RADIOSITE Fórum

• Rádió 1 Baranya megye - Pécs, Komló, Mohács, Villány

#95876  Szerző: Ivoa

bunyospityu írta: Teszt oldal, de jó :), de ha nincs már Budapest legalább ez :(... ja és Székesfehérvárnak is lassan vége ... :(
Még a pályázatot sem írták ki Székesfehérvárra. (A 94,5, amire visszavonták, nem az övék.)

Mellesleg azt nézem, hogy a Vörösmarty Rádió 99,2 is már egy éve fut ideiglenes engedéllyel, de még arra sem írták ki. Ha ilyen sebességgel mennek a dolgok, még legalább egy évük lehet a 101,8-on :troll:

Amúgy meg nem túlzottan hiszem, hogy a jelenlegi helyzetben a Vörösmarty pályázna (a Főiskola állami támogatásának elvesztése miatt). Más pályázó meg a 94,5-re sem volt.
 #95860  Szerző: bunyospityu

Ivoa írta:
Zoey írta:
Ivoa írta:Hopp, micsoda profi weblappal fogják leváltani a mostanit:

http://w.radio1.hu/

Mondjuk már eléggé itt az ideje.
Whaooo! Ez lényegesen modernebb, mint az előző. De mi az a "w" a radio1 előtt a weblap címében?
Most együtt használják a kettőt?
Viszont amit hiányolok, az a helyi frekvenciák feltüntetése részletesen, nem csak felsorolva azokat. A régi honlapon vannak helyi hírek, szerepel a helyi stúdiók címe, elérhetőségei, az ott dolgozó munkatársak.
Kérdezhetném ennek kapcsán is, de csak szimpla kíváncsiságból teszem fel a kérdést: van arra esély szerintetek, hogy a jövőben megszűnnek ezek a helyi stúdiók, s ugyanaz megy a nap 24 órájában mindegyik frekvencián? Bár gondolom ez nem olyan egyszerű, mivel vállalták a napi 4 óra helyi műsort a szerződésekben.
Szerintem nem szűnnek meg. Gondolom, a címek a "Kapcsolat" menüpont alá mennek majd, ami viszont nincs még meg.
Azért ez egy tesztoldal, kb. 60%-osan van kész. De az irány jó. A weblap-reklámok meg szintén jó vonalat képviselnek.

A Music FM weblapjához képest meg... :troll:
Teszt oldal, de jó :), de ha nincs már Budapest legalább ez :(... ja és Székesfehérvárnak is lassan vége ... :(
 #95854  Szerző: Ivoa

Zoey írta:

Whaooo! Ez lényegesen modernebb, mint az előző. De mi az a "w" a radio1 előtt a weblap címében?
Viszont amit hiányolok, az a helyi frekvenciák feltüntetése részletesen, nem csak felsorolva azokat. A régi honlapon vannak helyi hírek, szerepel a helyi stúdiók címe, elérhetőségei, az ott dolgozó munkatársak.
Kérdezhetném ennek kapcsán is, de csak szimpla kíváncsiságból teszem fel a kérdést: van arra esély szerintetek, hogy a jövőben megszűnnek ezek a helyi stúdiók, s ugyanaz megy a nap 24 órájában mindegyik frekvencián? Bár gondolom ez nem olyan egyszerű, mivel vállalták a napi 4 óra helyi műsort a szerződésekben.
Szerintem nem szűnnek meg. Gondolom, a címek a "Kapcsolat" menüpont alá mennek majd, ami viszont nincs még meg.
Azért ez egy tesztoldal, kb. 60%-osan van kész. De az irány jó. A weblap-reklámok meg szintén jó vonalat képviselnek.

A Music FM weblapjához képest meg... :troll:
 #95851  Szerző: Zoey

#95844  Szerző: Glenn

Ivoa írta:A kívánságműsorok meg sosem azt a célt szolgálták, hogy a hallgatók döntsék el, hogy mi menjen.
Sosem? Inkább fogalmazzunk úgy, hogy a XXI. században.
 #95841  Szerző: Ivoa

Hopp, micsoda profi weblappal fogják leváltani a mostanit:

