RADIOSITE Fórum

• DVB-T

#95179  Szerző: Andrew5

Az öreg nézi nem én, csak idegesített már mikor hallom hogy "akadozik".... 8-) :lol:
 #95176  Szerző: Glenn

Világos az üzenet: ne a tévé előtt tespedj, hanem menj ki a szabadba!
:hehe:
 #95175  Szerző: Andrew5

A térerő a legjobb viszont a fa qrva nagy lett. ^^
 #95174  Szerző: LuciFerko

Ennyire ergya a térerő? :gülü2: Francnak kellett az UHF tetejére pakolni az adókat, VHF sávban több értelme lenne.
 #95170  Szerző: Andrew5

Kizöldült a hatalmas fűzfám az antenna előtt máris akadozik a vétel ;-) Tehetem át pár méterrel arrébb ;-)
 #94760  Szerző: Andrew5

djlacee írta:Ma a városban valakinek a DVB-T -t lőttem be, és nagy meglepetésemre az osztrák MUX-ok helyett a szlovákokat tárolta le a box (a magyarok mellett). Tök jó szerintem, hogy tele van a szlovák közszolgálati mux rádiókkal.
Majd lesz itt is több rádió rajta :boldog:
 #94759  Szerző: Andrew5

Mindig szerelgetnek ;-)

Áprilisi karbantartások - Tatabánya, Kiskőrös, országos

TATABÁNYA

2012.04. 12. 10.00 - 12.00

1 óra időtartamra mindhárom multiplex szolgáltatás teljes leállása

Érintve:
A teljes DVB-T rendszer, a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások valamennyi csatornája.

A munkálatok ideje alatt csak a szükséges ideig szünetel a műsorsugárzás!

KISKŐRÖS

2012. 04. 14. 7.30 - 10.00 óra közötti időszakban

1,5 óra időtartamú teljes leállás és több rövid idejű kimaradás

Érintve:
Az itt elérhető DVB-T rendszer (MUX A, MUX C), a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások érintett csatornái.

ORSZÁGOS - minden szolgáltatási pontot azonos módon érint

2012. 04. 18. 0.00 - 6.00 óra között

Érintve:
A MinDig TV szolgáltatás csatornáinak sugárzásában több alkalommal, néhány (max. 5) percnyi kiesés várható.
A MinDig TV Extra szolgáltatás csatornái ebben az időszakban nem lesznek elérhetőek.

#94727  Szerző: djlacee

Ma a városban valakinek a DVB-T -t lőttem be, és nagy meglepetésemre az osztrák MUX-ok helyett a szlovákokat tárolta le a box (a magyarok mellett). Tök jó szerintem, hogy tele van a szlovák közszolgálati mux rádiókkal.
 #92769  Szerző: mlaszlo

rmihaly76 írta:Ebbe a teves megallapitasba en is belefutottam beszelgetes kozben. :) Karterites fizetese nem "ha nem akarom, nem fizetem" kerdese, hanem a birosag itelet mondja ki, akar dvb-t adasrol, akar gazolasrol legyen szo. (onkentesen is mukodik ez, kozos megegyezessel)
Amugy, egy ilyen perbe a tulaj szerint (nemzetkozi ceg jogtanacsosa) akkor lehet ertelme belekezdeni, ha teljesen megszunne a mar elofizetett tvcsatornak vetele, mert ez konnyen bizonyithato penzbeli veszteseg az elofizetonek. (A tobbi dolog -antenna, telepites koltsege- mar mas kerdes) Szinten a tulaj meselte: kis hazankban volt pelda arra is, hogy -nevetseges indokokra hivatkozva- kornyezetvedok vetoztak meg egy valamikori gyartelep kozelebe tervezett szeleromu epiteset.
Ahogy irod is, vigyazni kell, mert a jog es az igazsagerzet nem minden esetben jar egyutt!
Ezt mar nem volt ido megkerdezni, de ugytudom, hogy Magyarorszagon nincsen precedensjog, de persze egy itelet egy esetben, sokaknak lehet peldaerteku, ha hasonlo bajuk van eppen.
Szemelyszerint ketlem azt, hogy egy ilyen esetben az AH barmit is lepne, mert hat miert tenne? Ok szolgaltatnak folyamatosan es nem valtoztattak a sugarzasi parametereken sem. Sot, inkabb javul a dolog, ahogy surusodnek a holtzonakat lefedo, szekunder adok.

En meg csak elmeseltem ezeket (az antenna iranybaallitasan kivul nincs kozom az esethez), ugyhogy finoman :)
Egy próbát esetleg megér, csak aztán ugye anyagilag amit ráfordítasz, megtérül-e, továbbá esetleg ha mégis lenne valami kártérítés adott esetben, attól még a vétel nem oldódna meg. A másik pedig mivel tudod igazolni, hogy korábban tökéletes volt a jelszint, ahhoz kellene valami műszeres méréssel alátámasztott igazolás is.
Igazad van, hogy jön egy építkezés vagy bármi, ami az ott lakót negatívan érinthet, csak ez nem igazán olyan, amire kártérítést lehetne kérni.
 #92750  Szerző: asimov

Ebbe a teves megallapitasba en is belefutottam beszelgetes kozben. :) Karterites fizetese nem "ha nem akarom, nem fizetem" kerdese, hanem a birosag itelet mondja ki, akar dvb-t adasrol, akar gazolasrol legyen szo. (onkentesen is mukodik ez, kozos megegyezessel)
Amugy, egy ilyen perbe a tulaj szerint (nemzetkozi ceg jogtanacsosa) akkor lehet ertelme belekezdeni, ha teljesen megszunne a mar elofizetett tvcsatornak vetele, mert ez konnyen bizonyithato penzbeli veszteseg az elofizetonek. (A tobbi dolog -antenna, telepites koltsege- mar mas kerdes) Szinten a tulaj meselte: kis hazankban volt pelda arra is, hogy -nevetseges indokokra hivatkozva- kornyezetvedok vetoztak meg egy valamikori gyartelep kozelebe tervezett szeleromu epiteset.
Ahogy irod is, vigyazni kell, mert a jog es az igazsagerzet nem minden esetben jar egyutt!
Ezt mar nem volt ido megkerdezni, de ugytudom, hogy Magyarorszagon nincsen precedensjog, de persze egy itelet egy esetben, sokaknak lehet peldaerteku, ha hasonlo bajuk van eppen.
Szemelyszerint ketlem azt, hogy egy ilyen esetben az AH barmit is lepne, mert hat miert tenne? Ok szolgaltatnak folyamatosan es nem valtoztattak a sugarzasi parametereken sem. Sot, inkabb javul a dolog, ahogy surusodnek a holtzonakat lefedo, szekunder adok.

En meg csak elmeseltem ezeket (az antenna iranybaallitasan kivul nincs kozom az esethez), ugyhogy finoman :)
mlaszlo írta: Azt gondolom Te sem hiszed, hogy emiatt bárki is fog kártérítést fizetni,...
  • 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 203