, 6-tól 9-ig. A hírblokkokban általában három-négy hír megy le, kb. 1,5-2 perc hosszúak, az egyes hírblokkokban más-más hírek mennek.
 #88780  Szerző: Attis

Class: az utolsó "feles" hírek 8:30-kor megy. 6:30-kor negyedórás hírmagazin. 7:30,8:30: ilyenkor hírek nincsenek, csak közlekedés, sport, időjárás. 9-től 23-ig mennek a rendes hírek óránként. Éjféltől hajnali 5-ig előre rögzített hírek.
 #88779  Szerző: jimmer

én csak a Juventus esetében tudok nyilatkozni mert oda készítek én is.

6-7-8-9 egészkor 3 perc hírek+időjárás
6.30, 7.30, 8.30 1 perc rövid hírek+rövid időjárás.

10.00-kor még 3 perces onnantól egészkor is már csak 1 perces rövid este 18.00-ig.
  • 1
  • 299
  • 300
  • 301
  • 302
  • 303
  • 510