hori írta: ↑2024.09.01. 15:57Jeleztem, de semmi reagálás nem volt a részükről. Biztos, hogy nem műszaki okai voltak a dolognak. Kossuthon már évek óta nem tapaszutalok TA-t. A Petőfin is jó ideig nem volt. Most újabban van, de néha ki-ki marad. A Retrón mindig működik, csak ott meg nem mindig van közlekedési hírek a hírblokk végén. Úgy vettem észre, jellemzően hétvégén nincs.Landsmann írta: ↑2024.09.01. 15:50Azt azért szem előtt kell tartani, hogy az RDS az egy viszonylagosan lassú adatfolyam. A TA blokk "letöltéséhez" is szükséges a megfelelő térerősség. De ha huzamosan fennáll a TA jelzés elmaradása és erről meggyőződtél több vevőkészüléken, többféle vételi helyen is, akkor bizonyosan a műsorszolgáltatónál van az elmaradás. Az, most hogy ez hanyagságból vagy szakmai hozzá nem értésből fakad, esetleg műszaki hibából nem lehet tudni. De lehet jelezni a műsorszolgáltató felé a tapasztalatot és bízni benne, hogy megoldják.hori írta: ↑2024.09.01. 15:43Értem. Tehát az, hogy egyes rádióadókon hol megy, hol nem, az tulajdonképpen a hanyagság számlájára írható. Nem arról van szó, hogy a térerő változna és amiatt nem lenne TA.
Pedig a legtöbb esetben automatizált. Az RDS kódert vezérlő programban hozzá lehet rendelni egy adott paranccsal például, hogy ha érzékeli ebben az esetben a "KÖZLEKEDÉS" tagelést, akkor küldjön ki TA jelzést és tartsa fent egészen addig, amíg tag váltás nem történik vagy egy beállított idő után automatikusan álljon meg a TA jelzés küldése. A KÖZLEKEDÉS taggel pedig az adáslebonyolító programon belül lehet elnevezni az adott komplex elemet ha abba dolgozik a műsorvezető. De ez működhet akár egy kezdő vagy zárószignálra is. Többféleképpen meg lehet oldani, nem bonyolúlt.![]()
![]()
Vevő: Panasonic CQ-RDP383N
Antenna: Iskra FM-50F, Vertikális polarizáció, irányszög: 33°
Antenna: Iskra FM-50F, Vertikális polarizáció, irányszög: 33°