RADIOSITE Fórum

• Troposzférikus terjedések

#91289  Szerző: asimov

Korbeneztem megegyszer es beterjedt nehany ritka vendeg es egy uj is:
90.9 Jazzy (HNG)
95.2 Europa 2 (SVK) 95.1-rol a Maria csunyan belever.
104.8 Europa 2 (Bratislava/Kamzík (BA); 160 km/50kW)
 #91278  Szerző: asimov

Valoban 3 kW a kimeno (nekem is ez van felirva a log-ban) csak valami uton-modon a kommentben sikerult ezt 1 kW-ra redukalnom.. :S
(Ennek fenyeben a Blau autoradio szelektivitasa meg inkabb dicseretet erdemel...)
Ati7 írta:Ha emlékezetem nem csal, kezdetben a Kossuth siófoki adója 0,395 kW-tal sugárzott, és 2010-talán-nyarán megemelte ezt 2,95 kW-ra.
 #91273  Szerző: Ati7

Ha emlékezetem nem csal, kezdetben a Kossuth siófoki adója 0,395 kW-tal sugárzott, és 2010-talán-nyarán megemelte ezt 2,95 kW-ra.
 #91261  Szerző: asimov

Korbeneztem, es ma sem keltem fel hiaba, mert befigyelt egy uj ado :) (ha mar, a ho miatt nem melozunk...)
Vagy ratekertek a Mez Radio (103.1) rds jelere, vagy eros terjedes van arrafele, mert az amugy csak immel-ammal lecsorgo rds, most azonnal lejon es raadasul dinamikus is, jo gyors, 3..5 masodpercenkenti(!) valtasokkal (a sorrend neha valtozik):
MEZ
_MEZ (az 'alsovonal' helyebe szokoz ertendo)
RADIO
STUDIO
TELEFON
06 - 88
326-008 (az utolso szam felvaltva 8 vagy 9... (csak a 8-as a jo szam, legalabbis a weboldaluk szerint.)
----
104.1-en a KRONEHIT meg jon, de joval gyengebb, mint tegnap. (Radio Burgenland sehol nincs.)
99.5 > alapesetben a soproni MR2 jon, de most nagyon gyenge es emiatt tobb ado interferal egymassal (ezen a frekin eddig 4 kulonbozo ado lett elcsipve :) )
96.4 > Radio Slovenske Gorice (SVN, Lenart/Hum (mb), 180 km//0.3 kW/V pol) Eppen csak kiemelkedett a savzajbol.
 #91247  Szerző: DRoland

Végigtekertem én is, de nálam semmi új :(
 #91246  Szerző: asimov

Hozzaszerkesztve:
Meg egy uj ado a sogorok felol:
104.1 KRONEHIT (Burgenland) 135 km. Ez sem annyira gyenguskan jon, es ez is H pol-al ad... (nekem meg szigoruan 'V' polaritasu az tetoantennam!)
------------------------
Beterjedt a kekesi NeoFM (95.5) es "latvanyos" fading-elessel ugyan, de osszesegeben nem is annyira gyenguskan jon, azzal egyutt is, hogy H polaritassal ad.
Meg a vegen terjedes lesz...?
 #91245  Szerző: asimov

Hat... eppenhogy csak.
95.4-rol a (keszthelyi) Lanchid nem zavar, de 93.6-rol "lezorog" az MR1, 96.5-re. Nagyon orulok annak, hogy egyaltalan kordaban tudja annyira tartani ezt a kb. 4 km-re levo, 1 kW-os adot a gep annyira, hogy 93.5-on eleg jol kihallhato a Radio Burgenland adasa az MR1 "alol".
Kicsit fading-el a Radio Burgenland: neha elgyengul, maskor meg mar-mar teljesen elnyomja az MR1 "atzorgeset". Amikor van egy kis "csend" van az MR1-en, akkor mar tiszta a Radio Burgenland vetele, igy talan kevesen mulik a teljes szelektivitas is.
LuciFerko írta:Ennyire jó a szelektivitása a Blaunak? :shock:
 #91224  Szerző: asimov

Valami mocorgas van odafennt, sikerult ketto uj adot is elcsipni.
A Lanchid (93.4) es az MR1 (93.6, ez az ado talan, ha 4 km-re van tolem!) koze "befurakodott" 93.5-re az "Ö2 - Radio Burgenland" (136 km)
98.7 N-Joy (Dombovár/58 km)

99.1 ujra feltunt az Antenna Steiermark
99.9 zajosan, de ismet beterjedt a Kapos Radio. Talan masodszor...
100.1-re neha beterjed egy zenei ado.
 #90558  Szerző: djlacee

Ma kimentem kedvenc DX helyemre, de olyan antiterjedés volt, hogy még az sem jött, aminek jönnie kellett volna, pl 88.8 HEY-nek nyoma sem volt. Viszont iszonyat gyengén, de sikerült fogni a 98.9-en az új PATRIA adót Pozsonyból
  • 1
  • 213
  • 214
  • 215
  • 216
  • 217
  • 331