RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#96793  Szerző: DRoland

Ma reggel ki volt kapcsolva a Popradi adótorony http://www.radia.sk/vysielace/39_poprad ... -hola.html
Valószínüleg adókarbantartás volt. Véletlenül vettem észre, ahogy autózok Szécsény felé, a rádió mindig átugrik 100,8-ra és most nem volt zavarás.
Gyorsan végigtekertem a sávot (autóban és otthon is). 104,4-en zajos stereo vétellel megvan a Devin (http://www.radia.sk/vysielace/4_bratislava-kamzik.html)
92,1 Klasszik is élvezhető minőségben szólt az egész faluban. RDS hosszabb idő után le is jött. 97.0-án is jött az Express, szintén zajos stereoban (http://www.radia.sk/vysielace/65_levice ... penna.html)
Amúgy nem tudja valaki, hogy van-e valahol ilyen táblázat, hogy Szlovákiában mikor van adókarbantartás?
Még valami! 92,4MHz-en angol nyelvű adás jött, de sajnos nem tudtam beazonosítani. Több zenét is megvártam disco zenék mentek, amikor beszéltek a zenék közt nem mondta az adó nevét, majd szép lassan eltűnt a zajban...
 #96729  Szerző: SySERR

LuciFerko írta:Ma a székesfehérvári Media Marktban lehetőségem nyílt nyektetni kb. egy órán át egy LG LCS-500UR fejegységet, és sajnos nem tud OIRT URH-t. Minden beállíttáson végig mentem, az egyik műszaki ember kibontott egy manualt, amibe benne van a technikai adatoknál az OIRT. De ugyan akkor a rádió dobozán jelezve van, hogy a magyar piacra van szánva a cucc. Azaz szerintem csak a keleti piacra szántakba van benne. :ayfkm:
Ha lenne hozza service manual akkor biztos hogy pillanatok alatt lehetne aktivalni az OIRT-t. Tehat gondolom hardveresen tudja, csak le van tiltva. Nekem is sikerult evekkel ezelott ravenni egy tuner kartya radios reszet arra hogy 50-999Mhz-ig vegyen mindent. :)
 #96727  Szerző: LuciFerko

Ma a székesfehérvári Media Marktban lehetőségem nyílt nyektetni kb. egy órán át egy LG LCS-500UR fejegységet, és sajnos nem tud OIRT URH-t. Minden beállíttáson végig mentem, az egyik műszaki ember kibontott egy manualt, amibe benne van a technikai adatoknál az OIRT. De ugyan akkor a rádió dobozán jelezve van, hogy a magyar piacra van szánva a cucc. Azaz szerintem csak a keleti piacra szántakba van benne. :ayfkm:
 #96626  Szerző: Glenn

chab7 írta:83,8 -on ukrán duma, néha jön csak.
Ukrán állami 1-es tévéprogram hangja, OIRT 3-as csatorna...
 #96605  Szerző: chab7

LuciFerko írta: tuner keveri ki, elvileg 106,2-n jön.
Nálam 106.2-n a szlovák Radio Express jön. Ez viszont egy beszélgetős ukrán rádió volt, ami hol jött hol csak sistergés, letéve magam mellé a fedett teraszon (krumplipucolás közben :D )
 #96587  Szerző: LuciFerko

chab7 írta:83,8 -on ukrán duma, néha jön csak. Ez valós adás lehet vagy csak valami al/fel harmónikus?
tuner keveri ki, elvileg 106,2-n jön.
 #96586  Szerző: chab7

83,8 -on ukrán duma, néha jön csak. Ez valós adás lehet vagy csak valami al/fel harmónikus?

(Szerk.: fmscan.org szerint van egy ilyen:
83.75 UKR Pershiy Natsional'niy/Telek. ERA uk Volovets'/ZFKRRT-gora Plaj (ZK) 0.02 110km 70° 7#)
 #96531  Szerző: asimov

Kicsit "zorog" a sav alja, neha szlav adok tunnek fel kis idore.
 #96494  Szerző: LuciFerko

most is?
  • 1
  • 242
  • 243
  • 244
  • 245
  • 246
  • 541