RADIOSITE Fórum

• Nemzetiségi Rádió

#100610  Szerző: djlacee

Végülis lett logója az MR3 fölötti adóknak is :)
 #97409  Szerző: LewyDee

az MR7-nek lehetne adni pesti frekit én elhallgatnám:)

de most neki mi a neve, most hogy írtják az mr megnevezéseket? Népzene Rádió?
 #97392  Szerző: mihalylovics

djlacee írta:Mert mit kéne, a Duna World-öt? vagy az MR4-et?
A Duna Worldnek jobban örülnék, vagy egy ismétlősávnak a korábbi műsorokból (esetleg a Kossuth-ról is 1-2 műsort)
 #97327  Szerző: PooLee

Az MR7 átvétele még egész értelmes ötlet az MR1 vagy az MR2 átvételéhez képest. Bár ilyen erővel integrálhatnák egybe is a kettőt; napi néhány órában mennek regionális műsorok, fennmaradó időben pedig az MR7-féle zenei vonal, és ezt hívnák MR6-nak. Mindazonáltal az egyetlen jó ötletnek én is azt tartanám, ha az MR1 FM hálózatán lenne napi 2-3 óra regionális sáv, a mostani MR6 hálózat pedig megszűnne.
 #97326  Szerző: djlacee

Mert mit kéne, a Duna World-öt? vagy az MR4-et?
 #97321  Szerző: Attis

Azt nem értem, hogy este 6 után miért pont az MR7 műsorát veszik át...
 #97289  Szerző: szentlucifer

Valóban nem tud, de lehet, nem is akar a Magyar Rádió a vidéki stúdiókkal hosszabb távon mit kezdeni.
Annyit azért érdemes hozzátenni, hogy a szegedi adó kezdetben a saját 94.9 Mhz-es frekvenciáján sugárzott, a fennmaradó időben a Danubius adását sugározta: tehát lényegében a Danubius volt a bérlő, csak a szegediek ezen kereskedelmi rádió műsoridejének a bővítését követelték, és a szegedi rádióstúdió úgymond "zavarta" a zenefolyamot.

Én is sajnálom a körzeti stúdiókat, de ha alig van közönsége, fenntartani egy rádiót pénzkidobás: a jelenlegi struktúra nem igazán versenyképes közszolgálatilag, mivel a legtöbb hallgató nem a regionális rádióadókból szerzi be a helyi információkat: sajnos, én még Szegeden egyetlen üzletben, irodában stb. nem hallottam a körzeti adást a háttérben szólni (előbb kapcsolt egy szegedi a szabadkai adóra, mint a korábban napi két-két és félórás reggeli körzeti programra).
 #97280  Szerző: csengi

Ez olyan mint a mtv körzeti adói a déli híradó után volt 10perc meg péntek délután 1óra aztán megszűntették szerintem ez vár az mr6 hálózatra is.
 #97264  Szerző: mikrofonos

Sokhavi kihagyás után először is üdv Mindenkinek!
Sok helytálló dolgot olvastam az eddigiekben és ime az MR regionális adókhoz még egy-két adalék:
1. Ne felejtsük el, hogy régen Szolnok kivételével az összes regionális adó vagy a Kossuth- v. a Petőfi valamelyik frekvenciáján jelentkezett, illetve egy rövid ideig Szeged és Debrecen a Danubiuson ablakozott.
Ez eleve adott egy jó nagy hallgatottságot.
2. Az MTVA szerintem igazán ma sem tudja mit akar az MR6-tal. Az itt dolgozók leginkább a Kossuth vidéki anyagokkal történő kiszolgálása miatt kellenek, a helyi műsor másod- v. harmadlagos jelentőséggel bir.
3. Hogy mennyire nem tekintik a 3 főadóval egyenrangunak a regionális adókat az is jelzi, hogy sehol nem jelenik meg logójuk illetve a promójuk. ("Közszolgálat közösen"), az hogy néha egy-egy sportműsor kapcsán emlegetik az MR6-ot nem jelent semmit.
4. Én nem szavaznék a regionális rádiók bezárására. Szerinten a Kossuth-on kellene nekik regionális krónikákkal jelentkezni, melyeket az adott térség Kossuth frekijein adnának. Ez rögtön növelné a vételkörzetet illetve a hallgatóságot. Ez a módszer a svájci gyakorlattal egyezik meg. Ott a DRS1-en napi 5-ször jelentkeznek regionális krónikákkal.
6. A Magyar Rádió egyébként a regionális rádiók helyzetbe hozását már a 90-es évek elején elpuskázta, ugyanis akkor nem erősitette szerepüket a regionális-, illetve helyi hirpiacon. Ma már nincs értelme futni a lehetőség után, hiszen ez a hajó elment...a helyi ker. rádiók pedig erősek lettek és jóval hallgatottabbak, mint az MR6.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 44