mlaszlo írta:
Szerintem nem a kor számít, hanem hogy milyen cég használta és milyen volt a karbantartás.
Azért az utasokat, utazóközönséget ne hagyjuk ki a buliból. Mert részben ők tehetnek arról, ahogyan kinéznek a tömegközlekedési járművek ma Magyarországon.
Miért az 1960-as évekbeli régi Bhv vonatok szaladgálnak pl. Miskolc-Nyíregyháza vonalon? Az utazóközönség miatt. Egyszer el kell utazni arrafelé, Taktaköz, Rakamaz után, Görögszállás és meg kell nézni az utazóközönséget.
Annyit mondok csak, hogy általában jegy nélkül utaznak, az üléseken állnak cipőstől, a napraforgómagot szétszórják, ruházatuk szennyezett stb.
Egy közlekedési vállalatnak sincs arra kapacitása, hogy minden induló járatot, rendre kitakarítsa ilyen utasok mellett. És egy közlekedési vállalat sem fogja bevállalni, hogy ilyen utasok alá a legújabb, legmodernebb járművet rakja.
Megoldás? Amit már említettem.. a rohadt indokolatlan (3 gyerek után járó, magasabb családi pótlék után járó, hátrányos helyzet után járó stb.) 90%-os utazási kedvezmény megszüntetése.
Biztos vagyok benne, hogy azalatt a háromnegyed óra takarítási idő alatt, Ti sem tudnátok csili-vilire kitakarítani egy járművet (busz vagy vonat), mert az max arra elég, hogy felmoss benne és kész (mert ha 1-2 csepp víz van a padlón a vonaton, amikor beáll a vágányra, akkor már jön az utaspanasz, hogy balesetveszélyes, büntessék meg a takarítókat).
Mindegyik közlekedési cég ugyanúgy használja a járműveket, csak legfeljebb az utazóközönség más vagy épp a járatsűrűség más. A BKV buszai is napi szerintem 3-4 órát, ha állnak (pihennek) ez is miért van, mert ha lecsökkentik a 2 perces követési időt 3 percre, akkor az elkényelmesedett pesti utazóközönség rögtön ríííí, hogy ritkán járnak a buszok.