RADIOSITE Fórum

• DVB-T

#99477  Szerző: donder

rmihaly76 írta:Bizony... az orszagban sok helyen kifejezetten NEM ajanlott erositos antennakat hasznalni digitalis tv vetelhez, az azonos iranyban levo, de sokkal nagyobb teljesitmenyu analog adok miatt.
A tul nagy bemeno jelszintre jellemzo tunet az, amikor idonkent "megakad" a digitalis tv-kep, majd csatornavaltas utan ismet megy tovabb gond nelkul, de megint csak valemennyi ideig, valtozoan. (A nagy terereju analog adasok miatt idonkent tulvezerlodik a antennaerosito, vagy erosito nelkuli antennaval dolgozva -extrem esetben- a tvkeszulek bemenete kap tul eros jelet.)
mlaszlo írta:
donder írta: ezt én is észrevettem hoyg 99%-os jelszint mellett mennyire "akadozós".. Úgyértem mintha nem lenne folyamatos..
Ez nem a buffer miatt van??
99%-os jelszint mellett nem lenne szabad akadoznia. Persze kérdés, hogy ez 99% a jelerősség vagy a minőség. Az is lehet hogy túl erős a jel és csillapítani kellene.
Ebből a szempontból én szerencsés helyzetben vagyok, mert Pallagról csak pár max 1 kW-os rádióadó, + a DVB-T szól..
az analógok (amennyire tudom) az RTL és az M1 a Bethlen utcai 14 emeltes tetejéről ad pár rádióval egyetemben..
A Debrecen tévéről nincsen infóm...

Témától picit eltérve..
a kártya most igen szépen üzemel.. 10 mp-enként maximum 1 képkocka "akad be" egy villantásra...
Ami viszont zavar:
- az EPG-t ugyan leveszi, de csak az időpontokat.. az hogy mikor mi megy azt nem..
- a szoftvert nem tudom frissíteni (mondjuk PWM3-ra... (nem is tudom van egyáltalán harmadik kiadás?))
- Digitális TV üzemmódban nem tudok felvenni vele.. Minden be van állítva szépen, de a kb. ok mindig a nullán vannak.. pedig hely is van bőven.. nem tudom mi lehet a baja.. Analóggal viszont csinálja szépen a felvételt.. azzal csak annyi bajom van hogy a hangerő fel le megy a video közben...
- külső eszközt.. pl. DVD, VHS ilyenek nem tudok rácsatlakoztatni, mert ugyan van Compozit, S-video, RCA bemenet a kártyán, de nem képes valamiért megfelelően megjeleníteni a képet.. a kábelezés jó, mert TV-re kötve működik a VHS és a DVD is...
illetve utolsó gondom:
Nagyon felviszi a processzor hűtési igényét.. van hogy a P4-3GHz S775 Prescott-os procim (2 GB DDR2-es memóriával) 85 °C-ra is felszökik.. Persze ilyenkor autómatikusan System Halt... ujraindul...
Tervezek rá venni egy komolyabb hűtőt, de még nem, mert idáig is sok pénzbe volt ez nekem, + nem ma jön a fizetés :)
 #99470  Szerző: Glenn

rmihaly76 írta:99%-os jelszint mellett nem lenne szabad akadoznia. Persze kérdés, hogy ez 99% a jelerősség vagy a minőség. Az is lehet hogy túl erős a jel és csillapítani kellene.
Elsősorban nem jelszintet kell nézni, hanem a minőséget. Hiába 99% a jelszint, ha a minőség meg pl. 20 és 50 között ugrál. Ekkor akadozik a kép, és ez pontosan ugyanaz a jelenség, mint analógnál a hullámzás és szellemkép. Tehát minél nagyobb és állandóbb jelminőséget kell elérni, ez a lényeg.
 #99449  Szerző: asimov

