RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#92767  Szerző: asimov

Szia!

Talan meg az F1HD-nal is rovidebb ideig gyartottak az F3HD-t, es ezert van nagyon keves info rola. Nekem is ugy kuldtek egy weboldalcimet, ahol volt par foto rola, es innen tudtam azt, hogy ennek pld. szines kijelzoje volt, de ennyi.

Az F1HD volt amugy a Sony elso, otthoni igenyekre gyartott HD formatumot is kezelo asztali tunerja.
Nagyon eltalalt gep es az elso szeriaknak is csak egy ismert hibaja volt: ha tartosan tul meleg kornyezetben volt (-30..35 Cfok felett) uzemeltetve, akkor hajlamos volt a memoriaja "felejteni" es volt nehany garancias javitas is. Ahol ez indokolt volt, ott ezt barkacsolokedvu amatorok kulon hutovenntilator beepitesevel kuszoboltek ki. Az S3HD-t is dicserik az ocean tulpartjan! A Sony weboldalarol letoltheto doksik szerint 120V/60Hz az uzemi tapfeszultsege, es nem is keszult 230V/50Hz-es tapellatasu valtozat. (USA piac...)
Nyilvan ezert van csak egy-ket darab itt, Europaban, pedig ebbol sok elfogyna az ocean innenso partjan is, ha Sony gyartana (illetve, az F1HD-bol gyartott volna) 230V-os valtozatot is.

Nem is a tipusnev itt a lenyeg, hanem az, hogy ezek voltak az utolso (allitolag nem lesz folytatasa a szerianak), Sony altal gyartott es ennyire "kicentizett" minosegu asztali tunerek es ezert szaladt meg Ebay-en is ezeknek a gepeknek az ara. Apropo, ebay: koradelutan meg volt Ebay-en egy elado F1HD, de mar nincs ott. Meghirdetes utan napokon belul elkelnek ezek!
Sajnos -a minoseget igenylo tomegek hianyaban- az asztali tunerek minosege -ugy altalaban- lenyegeben a helyi/eros adok vetelere kezd beszukulni. :(
Zsolt írta: Tuti F3HD? Én S3HD-ról tudok, ami az F1HD-val volt egy időben a piacon, annyival tud többet, hogy beépített hangszórója van, meg egy sorral nagyobb az LCD-je.
 #92765  Szerző: szemilan

Dawe1797 írta:A vételt az befolyásolja szerintetek, hogy a tetőantenna közelében nagyfeszültségű távvezeték van? (pont az utcában megy egy ilyen :gülü: )
Természetesen. Helyezd el minél távolabb tőle az antennád, ha teheted.
 #92763  Szerző: Dawe1797

A vételt az befolyásolja szerintetek, hogy a tetőantenna közelében nagyfeszültségű távvezeték van? (pont az utcában megy egy ilyen :gülü: )
 #92762  Szerző: Zsolt

Amúgy nem tűnik öreg készüléknek, de a Sony oldalán még sincsen fent.
Sajnos nem forgalmazta sokáig a Sony. Amikor igen, akkor 75-90$-ért dobálták az új készülékeket az eBay-en, ahogy most nézegetem 150-200$-ért adogatják el az használt darabokat... Ami azért beszédes.
rmihaly76 írta: Amugy a keszulek tovabbfejlesztett, modernizalt (szines kijelzo, stb) valtozata, a XDR-F3HD sincs fent a sony-nal...
Tuti F3HD? Én S3HD-ról tudok, ami az F1HD-val volt egy időben a piacon, annyival tud többet, hogy beépített hangszórója van, meg egy sorral nagyobb az LCD-je.
 #92759  Szerző: Zsolt

Sony XDR-F1HD-ról:
Aki anyagilag megengedheti és valahol talál egyet, annak üzenem: KÖTELEZŐ
 #92754  Szerző: Csongii

LuciFerko írta: Szerintem problémás a zusából rendelni, rárakhatják a vámot. Meg kitudja mire ér ide.

A vám dolog talán lehet problémás, az ideéréssel nincs gond. Dolgoztam egy számtech boltban, ahol rendeltünk kintről alkatrészeket és bizony 2 héten belül mindig itt volt a cucc. A legszebb mondjuk ilyen szempontból Anglia. Onnan volt, hogy hamarabb itt volt a cucc, mint amit Pestről küldtek. :lol:

Amúgy nagyon szimpi a cucc, ez a HD dolog meg elég érdekes.
 #92739  Szerző: asimov

Az XDR-F1HD celzottan es kifejezetten az USA piacra keszult (a hagyomanyos FM mellett, sok HD formatumban sugarzo radioado van) es ebbol adodoan -allitolag- nem is letezik 230V tapellatasu valtozata. (USA-ban 110V a halozati feszultseg)
Erre kerdezzen ra az, aki vasarolna ilyet. (Leteznek 230V/110V-os trafok, tehat megoldhato a dolog)
Amugy a keszulek tovabbfejlesztett, modernizalt (szines kijelzo, stb) valtozata, a XDR-F3HD sincs fent a sony-nal.. Kivalo keszulekek, ezert nem egeszen logikus dolog "letagadni" a letezesuk.
Csongii írta:
eBay!? :roll:

Amúgy nem tűnik öreg készüléknek, de a Sony oldalán még sincsen fent. :oops:
 #92731  Szerző: LuciFerko

Csongii írta:
LuciFerko írta:Csak itt olyat hogy veszek? :punch:

Szerintem problémás a zusából rendelni, rárakhatják a vámot. Meg kitudja mire ér ide.
 #92729  Szerző: Csongii

LuciFerko írta:Csak itt olyat hogy veszek? :punch:

• 1
  • 263
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267
  • 541