RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#98207  Szerző: Glenn

rmihaly76 írta:kell a francnak a musorvezetoi szovegeles.
Na végre valaki osztja a véleményemet. Kell a jó talkfree rádió jó zenével duma nélkül. :yes:
 #98202  Szerző: asimov

Az alabb emlitett ado (DELTA) full sztereo/RDS vetellel jon, de csak tetoantennaval. Padlasantennaval semmi.
A hangzasa figyelemremelto: mind a basszus mind magashangok erobol jonnek, semmi agyontomorites.
 #98200  Szerző: asimov

100.1-en nagy tererovel dumm-dumm zenek jonnek, mixelve, barmifele beledumalas nelkul. (Remelem, meg is marad ez a radio, mert kell a francnak a musorvezetoi szovegeles. Abbol van boven, akarmilyen radio is hallgat az ember.)
A RDS neha dinamikus:
"DELTA"
"100.1 MHZ"
 #98150  Szerző: csabyke

Azért annyira Freak nem vagyok ám, hogy kihúzott antennájú rádióval vagánykodjak :))

Egy SANGEAN DPR-34esem van...

Azzel jó lesz úgy járkálni, hogy senkinek ne tűnjön fel, hogy rádió :))
Van benne RDS is, illetve fejhallgatóval használva is jó vételeket produkál :))

Amúgy szerintem Airbus A318-320 körüli gép lesz..
No majd meglátjuk, hogy mire jutunk :)

rmihaly76 írta:Fogadtam volna arra, hogy egy full femburkolatu utasszalliton belul nem, vagy alig lesz radiovetel... (A felvetelen sem volt stabil az adas hangja.)
Amugy meg vigyel magaddal radiot, aztan hajra! :)
Kozben azt a szivesseget tedd meg mindannyiunknak, hogy a gepen belul tobb helyen is probalsz adasokat fogni. (A szeksorok kozotti kozlekedokon, wc-ben, stb)
Kozben mi itt meg fogadasokat kotunk arra, hogy a legmarsall-ok, hany lepes utan tepik ki a kezedbol a kihuzott antennaju radiot... :D
mimi írta:http://www.youtube.com/watch?v=6r4PqryGhbY nála találtam ilyen videókat, Amszterdamból repült Bangkokba.
 #98089  Szerző: rulek

Nem pont a rádió vétellel kapcsolatos, de lehet, hogy valakit érdekel az oldal www.flightradar24.com.
 #98088  Szerző: asimov

Fogadtam volna arra, hogy egy full femburkolatu utasszalliton belul nem, vagy alig lesz radiovetel... (A felvetelen sem volt stabil az adas hangja.)
Amugy meg vigyel magaddal radiot, aztan hajra! :)
Kozben azt a szivesseget tedd meg mindannyiunknak, hogy a gepen belul tobb helyen is probalsz adasokat fogni. (A szeksorok kozotti kozlekedokon, wc-ben, stb)
Kozben mi itt meg fogadasokat kotunk arra, hogy a legmarsall-ok, hany lepes utan tepik ki a kezedbol a kihuzott antennaju radiot... :D
mimi írta:http://www.youtube.com/watch?v=6r4PqryGhbY nála találtam ilyen videókat, Amszterdamból repült Bangkokba.
 #98083  Szerző: asimov

Az attol fugg, hogy milyen repulogep az.
Ha tiszta femburkolatu geppel repulsz (a nagyobb utasszallitok mind ilyenek), akkor lehet hogy semmilyen vetel nem lesz a gepen belul (femburkolatu gep = faraday kalitka), es nem mellesleg, ki is kapcsoltathatjak veled a radiodat, ha eszreveszik.
A kissebb (reszben) muanyag burkolatu gepeken lehet vetel, mivel a ~30 MHz feletti frekvenciaju radiojelek alapesetben nem verodnek vissza egy szobajoheto retegrol (troposzfera, ionoszfera) sem, hanem -a kisugarzasi szoget tartva es nagyjabol egyenes vonal menten haladva- kilepnek a vilagur melysegebe. (Ezert lehetseges kommunkalni az urhajokkal, urhajosokkal, muholdakkal, stb)
csabyke írta:Hallihallo

No, szerintetek érdemes repülőből FM / DAB+ DX-el próbálkozni Németország és FInnország közöt?

Kézi rádió (MP3-lejátszó kinézetű) ha használva lesz, az nem gáz repcsin ugye ?

Baromira kiváncsi vagyok, hogy lesz -e valami vétel odafenn :)

Ha az ES-ből indulok ki, akkor odafenn is foghatóak kellenének, hogy legyenek a rádiók.

Vicces lenne egy ES, és a sok YLE YKSI között valami Német-Osztrák-Magyar adót is befogni ottlét alatt :))
 #98080  Szerző: csabyke

Hallihallo

No, szerintetek érdemes repülőből FM / DAB+ DX-el próbálkozni Németország és FInnország közöt?

Kézi rádió (MP3-lejátszó kinézetű) ha használva lesz, az nem gáz repcsin ugye ?

Baromira kiváncsi vagyok, hogy lesz -e valami vétel odafenn :)

Ha az ES-ből indulok ki, akkor odafenn is foghatóak kellenének, hogy legyenek a rádiók.

Vicces lenne egy ES, és a sok YLE YKSI között valami Német-Osztrák-Magyar adót is befogni ottlét alatt :))
 #98057  Szerző: asimov

Hat.. ha terjedes volt, akkor ez is lehetett:
http://locafmsalamanca.com/

Szep!
  • 1
  • 239
  • 240
  • 241
  • 242
  • 243
  • 541