Pasa írta:joe írta:Temesváron "Rádió FM" nevű adóról nem tudok
Ő nem a Rádió FM nevű adásról érdeklődött, hanem a Temesvári Rádió FM-en történő vételéről...
Bosnyák adók Baranya és Somogy déli részén állandó jelleggel vehetők, az Alföld már messze van ehhez szerintem.
Ez jó...

- ha így van, akkor a válaszom: a Temesvári Rádió URH sávú vétele nem a legjobb nálam. 3 adójuk van, 102,9 Arad, 103,6 Facsád, 105,9 Magyarmedves. Legközelebb Arad van hozzám, de ezt az adót még soha sem vettem. Feltehetően erősen délnek van irányítva ill. 103,0 Komádiból zavar. A 105,9 magyarmedvesi adó is csak néha vehető, a 300W-os adó vételét a Bihar-csúcson üzemelő 105,8 RR2 (60kW) lehetetlenné teszi. A legtávolabb (kb.125km) a facsádi adó van tőlem, ennek ellenére gyenge,de stabil a vétele, ez talán annak köszönhető, hogy az adó egy dombtetőn van és ennek a legnagyobb a teljesítménye (5kW).
Azt meg kell jegyeznem, amit írtam az tetőantennás vételre vonatkozik egy kiváló érzékenységű tunerrel. Viszonyítási alapként, a szegedi 104,6 Petőfi vagy a Széchenyi-hegyi 89,5 nálam itt Békésen autóban meg sem szólal, tetőantennával Sony tuneren kicsit zajos sztereó a vétele. Joe