RADIOSITE Fórum

• Rádió Csobán - Csobánka - 93.5 MHz

#95422  Szerző: Glenn

mimi írta:Természetesen én mihalylovics kommentjére reagáltam
Sorry, ezen átsiklottam... :blush:
 #95420  Szerző: mimi

Természetesen én mihalylovics kommentjére reagáltam azzal, hogy szerintem kívülállóként nem kellene lehúzni egy közösség rádióját, ha az a közösségben kedvelt és elfogadott, és a helyi kisebbségi anyanyelvi műsorokat nem pótolják mondjuk a szegedi körzeti stúdióban készülő, a Békés megyei szlovákokra összpontosító nemzetiségi műsorok.
 #95397  Szerző: Glenn

Na, látszik, nagyvárosi módon gondolkodtok. Na meg ismerni kéne egy kis közösség igényeit is.
1: bizony csobánkai lakos dícsérte mellettem ülve,
2: Pestről senki nem dönt - nem is dönthet - egy csobánkai rádióról,
3: a szlovák műsortól egy magyar sem kapott még ott szívinfarktust, mivel évek óta ugyanaz a műsorrend, tudják, mikor mi következik,
4: hogy is jön most ide az MR4??? :o
 #95383  Szerző: mimi

Arról a csobánkaiakat kéne megkérdezni, jó-e nekik így, nem Pestről eldönteni, hogy biztosan nem az :) Az országos MR4 meg nem ugyanaz, mint egy falurádió.
 #95381  Szerző: mihalylovics

Pasa írta:
mihalylovics írta:Hát, azért vannak hiányságok. A műsorrendből azt vettem ki, hogy nem 24 órás. Meg azt, hogy tele van kisebbségi műsorokkal, aminél elteker a magyarajkú hallgató... Ha 1 van egy héten (és mondjuk hetente váltogatják a nemzetiségeket, esetleg 1-2 órába összesűrítenek mindent), akkor még elviselhető lenne. De ez így már túlzás, főleg, hogy nem 24 órás a műsor. Vagy a fennmaradó időben zene szól? Nem volt egyértelmű...
Nem tudom, de szerintem nem 24 órás. Ez valóban hiba, gondolom plusz költség nélkül mehetne a nonstop zene. Bár akkor nincs meg a szöveg/zene arány, lehet, hogy ezért nem ad olyankor.
Mi a baj a sok kisebbségi műsorral, ha egyszer a fél lakosság nem magyar? Szerbek, szlovákok, svábok, romák is élnek ott. Ez nem szórakoztató, hanem információs rádió. Nem arra van, hogy egész nap ez szóljon háttérként, hanem hogy tájékoztasson.
Jó-jó, sok a kisebbség, meg információs csatorna, de pl. valaki információs rádiót hallgat, háttérben is. Gondoljunk bele, hallgattja ott, helyben egy magyar, 1 idő után meg jön a sok "tahlagyi-ohlagyi" szlovák műsor. Szerintem, ha nem kap ijedtében szívinfarktust, átteker, mondjuk a Kossuthra. Nem hiszem, hogy utána sokat tekergetne vissza egy ilyen adóra, tudva, hogy azt kapja, amiért korábban elkapcsolt onnan. A kisebbségnek meg van egy 12 órában sugárzó, országos adó. Ez, szinte a világon egyedülálló. Nem elég ennyi nekik?
 #95281  Szerző: Glenn

mihalylovics írta:Hát, azért vannak hiányságok. A műsorrendből azt vettem ki, hogy nem 24 órás. Meg azt, hogy tele van kisebbségi műsorokkal, aminél elteker a magyarajkú hallgató... Ha 1 van egy héten (és mondjuk hetente váltogatják a nemzetiségeket, esetleg 1-2 órába összesűrítenek mindent), akkor még elviselhető lenne. De ez így már túlzás, főleg, hogy nem 24 órás a műsor. Vagy a fennmaradó időben zene szól? Nem volt egyértelmű...
Nem tudom, de szerintem nem 24 órás. Ez valóban hiba, gondolom plusz költség nélkül mehetne a nonstop zene. Bár akkor nincs meg a szöveg/zene arány, lehet, hogy ezért nem ad olyankor.
Mi a baj a sok kisebbségi műsorral, ha egyszer a fél lakosság nem magyar? Szerbek, szlovákok, svábok, romák is élnek ott. Ez nem szórakoztató, hanem információs rádió. Nem arra van, hogy egész nap ez szóljon háttérként, hanem hogy tájékoztasson.
 #95242  Szerző: mihalylovics

Pasa írta:Ma reggel Csobánkán jártam, és hallgattam kicsit ezt a rádiót. Nagyon "aranyos" kis falusi rádió ez. Egy házaspár csinálja, a műsorokat is ők konferálják, illetve készítik és vezetik. A reggeli műsor tele volt infókkal. Még azt is megtudtam, hogy +1,4 fok van éppen, az iskola felújítása folytatódik, ezért megváltozik a tanrend és a főutat is aszfaltozzák, így forgalomkorlátozás lesz. Hétvégi programajánló is volt, meg műsorelőzetes. Külön érdekes volt az, ami elképzelhetetlen volna egy nagyobb rádióban (és mondjuk nem is való oda), hogy enyhe tájszólással beszélt az idős műsorvezető. A zenék műfajilag amolyan "kicsit ebből és kicsit abból" jellegűek voltak, de új zenéket nem hallottam. A hangminőség is jó, sztereóban nagyon szépen szól, RDS nincs. Szóval szerintem ilyennek kell lennie egy kistelepülés közösségi rádiójának. :yes:
Hát, azért vannak hiányságok. A műsorrendből azt vettem ki, hogy nem 24 órás. Meg azt, hogy tele van kisebbségi műsorokkal, aminél elteker a magyarajkú hallgató... Ha 1 van egy héten (és mondjuk hetente váltogatják a nemzetiségeket, esetleg 1-2 órába összesűrítenek mindent), akkor még elviselhető lenne. De ez így már túlzás, főleg, hogy nem 24 órás a műsor. Vagy a fennmaradó időben zene szól? Nem volt egyértelmű...
 #95177  Szerző: Glenn

Ma reggel Csobánkán jártam, és hallgattam kicsit ezt a rádiót. Nagyon "aranyos" kis falusi rádió ez. Egy házaspár csinálja, a műsorokat is ők konferálják, illetve készítik és vezetik. A reggeli műsor tele volt infókkal. Még azt is megtudtam, hogy +1,4 fok van éppen, az iskola felújítása folytatódik, ezért megváltozik a tanrend és a főutat is aszfaltozzák, így forgalomkorlátozás lesz. Hétvégi programajánló is volt, meg műsorelőzetes. Külön érdekes volt az, ami elképzelhetetlen volna egy nagyobb rádióban (és mondjuk nem is való oda), hogy enyhe tájszólással beszélt az idős műsorvezető. A zenék műfajilag amolyan "kicsit ebből és kicsit abból" jellegűek voltak, de új zenéket nem hallottam. A hangminőség is jó, sztereóban nagyon szépen szól, RDS nincs. Szóval szerintem ilyennek kell lennie egy kistelepülés közösségi rádiójának. :yes: