RADIOSITE Fórum

• AM-DX

#98998  Szerző: LuciFerko

Ezen azért meglepődtem... olyan 15 éve igen sok finn adó volt az AM sávban, pl 1179 ha jól emlékszem.
 #98993  Szerző: csabyke

Sziasztok

Próbälkoztam AM DX-el Lapföldön...

Finnorszägban NAPPAL az MW es LW savok uresek de annyira, mintha egy alagutban lennenk..

67 szelessegi kor:
Juli20an es 21en hajnalban helyi ido szerint 1:12-kor volt az EJFEL, tehat a LEGSOTETEBB pont..
Egyszer beterjedt a 675on szerintem egy ukran, de NAGYON GYENGEN.
A Gyori 1350 is jobban jon BUdapesten...
Mivel ott ilyenkor NEM MEGY LE A NAP , gyakorlatilag LEGALABBIS nyaron eselytelen az AM DX
Ha valakit erdekel helyileg: Pello es Kemijärvi varosokat keressetek..

Delebbre (61,9 fok) viszont az ejszaka LEGSOTETEBB reszeben (Mikkeli kozeleben) az alabbi frekiken volt mozgolodas, de szinten nagyon GYENGE minosegben

177
738 (a spanyol - ezen lepodtem)
972 NDR Info
1269 DLF
1422

kb. ennyi..

A tobbi frekin is NAGYON GYENGEN lehetett hallani, hogy valami van, de ertekelhetetlen :))

Szoval ennyit a Finn AM DX-rol

Meg annyi OFF teren, hogy menjetek el ha tehetittek nyari napfordulokor lapfolre
Valami brutalis elmeny amikor egesz ejjel sut a nap :))))

AirDX-el kapcsolatban TAMPERE es BREMEN kozott FM DX topikba jon egy kis beszamolo...
 #98989  Szerző: LuciFerko

Ma kifeszítettem a dipólt L alakban. A kábelt a padláson keresztül kivittem az udvarba (eddig a kertbe volt). De azonban elég zajos lett a középhullám és a 120 méter. :( A koax kb 7 méteren párhuzamosan megy a 400 voltos vezetékkel (ami megy ki a műhelybe, külön épület) valamint itt megy a riszató és a telefon kábele is. Lehet ez a gond? A koax RG11, 3x árnyékolású, szóval szerintem nem lenne szabad semmit sem beszednie.
 #98942  Szerző: asimov

1:06-nal szepen virit egy szigeteloszalaggal "lezart" teteju es valoszinuleg "gazdasagos" minosegu villamos kotodoboz: a doboztetot, csavarok helyett csak a gumirozott perem tartja a helyen. Ez a "minoseg" nem egy 60 meter magas oszlop tetejere valo megoldas. (az uzemelteto erdekeben remeljuk azt, hogy ez csak ideiglenes kivitel... :S )
LuciFerko írta:http://www.youtube.com/watch?v=Zwf5hk6S ... ure=relmfu

írországban újonnan épült torony
 #98313  Szerző: LuciFerko

Pasa írta:Nem semmi. Az MR regionális adói is elszólnak odáig?
Ha valaki fizet nekem egy utat oda, megnézem. Mondjuk nem tudom mennyire értékelnék ott, hogy csak úgy külföldi adókra vadászok. :)
 #98309  Szerző: Glenn

Nem semmi. Az MR regionális adói is elszólnak odáig?
  • 1
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • 186
  • 402