#95833  Szerző: mate0130

Kösz a részletes választ, gondolom akkor ez ideiglenes engedéllyel megy, mivel lejárhatott az engedély (1999-ben indult).
 #95832  Szerző: Ivoa

szabogabor10 írta:1-én hajnali 1-kor Horváth Péter hangjára lettem figyelmes a Music FM-en. Mostanában nem hallgatom a Rádió 1-et. Kíváncsi vagyok: azért elbúcsúzott a hallgatóktól a volt rádiójában?
Akkor most ki vezeti a du-i műsort? Egy ideig ő volt Cooky sávjában.
 #95831  Szerző: Ivoa

mate0130 írta:Ezt mióta kezdték hogy már a helyi frekvenciákon is a központi műsor megy? Eddig legalább 10-től 14-ig volt helyi adás de most ahogy odakapcsoltam meglepődtem hogy csak kb 5 perces helyi infók vannak minden óra végén, azon kívül a budapesti központi műsor megy. Ez amúgy a 94,6 veszprémi freki. Nem tudja valaki hogy ezt miért csinálták és más frekvenciákon is így van-e? Mert szerintem ez így nagyon rossz, mivel elveszti a helyi rádiós jellegét. És a déli élő kívánságműsor is egy nagy vicc. Azt nevezik kívánságműsornak hogy a műsorvezető kb egy órában kétszer-háromszor megszólal, esetleg van egy-egy telefonos kérés de ott is elég gyanús, hogy ugyanaz a 30-40 unásig játszott szám megy a kívánságműsorban, mint egyébként a rádióban, és ez nem a hallgatókon múlik. Szóval egy nagy kamu az egész. :hit: :vomit:
Itt az a kérdés, hogy mit nevezel "budapesti központi" műsornak. Alapesetben mindenki hihette, hogy a R1 bp-i frekvenciájának elhallgatása után február 1-től egyszerűen elkezdenek egy másik helyi R1-et streamelni (pl. a székesfehérvárit). Ehelyett - gesztusként - ők fenntartottak/fenntartanak egy "budapesti" műsort, ami abból áll, hogy reggelente bp-i hírek mennek, 10-14 között Mákszem Levente csak a netes három-ötezer fős hallgatótábornak beszél, valamint a reklámok helyett önpromó megy.

Az a tény, hogy sok R1-frekvencia (talán a felük?) ideiglenes engedéllyel megy, és még nem kapták meg az újrázásra a lehetőséget, azzal jár együtt, hogy az ideiglenes engedélyű adók nem kapcsolódhatnak hálózatba. Így mindenhova napi 24 órában más műsor készül. Ha a veszprémiek a netes műsort kapják meg, az annyit jelent, hogy nem készítenek feleslegesen műsort a neteseknek. Elvégre ilyet a netrádiókon kívül más adó nem csinál, ez csak gesztusértékkel bír (valamint azzal, hogy nem akarták megvariálni a rendszert).

Ezt különböző (teljesen legális) trükkökkel oldják meg. Így pl. a helyi műsorvezetők kevesebbet beszélnek a saját sávjukban, cserébe beszélnek más sávokon is, ahol amúgy központi műsor lenne, stb.

A kívánságműsorok meg sosem azt a célt szolgálták, hogy a hallgatók döntsék el, hogy mi menjen. Ha ez így lenne, egyik nap hard rock-félóra lenne, másnap pedig Mozart és Bartók. Ezeknek csak annyi a céljuk, hogy A elmondja B-nek, hogy mennyire szereti, stb. :P
 #95830  Szerző: mate0130

Ezt mióta kezdték hogy már a helyi frekvenciákon is a központi műsor megy? Eddig legalább 10-től 14-ig volt helyi adás de most ahogy odakapcsoltam meglepődtem hogy csak kb 5 perces helyi infók vannak minden óra végén, azon kívül a budapesti központi műsor megy. Ez amúgy a 94,6 veszprémi freki. Nem tudja valaki hogy ezt miért csinálták és más frekvenciákon is így van-e? Mert szerintem ez így nagyon rossz, mivel elveszti a helyi rádiós jellegét. És a déli élő kívánságműsor is egy nagy vicc. Azt nevezik kívánságműsornak hogy a műsorvezető kb egy órában kétszer-háromszor megszólal, esetleg van egy-egy telefonos kérés de ott is elég gyanús, hogy ugyanaz a 30-40 unásig játszott szám megy a kívánságműsorban, mint egyébként a rádióban, és ez nem a hallgatókon múlik. Szóval egy nagy kamu az egész. :hit: :vomit:
  • 1
  • 184
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • 482