RADIOSITE Fórum

• Troposzférikus terjedések

#91812  Szerző: asimov

Reggel az amugy eros Maria Radio (95.1) csak zajosan jott, viszont az Europa 2 (95.2) teljesen tiszta volt. Ez eppen forditva szokott lenni... mostanra "helyreallt" ez az allapot.
Van egy "keveske" terjedes, "foltosan" beterjed(t) nehany, amugy nem, vagy csak ritkan hallhato ado:
- 90.3 O1
- 91.9 O1 < 3-4 masodpercekre jott csak be
- 92.5 egyszerre szol a Maria Radio es a Radio Drava (amugy csend van itt)
- 93.5 ismet "befurakodott" a BalatonSzabadi-Sostoi MR1 (93.6) ala a "Ö2 - Radio Burgenland" :)
- 102.7 MR2 (Kekesrol es H pol-ban ad)
- 104.1 KRONEHIT
Ennyi..
 #91532  Szerző: Csongii

Pasa írta:Gondolom - szokás szerint - nekik is kötelező négy órányi saját műsort adniuk. Ezt sokan éjjel teszik, amikor úgyis kevesen hallgatják.
Ez is csodás dolog, mert állítólag reggel 6-tól este 10-ig kell leadni a 4 óra saját műsort jelenleg. Pont ezen megy nálunk is a fejtörés, hogy miként csatlakoztassunk egy másik frekvenciát, ami önmagában sajnos nem tud már működni. :/
 #91510  Szerző: asimov

Korrekt info, kosz!
LuciFerko írta: 18 órától van helyi műsor éjfélig. Ilyenkor az RDS is átvált FOLDVAR-ra :) Az adás egy külön gépről megy a stúdióban, és mikróval van átlőve Dunaújvárosból a moduláció losless-ben.
 #91476  Szerző: LuciFerko

rmihaly76 írta:Meg ejjel, 97.4 MHz-en elvileg az EL-DO R. Dunaujvaros (Dunafoldvar (Tol), 67 km) lett -uj adokent- elcsipve. Azert csak elvileg, mert a "foldvar radio" szignal tobbszor megvolt, de az EL-DO netes stream-jen ezidoben nagyon mas musor ment, jellegeben is. Kulon "foldvar radio'-t, mint olyat meg nem talaltam, csak ilyen nevu ceget.
Lehet teljesen mas (musorvezetok, zenek, stb) az adas az EL-DO ket frekvenciajan (93.1/97.4) ? Ez nem sokkal ejfel elott volt, aztan ez a "foldvar radio" egy sistergos gyengulest kovetoen, atadta a helyet az osztrak FM4-nek. (alapesetben, ezen a frekin az FM4 jon)
18 órától van helyi műsor éjfélig. Ilyenkor az RDS is átvált FOLDVAR-ra :) Az adás egy külön gépről megy a stúdióban, és mikróval van átlőve Dunaújvárosból a moduláció losless-ben.
 #91471  Szerző: asimov

A fene ezekbe az eloirasokba... ebbe trafalhattam bele. A frekvencia es a szignal alapjan felirom, mint uj adot, de ez "tuske" marad, mert maximalista vagyok.. :)
Azert kosz!
 #91468  Szerző: Glenn

Gondolom - szokás szerint - nekik is kötelező négy órányi saját műsort adniuk. Ezt sokan éjjel teszik, amikor úgyis kevesen hallgatják.
 #91454  Szerző: asimov

Meg ejjel, 97.4 MHz-en elvileg az EL-DO R. Dunaujvaros (Dunafoldvar (Tol), 67 km) lett -uj adokent- elcsipve. Azert csak elvileg, mert a "foldvar radio" szignal tobbszor megvolt, de az EL-DO netes stream-jen ezidoben nagyon mas musor ment, jellegeben is. Kulon "foldvar radio'-t, mint olyat meg nem talaltam, csak ilyen nevu ceget.
Lehet teljesen mas (musorvezetok, zenek, stb) az adas az EL-DO ket frekvenciajan (93.1/97.4) ? Ez nem sokkal ejfel elott volt, aztan ez a "foldvar radio" egy sistergos gyengulest kovetoen, atadta a helyet az osztrak FM4-nek. (alapesetben, ezen a frekin az FM4 jon)
 #91423  Szerző: asimov

Majdnem, de jo a eszrevetel! (Nekem meg figyelnem kell ezekre a nyomorult szamokra, mert a freki lett elirva.. )
A freki 87.7 (meg mindig ezen volt a radio) es itt jott a hegeduszolo, ami mar sehol nincs... viszont nagyon jol tetted, hogy ramszoltal, mert korbe is neztem az eterben, aztan 88.4-re eleg jol beterjedt a "Best Of Rock" Joval gyengebb szokott lenni a mostanihoz kepest, es ugyan most is zajos a vetel, de a zenek, eloadok, szignalok egyertelmuen felismerhetok. Neha mar-mar hangszine is van az adasnak, annyira felerodosik es 88.1-en a HRT hatarozottan jobban jon, mint elozoleg.

Kezd terulni a kemenyekbol felszallo fust is, bar meg nem egyertelmuen (legalabbis errefele) de a fenntieket is figyelembeveve -szerintem- erik a troposzferikus terjedes.
Pasa írta: Gondolom 87,6-ot akartál írni. Novi Sad a 87,7-en sugároz.
 #91419  Szerző: Glenn

rmihaly76 írta:86.7 kb. 20 masodperce beterjedt egy hegeduszolot jatszo radio... sajnos nem tartott annyi ideig a vetel, hogy kideruljon, ki/mi volt ez. Kesobb ugyanitt gyors, szlav beszedet hallottam. (Radio Novi Sad 1?)
Gondolom 87,6-ot akartál írni. Novi Sad a 87,7-en sugároz.
 #91394  Szerző: asimov

Azert van nemi terjedes, kis hazank "Nagy Radiopiaci Atrendezodes"-e kozepette is :) (Az ujak kiemelve)
86.7 kb. 20 masodperce beterjedt egy hegeduszolot jatszo radio... sajnos nem tartott annyi ideig a vetel, hogy kideruljon, ki/mi volt ez. Kesobb ugyanitt gyors, szlav beszedet hallottam. (Radio Novi Sad 1?)
88.1 HRT Radio Sljeme (Sljeme Zagreb/Sljeme (zg), 196 km)
92.8 jo gyengen es eros fading-al, egy nemet nyelvu ado jovogetett, es amikor eppen kiemelkedett a zajbol, akkor mindig beszeltek. (A 0.008 kW-os 'Ö1' elszolna idaig?)
97.6 A Radio of Rock valamivel erosebben jon, mint egyebkent.
102.4 HRT-HR1 (Ivanščica (vz), 167 km), de nagyon-nagyon hatareset volt (102.45-on kellett figyelni), mert 102.3-rol a kab-hegyi MR1 nagyon csunyan beleszol. :(
  • 1
  • 212
  • 213
  • 214
  • 215
  • 216
  • 331