RADIOSITE Fórum

• Rádió 1 Baranya megye - Pécs, Komló, Mohács, Villány

#91358  Szerző: ceve

mlaszlo írta:
rmihaly76 írta:A siofoki (pontosabban Szabadi-Sosto) 92.6 adoja sokkal jobb foldrajzi pozicioban van, mint a tihanyi ado, ezert joval nagyobb a lefedettseg olyannyira, hogy ha ez meglenne, a tihanyi adot akar le is lehetne allitani es hat a konkurrencia se tegye ra a kezet a szabad frekikre/adora...
Az itteni dombok arnyekolohatasa miatt, a szabadi-sostoi toronyra DVB-T antennat/adot (ami talan mar tenylegesen mukodik) is telepitett az AH, mert az elsodleges adonak szamito Kab-hegyi toronyrol nem teljes a balatoni "delvideki" teruletek lefedettsege: vannak arnyekolt teruletek, melyeket a szabadi-sostoi toronyrol terveznek lefedni.
Mennyivel rosszabb a 105.7 lefedettsége, mint a 92.6-é? Csak mert a 105.7 nekem autórádióval még Érden is befogható, a 92.6 viszont csak erősebb terjedésekkor jött.
Vonaton utazva anno Boglár/Lelle körül volt egy pár kilométer, ahol egyik frekin (101,3, 92,6) sem lehetett befogni a Juventust.

Most kipróbáltam a 105,7-et, és Fonyódig folyamatosan hallgathatóan jött. Tehát a déli oldalon nyugat felé is jobban terjed, mint a 92,6.

Fonyód 101,3-at kellene megnyerniük, és akkor M7-en autózva a szlovén/osztrák határszélig hézagmentes lenne a vétel. :yes:
 #91357  Szerző: LuciFerko

mlaszlo írta:
rmihaly76 írta:A siofoki (pontosabban Szabadi-Sosto) 92.6 adoja sokkal jobb foldrajzi pozicioban van, mint a tihanyi ado, ezert joval nagyobb a lefedettseg olyannyira, hogy ha ez meglenne, a tihanyi adot akar le is lehetne allitani es hat a konkurrencia se tegye ra a kezet a szabad frekikre/adora...
Az itteni dombok arnyekolohatasa miatt, a szabadi-sostoi toronyra DVB-T antennat/adot (ami talan mar tenylegesen mukodik) is telepitett az AH, mert az elsodleges adonak szamito Kab-hegyi toronyrol nem teljes a balatoni "delvideki" teruletek lefedettsege: vannak arnyekolt teruletek, melyeket a szabadi-sostoi toronyrol terveznek lefedni.
Mennyivel rosszabb a 105.7 lefedettsége, mint a 92.6-é? Csak mert a 105.7 nekem autórádióval még Érden is befogható, a 92.6 viszont csak erősebb terjedésekkor jött.
Hogy fogod Érden??? Ott dönget a 105.6-on a Kossuth. :ninja:
 #91356  Szerző: mlaszlo

#91348  Szerző: Glenn

LuciFerko írta:nem inkább az északi parton problémás Kabhegy vétele?
Hát nem vitatkozni szeretnék, de a déli parton szinte mindenhonnan szabad szemmel látható a kabhegyi torony. A térerő gyakorlatilag tökéletes. Az északi parton ezzel szemben csaknem végig gondok vannak Kabheggyel, vagy a térerő kevés (főleg a 102,3 Kossuth, emiatt létesült a siófoki 93,6), vagy a visszavert jelek miatt torz a vétel.
 #91339  Szerző: asimov

- valasz a DBV-T topicban -
 #91337  Szerző: Snake

De azt délről be lehet sugározni :D
 #91336  Szerző: LuciFerko

nem inkább az északi parton problémás Kabhegy vétele?
 #91335  Szerző: asimov

A siofoki (pontosabban Szabadi-Sosto) 92.6 adoja sokkal jobb foldrajzi pozicioban van, mint a tihanyi ado, ezert joval nagyobb a lefedettseg olyannyira, hogy ha ez meglenne, a tihanyi adot akar le is lehetne allitani es hat a konkurrencia se tegye ra a kezet a szabad frekikre/adora...
Ivoa írta: ....
Siófok 92,6 - EchoPenisola 90%, Rádió1 10% (itt nem értem, miért indultak, ott a 105,7)
 #91330  Szerző: Ivoa

Ez egy kicsit hosszú lesz, de remélem, sok érdekes kommentet fog szülni. :) (jó ideje gondolkodtam ezen)
Összedobáltam egy - teljesen szubjektív - listát arról, hogy mik az esélyei a R1-nek vidéken. (Bp-et direkt nem írtam bele.)

Összesítve az eddigi pályázatokat, ha a R1 minden helyen nyerne, ahol elindult (és ami a honlapon van), további 9 frekvenciát szerezne újonnan. (Ez - ha most azt vesszük, hogy valahogy szereznek egyet Bp-en is - 28 frekvenciát jelentene.) Mik ezek? Miskolc, Szentes, Ajka, Fonyód, Gyöngyös, Kiskunfélegyháza, Salgótarján, Keszthely, Esztergom. Nyilvánvalóan nem fogják mindet megnyerni. Ez kb. újabb 400-450 ezer fő elérésére jogosítaná fel őket.