Bizony... az orszagban sok helyen kifejezetten NEM ajanlott erositos antennakat hasznalni digitalis tv vetelhez, az azonos iranyban levo, de sokkal nagyobb teljesitmenyu analog adok miatt.
A tul nagy bemeno jelszintre jellemzo tunet az, amikor idonkent "megakad" a digitalis tv-kep, majd csatornavaltas utan ismet megy tovabb gond nelkul, de megint csak valemennyi ideig, valtozoan. (A nagy terereju analog adasok miatt idonkent tulvezerlodik a antennaerosito, vagy erosito nelkuli antennaval dolgozva -extrem esetben- a tvkeszulek bemenete kap tul eros jelet.)
mlaszlo írta:
donder írta: ezt én is észrevettem hoyg 99%-os jelszint mellett mennyire "akadozós".. Úgyértem mintha nem lenne folyamatos..
99%-os jelszint mellett nem lenne szabad akadoznia. Persze kérdés, hogy ez 99% a jelerősség vagy a minőség. Az is lehet hogy túl erős a jel és csillapítani kellene.
 #99443  Szerző: DRoland

Ja értem :D Talán, ha majd leállnak az analóggal, akkor több sávszél lesz, nemcsak a közszolgálatiknak...
 #99440  Szerző: mlaszlo

#99439  Szerző: mlaszlo

LuciFerko írta:szóval akkor annyi értelme van a MinDig extrának, hogy a nyaralóba bekötöm és örülök...
Ez attól függ kinek mi a fontos. Végülis teljesen nézhető, aki esetleg igényesebb a minőségre, azoknak nem biztos hogy a legjobb választás.
Van akinek az a fontos, hogy nincs beltéri, hanem elég a tv távkapcsoló, illetve saját ízlése szerint kiválasztott vevőt használhat, amin rögzíthet, archiválhat. Szóval szerintem személy függő kinek hogy válik be.
 #99438  Szerző: donder

mlaszlo írta:
LuciFerko írta: :ayfkm: Azthittem legalább normális minőségbe vannak fent ennyi pénzért. :gülü2:
Kevés a hely, gondolom ezért vannak levéve a sávszélességek, persze ez gyorsabb mozgásoknál meg is látszik a minőségen.
LCD tv-n az SD csatornákat nézve a DTH szolgáltatóknak (pl. UPC Direct) szerintem jobb minőségük van, még akkor is ha csak scart-al van összekövet a beltéri a tv-vel.
ezt én is észrevettem hoyg 99%-os jelszint mellett mennyire "akadozós".. Úgyértem mintha nem lenne folyamatos..
 #99436  Szerző: LuciFerko

szóval akkor annyi értelme van a MinDig extrának, hogy a nyaralóba bekötöm és örülök...
 #99434  Szerző: mlaszlo

LuciFerko írta: :ayfkm: Azthittem legalább normális minőségbe vannak fent ennyi pénzért. :gülü2:
Kevés a hely, gondolom ezért vannak levéve a sávszélességek, persze ez gyorsabb mozgásoknál meg is látszik a minőségen.
LCD tv-n az SD csatornákat nézve a DTH szolgáltatóknak (pl. UPC Direct) szerintem jobb minőségük van, még akkor is ha csak scart-al van összekövet a beltéri a tv-vel.
 #99431  Szerző: LuciFerko

mlaszlo írta:
donder írta:A MindigTV nem szeretne valamikor egy "nyílt napot" csinálni?

(Mos üzemeltem be az "új" géppel a Leadtek WinFast DTV-1800H-s PCI-os tunert.. Soha ilyen jó minőségű nem volt a digitális vételem.. ráadásul a tokaj antenna is szél irányába van... :) )
Nem hiszem hogy lesz, ugyanis ez a csatornákon is múlna.
Nagyjából olyan minőségűek a kódolt csatornák, mint a TV2 és az RTL Klub. A Fem3, Pro4, Muzsika TV talán picit gyengébb is.
:ayfkm: Azthittem legalább normális minőségbe vannak fent ennyi pénzért. :gülü2:
  • 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 203