RADIOSITE Fórum

• Class FM

#91440  Szerző: colter

Chucky írta:Pici ráfordítással szerintem mindenhol megoldható a Class vétele. Pl. pici rásegítés a szobaantennára: megtoldani másfél méter dróttal, vagy szalagkábellel.
A szegedi 94.9 Class-t az emeleten egy sima cd-s rádióval úgy tudom jól fogni, hogy egy szoba tv antennáról lecsavaroztam az egyik antennáját(kb 90 cm), és ezt rácsavarosztam a rádióra. De persze csak egy adott irányba jó a jel.
A 104.7-t csak úgy tudom jól befogni, ha északkeleti irányba tartom a rádiót és mellette fogom is ablakmagasságba. Szóval ez nem olyan kényelmes megoldás.
A 94.9-nél szerencsére nem kell a rádiót tartogatni.
 #91437  Szerző: Chucky

Pici ráfordítással szerintem mindenhol megoldható a Class vétele. Pl. pici rásegítés a szobaantennára: megtoldani másfél méter dróttal, vagy szalagkábellel.
 #91435  Szerző: colter

mimi írta:
colter írta:Egyébként én is kíváncsi vagyok arra hogy egy országos rádió pályázhat e további frekvenciákra?
Mert pl a Kossuth rádiónak nagyon sok kisebb teljesítményű frekvenciái vannak.
Az állami műsorszolgáltatók soha nem pályáznak, azoknak kijelölnek frekvenciákat. A Class és a Neo pedig egy-egy országos frekvenciacsomagra pályázott, amelyek úgy állnak össze, ahogy, esetleg ha nem tetszik mondjuk a Classnak ez az út, még mindig választhatja azt, hogy lemond erről a hálózatról, és helyi adók hálózatba kapcsolásával próbál meg hatvanvalahány százalékos lefedettséget összeizzadni, természetesen helyi műsorok kötelezettségének teljesítésével...
Értem, akkor így esélytelen a frekvencia bővítés az országos csomagra nézve.
 #91434  Szerző: mimi

colter írta:Egyébként én is kíváncsi vagyok arra hogy egy országos rádió pályázhat e további frekvenciákra?
Az állami műsorszolgáltatók soha nem pályáznak, azoknak kijelölnek frekvenciákat. A Class és a Neo pedig egy-egy országos frekvenciacsomagra pályázott, amelyek úgy állnak össze, ahogy, esetleg ha nem tetszik mondjuk a Classnak ez az út, még mindig választhatja azt, hogy lemond erről a hálózatról, és helyi adók hálózatba kapcsolásával próbál meg hatvanvalahány százalékos lefedettséget összeizzadni, természetesen helyi műsorok kötelezettségének teljesítésével...
 #91431  Szerző: colter

Egyébként én is kíváncsi vagyok arra hogy egy országos rádió pályázhat e további frekvenciákra?
 #91418  Szerző: Ivoa

colter írta: itt is lehet valamennyire fogni a 104. 7-et, de sajnos ráadásul keveredik a szegedi 104.6 petőfivel.
Kecskemét és Kistelek között lehet fogni (néha rds-sel, néha anélkül) a 104,7-et az M5-ösön.
 #91412  Szerző: colter

Ivoa írta:
colter írta: Igen, sajnos tényleg hiányzik a dél-keleti részről a szentesi frekvencia. Szerintem sokan ezen a környéken nem is ismerik a Class FM-t a vétel kiesése miatt sajnos.
A 104,7-en lehet fogni úgy-ahogy, szép időben. (Mellesleg nem értem, hogy ők miért nem pályázhatnak szentesi/vásárhelyi/békéscsabai frekvenciákra, mert így fél Dél-Alföld nem hallhat egy országos adót.)
itt is lehet valamennyire fogni a 104. 7-et, de sajnos ráadásul keveredik a szegedi 104.6 petőfivel.
 #91405  Szerző: Ivoa

colter írta: Igen, sajnos tényleg hiányzik a dél-keleti részről a szentesi frekvencia. Szerintem sokan ezen a környéken nem is ismerik a Class FM-t a vétel kiesése miatt sajnos.
A 104,7-en lehet fogni úgy-ahogy, szép időben. (Mellesleg nem értem, hogy ők miért nem pályázhatnak szentesi/vásárhelyi/békéscsabai frekvenciákra, mert így fél Dél-Alföld nem hallhat egy országos adót.)
 #91402  Szerző: colter

rmihaly76 írta:Del-kelet Magyarorszagon tenyleg lennenek -ekkora- feher foltok a Class "szobaantennas" lefedettsegeben? Class adohalozat (AH)
("Jobb-alulrol" a szentesi ado hianyzik es komadi is sokkal kissebb teruletet fed le, mint a NeoFM ugyaninnen uzemelo adoja.)

Az hogyan lehetseges, hogy a kab-hegyi ClassFM lefedettsege sokkal kissebb, mint a NeoFM-e, holott ugyanonnan es ugyanakkora teljeistmennyel es polaritassal is adnak...?
Igen, sajnos tényleg hiányzik a dél-keleti részről a szentesi frekvencia. Szerintem sokan ezen a környéken nem is ismerik a Class FM-t a vétel kiesése miatt sajnos.
 #91384  Szerző: asimov

Nah, hat eppen ezaz! :)
A NeoFM-hez kepest ertendo a "hianyzik" , mert a NeoFM ad Szentesrol is.
mimi írta:Nyilván hiányzik a szentesi adó, azon egyszerű okból kifolyólag, hogy nincs.
  • 1
  • 293
  • 294
  • 295
  • 296
  • 297
  • 510