RADIOSITE Fórum

• Troposzférikus terjedések

#95606  Szerző: Dawe1797

Pasa írta:Érdekes szelektív tropó volt reggel. 7 óra körül, miközben semmi érdekes nem történt a sávban, egyetlen frekiként a 102,4-en szépen jött a horvát állami adó (HR1). Ráadásul autóban egy olyan helyen, ahol totális az árnyékolás délnyugati irányban (III. kerület, Bóbita utca). Egy kevés hiányzott csak az RDS-hez, közben pedig a szokásos magyar és szlovák adókon kívül semmi sem jött (még a "tropójelző" 106,8 RR Cultural sem). :shock:
Bocsi, de szerintem ez a Rádió Wave volt (11. ker.) ;)
 #95601  Szerző: asimov

Persze, hogy 102.6-ra "gondolok".. :) Ezek a nyomorult szamok.. de legalabb magamnak a jo frekit irtam fel :D
Máté írta:
rmihaly76 írta:'Chuky'
A veteleid arra (is) bizonyitekok, hogy iranyitott antennaval sokkal hatekonyabban uzheto ez a sport :)
---
Itt is lett uj ado elfogva, meg melo elott :) :
106.2 SRo 3 Rádio Devín / Banská Štiavnica/Sitno (BB) / 178 km/ 20 kW/H pol.
Talan halozatos radio lehet (vagy tobb "rádio devini") van, mert a stream-en teljesen mas adas ment. (A "radio devini" szignal tobbszor megvolt)
Jo gyenge volt es fading-elt is.
A 102.6-ra gondolsz? :)

Mert a 106.2 az Sturovoból (Párkány) ad.
 #95571  Szerző: csokie

Én nem tudom mi folyik Balatonakaliban de a 102.3 MR1 abszolut nem jön. Helyette a 102.4 jön de az szinte sistergés mentesen. (Akkor ezek szerint a HR1). Pedig a kabhegyi adó nincs 40 km-re sem, a horvát meg tuti hogy legalább a duplája. 93.6-on viszont jön a Kossuth. Nagykanizsai adók is szépen jönnek amúgy.
 #95566  Szerző: Máté

rmihaly76 írta:'Chuky'
A veteleid arra (is) bizonyitekok, hogy iranyitott antennaval sokkal hatekonyabban uzheto ez a sport :)
---
Talan halozatos radio lehet (vagy tobb "rádio devini") van, mert a stream-en teljesen mas adas ment. (A "radio devini" szignal tobbszor megvolt)
A 102.6-ra gondolsz? :)

Mert a 106.2 az Sturovoból (Párkány) ad.
 #95560  Szerző: Glenn

Érdekes szelektív tropó volt reggel. 7 óra körül, miközben semmi érdekes nem történt a sávban, egyetlen frekiként a 102,4-en szépen jött a horvát állami adó (HR1). Ráadásul autóban egy olyan helyen, ahol totális az árnyékolás délnyugati irányban (III. kerület, Bóbita utca). Egy kevés hiányzott csak az RDS-hez, közben pedig a szokásos magyar és szlovák adókon kívül semmi sem jött (még a "tropójelző" 106,8 RR Cultural sem). :shock:
 #95518  Szerző: Glenn

Chucky írta:Mindenesetre ez a két mai vétel a bizonyíték arra, hogy van értelme távoli kis teljesítményű adókra is vadászni.
A BBR nagyadó volt még több, mint 15 évvel ezelőtt. Akkoriban a Balaton déli partján szépen jött, Fonyódnál még RDS is volt.
:question:
 #95513  Szerző: asimov

'Chuky'
---
 #95508  Szerző: Chucky

Másik mai új vételem:
96,4MHz - Hitrádio Orion - Ostrava 257km

Igazából a lengyel PR3-ra vadásztam az 5 elemes horizontális yagival és teljesen meglepődtem, mikor meghallottam a szignált. sajnos nem készült róla felvétel, mert mire bekapcsoltam a felvevőt, el is ment az adás.:(

Mindenesetre ez a két mai vétel a bizonyíték arra, hogy van értelme távoli kis teljesítményű adókra is vadászni. Igaz jó sok türelem és szabadidő kell hozzá, na és persze szerencse. ;)
 #95483  Szerző: zsigulifm

Chucky írta:Pár perccel ezelőtti fogás, teljesen új a listámban az alábbi horvát adó:
100.1 MHz BBR - Bjelovarsko-Bilogorski R. - Moslavačka Gora (327km)

http://www38.zippyshare.com/v/93253692/file.html

Fadelgetős tropó van dél felől, figyeljen, aki tud!:)
Kb amikor ezt írtad, akkor én is scanneltem egyet, itt a hrt2 jövögetett kicsit a 98,5-ön, de elég gyenge volt, amikor igazán jó terjedés van, az itt rds-el jönni szokott.
  • 1
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • 208
  • 331