RADIOSITE Fórum

• Társalgó

#121375  Szerző: szemilan

Strong 8300 CI-hez hol lehet kapni tápegységet? Veszprém megyében esetleg? vagy Győr környékén?
 #121266  Szerző: FLaci81

szemilan írta:https://www.facebook.com/photo.php?v=47 ... =2&theater

Ilyen garázs nekem is kell... :shock:
Jöhetne nekem is az biztos! :)
Az autók értékéből hát nem is tudom... Biztos nem lenne egy ideig anyagi gond!
 #120964  Szerző: djlacee

mimi írta:tornádó g*ci! :D
Nem láttál mér? Mindig röhögök, mikor meglátom a márkanevet :punch:
 #120958  Szerző: mimi

tornádó g*ci! :D
 #120947  Szerző: szemilan

joe írta:
szemilan írta:Visszaforrasztottuk, de így se működik. Szóval elszállt benne más is ezek szerint.
Az IC meg nem az az ST LM324N ?
LM324 látszik a fotón, de az már a szekunder, azaz a kimeneti oldalon van, nem az lesz a rossz. A kiszakadt "kodi" körül a primer oldalon is kell lennie egy IC-nek...igaz ez lehet csak 3 lábú. Az optocsatolót is meg kellene mérni (ez a kérdéses IC-re megy rá) - a fotón a nagy sárga (trafó) és a kék csepp alakú kondenzátor között van (mint az LM324 csak 4 v. 6 lába van).

Ha ez egy laptop tápja, akkor vagy újat kell venni, vagy vidd el szakemberhez (egy TV szerelő inkább tudja javítani, mint egy informatikus).
Joe

Nem ez egy ilyennek a töltője:

http://img05.aprod.hu/images_aprodhu/20 ... gyhaza.jpg

:D
 #120938  Szerző: joe

szemilan írta:Visszaforrasztottuk, de így se működik. Szóval elszállt benne más is ezek szerint.
LM324 látszik a fotón, de az már a szekunder, azaz a kimeneti oldalon van, nem az lesz a rossz. A kiszakadt "kodi" körül a primer oldalon is kell lennie egy IC-nek...igaz ez lehet csak 3 lábú. Az optocsatolót is meg kellene mérni (ez a kérdéses IC-re megy rá) - a fotón a nagy sárga (trafó) és a kék csepp alakú kondenzátor között van (mint az LM324 csak 4 v. 6 lába van).

Ha ez egy laptop tápja, akkor vagy újat kell venni, vagy vidd el szakemberhez (egy TV szerelő inkább tudja javítani, mint egy informatikus).
Joe
 #120934  Szerző: asimov

Update:
Már kommentelhető a cikk... :D
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://www.origo.hu/itthon/20130902-tap ... segre.html

Döbbenetes cikk, az irást "elkövető" érdekében jobb is, hogy nem kommentelhető... Egy cikken belűl három teljesen különböző haditechnikai eszközt nevez meg a cikkíró:
- taposóakna
- taposóakna gyújtószerkezete
- lövedék.

Ha bértollnoknak már ennyire nincs halvány fekete gőze sem (a lila gőz kifejezést sokkal értelmesebb emberekre illő használni) ezekről az haditechnikai eszközökről, legalábbb ne találgasson, hanem használja az univerzális "régi gyártású, kissebb méretű katonai robbanószerkezet" kifejezést.
Annakidején mindhárom eszközzel (élesekkel is) "dolgoztam" és ha ennyire lettem volna képben, mint a cikkíró, akkor nem csak én, hanem még vagy húsz volt katonatársaim is mind alulról szagolnánk az ibolyát, a legelső ilyen "bigyó" legelső megérintésének a pillanatától kezdve.
Az ilyen ostoba cikkekkel szemben kellene a MT-nek erősnek lennie, nem nagymúltú rádiók kinyírásában.

(Ha esetleg a szerkezetet megtaláló illető maga szerelte ki a (tételezzük fel) taposóakna gyújtószerkezetét és az utóbbit maga vitte be... akkor vagy nagyon képzett vagy nagyon bátor és egyúttal mázlista volt..)
 #120926  Szerző: szemilan

Visszaforrasztottuk, de így se működik. Szóval elszállt benne más is ezek szerint.
  • 1
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 541