RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#95887  Szerző: djlacee

Lett egy új vételem:
103.6 -> feltételezhetően az új RÁDIO7 adó Pozsonyból

a SiTy is több frekin jött, ezért gondolom
 #95883  Szerző: Glenn

rmihaly76 írta:Nagy nyuzsges van 87.6-on!
NeoFM el.. aztan csend es RDS kiirasok
SOUNDFLY
MP1140
MAJD
PRESSER
GABOR
Nagy a nyüzsgés, mi? Jól fogynak az autós transzmitterek! :hehe:
 #95869  Szerző: asimov

Nagy nyuzsges van 87.6-on!
NeoFM el.. aztan csend es RDS kiirasok
SOUNDFLY
MP1140
MAJD
PRESSER
GABOR
Grrr! :stare:

Aztan csend el.. sisterges, majd szinte kiugrott a zajbol egy szlav(?) nyelvu adas, de valahogy ismeretlen nyelvjaras volt. Sajat nyelvu es utemes, pattogos zenet jatszottak.
 #95867  Szerző: asimov

Rovid (es uj) vetel, valoszinuleg ES terjedessel:
87.6 Ö1 (Bruck (Mur) 1/Mugel (ste); 223 km; H pol.)
 #95865  Szerző: asimov

A sav eleje nagyon "mozog". Talan(!) itt is ES alakul.
 #95778  Szerző: chab7

Na én is ilyesmi forgatót szeretnék, csak nekem még ez a 110 dollár is sok (+posta), remélem házi barkáccsal ismeg tudom majd oldani. Ha mégsem akkor marad a pénzgyűjtés, de legalább látom, hogy létezik ilyen, nem csak házi barkács módra.
 #95758  Szerző: asimov

Kinnti ismerosok ajanlottak a Radioshack.com-ot... hat tenyleg erdemes korbenezni:

TV/FM DX-ereknek valo, nagy nyeresegu "kombi" antenna:
HD1800 Heavy-Duty VHF/UHF/FM

Ez kissebb nyeresegu lehet, de mar a digitalis TV savot is tudja:
Colorstar C290 HDTV/VHF/UHF/FM

Jomagam ezzel "szemezek":
Channel Master® RC Antenna Rotator System
Kinnti" ismerosok" szerint a kozel 5 meter hosszu "APS- 13"-at rohogve elbirja es az ara is igen baratsagos.
Itthon, a gyerekjateknal kicsit is komoly(abb) forgatok kozel 90 EFt-ert kaphatok, ujonnan. (Hasznaltan meg nemigen van elado..)
 #95754  Szerző: zsigulifm

zsigulifm írta:
Pasa írta:Na, újabb frekin lehet vadászgatni mostantól. A Face megszűnt a 93,6-on, jön is már a helyén felváltva fédelve a Gong (Nagykőrös) és a Kossuth (Siófok). :yes:
93,7-en is Kossuth van Balassagyarmatról.
Itt tetőantennán elég stabil a gong, még a TP is megjelenik néha, de a PS nem akar lejönni.
Ahogy ezt ide elküldtem, lejött a PS is :D.
 #95753  Szerző: zsigulifm

Pasa írta:Na, újabb frekin lehet vadászgatni mostantól. A Face megszűnt a 93,6-on, jön is már a helyén felváltva fédelve a Gong (Nagykőrös) és a Kossuth (Siófok). :yes:
93,7-en is Kossuth van Balassagyarmatról.
Itt tetőantennán elég stabil a gong, még a TP is megjelenik néha, de a PS nem akar lejönni.

DAB

#95748  Szerző: csabyke

Na most sikerult a DAB-ot ismet tesztelnem, de nem vonatbol, hanem auto/buszbol az Autopalyakon es foutakon...

1. Baden Wurttemberg Multiplex a B10es ut menten (Stuttgart-Esslingen-Göppingen-Ulm) kifogastalan a teljes utszakaszon... Egy-ket helyen neha megszakadt (Geislingen - nagyon szuk volgy)

A B10esen Ulm elott jonnek mar a Svajci adok, pedig nem eppen a szomszedban van meg Svajc.. Picit szakadozva, de turhetoen.. (Jarmuvon bellul - kezi vevo)

Az A7 autopalya menten Ulm es Füssen (Osztrak hatar - Reutle Tirol fele) VEGIG jott a BAYERN MUX. Gyakorlatilag gond nelkul es a hegyek kozott TENYLEG SZEBBEN mint az FM adok

Masik utazasi alkalom
Wentlingentol Ulmig az A8ason TOKELETES VETEL Baden Wurttembergben.. A Merklingen-Mülhaisen szakaszon (kanyargos keskeny szakasza az A8nak) volt 1-2 szaggatas, pl. egy alagutnal...

Ulmtol Passauig (Ulm-Augsburg-Muenchen-Deggendorf-Passu - A8 A99 A92 A3) utvonalon KIFOGASTALAN DAB vetel vegig...
A Muenchen Ringen (A99) egy alagutban ment csak el a vetel...

Hihetetlen...

Majd ha elterjednek a DABos autoradiok, orom lesz veluk radiozni utkozben...

Az uticel ezalkalommal Becs volt..

Becsben SEMMI DAB

Visszafele nem sokkal Linz utan mar jott a Bayern Plus az A8ason (A8 Innkreis Autobahn - (LINZ) -WELS- PASSAU)

Nagyon megszerettem a DABot...
FMen mar csak Osztrak radiot hallgatok
  • 1
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • 258
  • 541