Készítettem egy listát, hogy melyik frekvenciákat mekkora valószínűséggel nyerhetik meg. Amiket súlyoztam:
- sehova sem írtam "magától" 0%-ot, 100%, ahol csak a R1 indult,
- az esetleges ellenfél készítene-e helyi műsort (véleményem szerint), vagy nem, lennének-e helyi hírek,
- van-e az ellenfélnek helyi szinten már meglevő műsora,
- az eddigi megajánlott árszintek, feltéve, hogy ajánlataikat nem igazán módosítják.

A végén kiemeltem, hogy ha még van olyan frekvencia, ami üres az adott településen.
A fő riválisoknál a következőket vettem figyelembe:

Rise: nem hiszem, hogy lennének helyi műsoraik, (tekintve, hogy Bp-Balaton relációban sem volt)
Klub: nem hiszem, hogy lennének helyi műsoraik (direkt Ajkára vagy Esztergomra), és kevés zenét adnának (valamint a 95,3 elvesztése miatt önmagában vidéken nem maradnának),
RádióM: alapvetően nem hiszem, hogy lennének helyi műsoraik, de megeshetne.
BMC: szerintem helyi műsorral készülnének.

Így a következő esélyeket látom összesítve (ha az 50% felettieket nézzük):
- Kemény harcok várhatóak a következő helyeken: Eger 101,9; Debrecen 92,3 (ha lesz helyi Click-műsor), Szolnok 90,4 (ha a fenti feltevésem nem helyes)
- Amit a R1 biztos bezsebel, mert nincs ellenfele: Orosháza 90,2, Baja 94,3, Dunaföldvár 106,5, Paks 107,5 (ha a Kalocsa nyeri a 100,0-t), Szolnok 90,4 (ha a két cég mindegyike R1-cég)
- Amit a R1 igen biztosan megszerezhet: Veszprém 94,6, Esztergom 98,1, Ajka 88,8, Tatabánya 96,7, Keszthely 92,2.
- Amit valószínűleg nem visz ebben a körben, de viheti más körben, ha más frekvenciát is pályáztatnak: Miskolc (96,3), Szentes (106,1), Gyöngyös (101,7), Székesfehérvár (94,5)

Szolnok 90,4 - Rádió1 100% (Popkom a R1 egyéni vállalkozójáé, az A-Z Média neve hasonlít az "A-tól Z-ig Bt" nevére (R1 Orosháza) és emiatt szerintem ez is R1-cég, ld. még a Mambó Rádió (R1 Pécs, Komló) és a Rumba Rádió esetét
Orosháza 90,2 - Rádió1 100%
Baja 94,3 - Rádió1 100%
Dunaföldvár 106,5 - Rádió1 100%
Paks 107,5 - Rádió1 100%, ha a Kalocsa megnyeri a 100,0-t és visszalép (mert nem kap egy körzetben két frekvenciát)
Veszprém 94,6 - Rádió1 90%, Rise 10%
Esztergom 98,1 - Rádió1 90%, Klub 10%
Ajka 88,8 - Rádió1 90%, Klub 10%
Tatabánya 96,7 - Rádió1 80%, Rise, Klub 10-10%
Debrecen 92,3 - Rádió1 70%, Click 30% - kérdés, hogy ide a Click a "leendő" bp-i műsorát egyben átdobja-e, vagy önálló program lenne, vagy az R1-hez hasonló
Keszthely 92,2 - Rádió1 60%, Rádió Balaton 30%, Klub 10% (ha jól értem, a középső nem a Balaton Rádió 88,7-et takarja)
Eger 101,9 - Rádió1 60%, RádióM 40% (ez kemény meccs lehet)
Fonyód 101,3 - Rádió1 40%, EchoPenisola 60% (ez is kemény meccs lehet)
Szentes 106,1 - Rádió1 40%, Kultúrmédia 60% - itt van még a 95,7 is
Szekszárd 91,1/105,1 - Antritt, Fortuna, Rádió1 33-33-33% - kiindulva abból, hogy a körzetben nincsenek új versenyzők, és mindenki a saját helyét szeretné elsődlegesen; sok múlhat azon, hogy a Fortuna adna-e külön helyi szekszárdi műsort (szerintem)
Miskolc 96,3 - Rádió1 30%, Mikom 70% - itt van még a 103,0 is (itt kiindulva abból, hogy a Mikom valószínűleg helyi műsort készítene)
Gyöngyös 101,7 - Rádió1 10%, Diórádió 60%, RádióM 30% - itt van a 88,9 is
Kiskunfélegyháza 91,1 - Rádió1 10%, Sirius 90%
Tatabánya 107,0 - Rádió1-Rise 10-10%, BMC-Kék Duna 40-40%
Szolnok 92,2 - Rádió1 10%, Aktív 90%
Székesfehérvár 94,5 - Rádió1 10%, Fehérvár 90% - itt van még a 101,8 is
Veszprém 90,6- Rádió1-Rise-Klub 10-10-10%, BMC 70%
Debrecen 95,0 - Rádió1 10%, VTV (indulhat???? - nincs értékelve), Alföld TV 45%, FM95 45%
Siófok 92,6 - EchoPenisola 90%, Rádió1 10% (itt nem értem, miért indultak, ott a 105,7)
  • 1
  • 216
  • 217
  • 218
  • 219
  • 220
  • 482