RADIOSITE Fórum

• Közösségi közlekedés

#94801  Szerző: mlaszlo

A VT Transman nyerte az első busztendert

A VT Transman nyerte a 24 BKV-vonalra kiírt használtbusz-tendert. Nagy változás nem történik, ezeken a vonalakon eddig is a cég buszai közlekedtek alvállalkozásban, de szerződésük április végén, ezért kellett a vonalakat megpályáztatni újabb két évre. A cégnek egy komoly vetélytársa akadt, az Orangeways, a céget azonban súlyos hiba miatt kizárták.
 #94635  Szerző: Glenn

Az hagyján, de éjjel lámpától lámpáig megyünk, mindig piros! Ne találkozzak a Vitézyvel, mert... :hit:
 #94633  Szerző: mlaszlo

Érdekes lett a körúti közlekedés ezzel az új lámpaprogrammal. Igencsak sietni kell a le- és felszállással, mert amint zöldet kap a villamos nem számít semmi, hiába szállnak még le vagy fel az utasok, a vezető simán rájuk csukja az ajtót és elindul...
 #94524  Szerző: mlaszlo

Érdekesek a BKV döntéshozói, a most vásárolt Mercedes buszokat betenni a 28-37V villamospótlóra...
A csuklós Volvo buszokon pedig megy maximumon a fűtés, 18-20 fokban ... Télen pedig meg lehetett fagyni rajtuk.
 #94256  Szerző: mlaszlo

Pasa írta: Nem volt ferde a szemük? Azok mindent lefotóznak, jól pörög az SD kártya biznisz. :D
Annyira nem figyeltem meg :D
Csak a fotós sorfal tűnt fel.
 #94255  Szerző: mlaszlo

rmihaly76 írta:Amennyiben tenyleg a tapadas a gond, akkor miert epitettek olyan meredekre azt az aluljarobol kihajtast...
Ezt az aluljárót azért nem ma építették, a korábban erre közlekedő típus (amit pár éve kivontak a forgalomból) pedig gond nélkül jött ki az aluljáróból. A Ganz típusnak rossz a tapadása, de nem csak itt, párás időben még a Bartók Béla úton is gyakran kipörögnek a hajtott kerekei, viszont az aluljárón más típus nem fér át.
 #94201  Szerző: Glenn

mlaszlo írta:Ma rengetegen fotózták, videózták az aluljáróból kijövő és behaladó szerelvényeket, még most az esti órákban is.
Nem volt ferde a szemük? Azok mindent lefotóznak, jól pörög az SD kártya biznisz. :D
 #94194  Szerző: asimov

Amennyiben tenyleg a tapadas a gond, akkor miert epitettek olyan meredekre azt az aluljarobol kihajtast...
mlaszlo írta:
djlacee írta: Egyszer mikor arra jártam, szintén ez történt, csak akkor a villamos alig tudott feljönni a meredeken, talán most is ez volt az indok?
Télen a párás időben gyakran előfordul, állítólag ezeknek a Ganz villamosoknak nagyon rossz a tapadásuk, ezért ha kicsit is csúszós a sín, akkor már csak lendületből tud kijönni az aluljáróból. Ugyanakkor most nem hinném, hogy ilyesmi miatt lettek volna fotósok, délelőtt és most este is, mikor jöttem arrafelé, kivételesen menetrend szerint jöttek a villamosok és többen fotózták őket.
 #94182  Szerző: mlaszlo

djlacee írta: Egyszer mikor arra jártam, szintén ez történt, csak akkor a villamos alig tudott feljönni a meredeken, talán most is ez volt az indok?
Télen a párás időben gyakran előfordul, állítólag ezeknek a Ganz villamosoknak nagyon rossz a tapadásuk, ezért ha kicsit is csúszós a sín, akkor már csak lendületből tud kijönni az aluljáróból. Ugyanakkor most nem hinném, hogy ilyesmi miatt lettek volna fotósok, délelőtt és most este is, mikor jöttem arrafelé, kivételesen menetrend szerint jöttek a villamosok és többen fotózták őket.
 #94181  Szerző: djlacee

mlaszlo írta:Biztos én nem látom csak át, de a 19-41-es villamos vonalán olyan különleges a Lánchídi aluljáró? Ma rengetegen fotózták, videózták az aluljáróból kijövő és behaladó szerelvényeket, még most az esti órákban is.
Egyszer mikor arra jártam, szintén ez történt, csak akkor a villamos alig tudott feljönni a meredeken, talán most is ez volt az indok?
  • 1
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 219