jeek: Mennek a kövek!
Érdekes helyzet van kialakulóban, az igaz, mert magyarországi viszonylatban lassacskán tényleg utólérik, sőt, esetenként meg is haladják a vidéki árak a budapestit. Ugyanakkor: ennyire kiszámíthatatlan, lerobbant, igénytelen közlekedés sehol máshol nincs - nemhogy Magyarországon, de szerintem kijelenthetjük, hogy Európában sem.
Ha nagyon olcsónak találod a budapesti közlekedést, ajánlok egy kis utazgatást Európa többi részébe (akár csak az interneten keresztül). Szembesülni fogsz vele, hogy az árak több esetben OLCSÓBBAK, sok esetben kb. megegyezőek és csak néhány esetben drágábbak. A színvonalról ne is beszéljünk... nem kell messzire menned, hogy ne olyan buszokkal találkozz, amelyekben a legkorszerűtlenebb motor van, amelyiken nincsenek összehányva/vizelve, stb. az ülések, amelyeken az ablakot be lehet csukni, nem folyik be az esővíz, nem kell szagolnod a kipufogógázt az utastérben, stb. stb. Most nem részletezném tovább a többi járműfajtát.
Írod, hogy nincs Miskolcon vagy Debrecenben metró, fogaskerekű, stb.: minek is lenne? Vagy attól értékesebb egy bérlet, minél többféle járműre felülhetsz vele? Én a világ legboldogabb embere lennék, ha mondjuk csak busz és villamos lenne, de azok karbantartottak, megbízhatóak, fűtöttek, viszonylag környezetkímélők, tiszták. Márpedig ismerem Debrecen és Miskolc közlekedését is: ott ezek mind igazak. A lényeg pedig nem az, hogy viszonylag gyorsan, kiszámíthatóan célba érj? Hiába van itt metró, ha elfüstöl, hiába van 7 percenként járó busz, ha csak 20 percenként jár, hiába van sok villamos, ha bűzölög az utastér, 5-10 km/h sebességgel halad és időnként kisiklik.
Jeek! Nem tudod, hogy mennyire rossz itt a közlekedés. Nap mint nap használni embertpróbáló feladat. Becsüld meg, hogy nem itt kell élned és közlekedned, még ha 50 forinttal drágább is! Ha mégsem megy, csak szólj, én cserélek veled szívesen, akár örökre is!