RADIOSITE Fórum

• RDS - Radio Data System

#9115  Szerző: molnarb

Látom teljes a tanácstalanság a kérdésben. Fura, hogy ezt a részét a műsorszolgáltatásnak nem szabályozták. Bár talán addig jó nekünk.... Mégis kíváncsi lennék mik az irányelvek, már ha van.
 #9105  Szerző: LuciFerko

németeknél van rá törvény hogy csak statikus lehet, hogy a vezetéstől ne vonja el a figyelmet, ami jogos. Az RT való dalcímkiirásra, csak azt nem minden vevő tudja, vagy van aki aztse tudja hogykell azt megnézni, itt a dilemma.
 #9095  Szerző: mg

ja, szinte mind dinamikus
de mi jól jártunk, ha egyszer lesz rds-ünk... "RADIO_MI" :)
(örüljünk, ha ennyi lejön :))
 #9090  Szerző: djlacee

CORVINUS/RADIO/SOPRON/104,6MHZ/TEL 0699/33-66-77/SMS 0670/977-9999

:mrgreen:
 #9089  Szerző: Pasa

Valszeg nincs törvényileg szabályozva, ezért csak irányelv van. Pl. RDS PS-ben csak az állomásazonosító (rádió neve) jelenhet meg, és nem mozoghat (statikus PS). Ehhez képest az MR adóin mindenhol dinamikus van... Az biztos, hogy reklám nem mehet RDS-ben, nem úgy, mint pl. az olaszoknál.
 #9082  Szerző: mg

molnarb írta:Ilyen topikot még nem találtam, de ez az "apróság", ami igen hasznos dolog, talán érdemel külön topicot. Először is érdekelne pár alap. Hol van arról információ, hogy valójában mit lehet kisugározni RDSben, mit tartalmazhat ésatöbbi. Keresgéltem a neten, de nem igazán bukkantam rá, hogy például PS-ben tényleg csak a műsorazonosítót (rádió neve, esetleg telefonszám, freki) lehet küldeni és nem rakható bele más, vagy nincs is szabályozás. Hol van ez leírva pontosan?
nhh.hu-n rákerestem, nem találtam, médiatörvényben, ortt elvi határozatokban sincs semmi konkrét
 #9067  Szerző: molnarb

Ilyen topikot még nem találtam, de ez az "apróság", ami igen hasznos dolog, talán érdemel külön topicot. Először is érdekelne pár alap. Hol van arról információ, hogy valójában mit lehet kisugározni RDSben, mit tartalmazhat ésatöbbi. Keresgéltem a neten, de nem igazán bukkantam rá, hogy például PS-ben tényleg csak a műsorazonosítót (rádió neve, esetleg telefonszám, freki) lehet küldeni és nem rakható bele más, vagy nincs is szabályozás. Hol van ez leírva pontosan?
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14