Pasa írta:Egy 4 és fél éves Astra van a családban, de hogy őszinte legyek, olyan sok öröm még nem volt benne. Alig féléves volt és már cserélni kellett az egyik ablakemelőt. Kétszer is vissza kellett menni, mert a csere amit beakartak tenni, már az is rossz volt. Volt elektronikai problémája is. Tavaly év végén volt műszaki vizsgán és mondták, hogy a jobb első torony kopog, oda kell rá figyelni és valószínűleg majd cserélni kell, ami olyan 50-100.000.-Ft körüli tétel lesz. Na most tudni kell, hogy nem egy agyonhajtott autó, alig 30000 km van benne. Hiába a kiterjesztett garancia, amire nem kevés pénzt kértek, erre nem vonatkozik, mert azt mondják kopó alkatrész. Érdekes módon ismeretségi körömben számos idősebb autó is van, nem egy legalább 100.000 km-rel és semmi bajuk, ezért számomra érthetetlen, hogy egy megkímélt autónál mégis hogy kophatott el ilyen gyorsan egy alkatrész.mlaszlo írta:Egyelőre sajnos nekünk nincsenek ilyen jó tapasztalataink1997 óta a harmadikat gyűröm. Ebben van eddig még a legkevesebb km (elsőben 490 ezer, másodikban 420 ezer volt, mikor eladtam). Igaz, ezek Omegák, nem ismerem a többi Opel típust.
A márkakereskedések ott húznak le, ahol tudnak, a garancia miatt kötve voltunk hozzájuk, éves szerviznél képesek voltak mindenféle apró segédanyagok címén 5-10-100.-Ft-okat is felszámolni. A gyári alkatrészek horror árban mennek és nagyon gyenge minőségűek. Pl. 6-7000.-Ft volt egy ablaktörlő lapát pár, az elején még ..... fejjel megvettük a gyárit, az első eső után lehetett is cserélni, mert olyan csíkosan törölte az ablakot, hogy alig lehetett kilátni.
Szóval én is egy megbízható márkának gondoltam az Opel-t, de sajnos sorjában kapjuk a pofonokat