RADIOSITE Fórum

• Antennák

#137456  Szerző: Glenn

Ha a gyári rádió ad ki tápot, akkor nem biztos, hogy az kikapcsolható (pl. VW). Már jó 10 éve erősítősek a gyári antennák. Az utólagos készülékekben viszont menüből tudod ki-bekapcsolni a tápot. Ha kapsz pálcát, mindenképp azzal jársz jól, de ha nem, akkor a Hirschmann mindent kínál, és - szerintem - a legjobb minőséget.
 #137453  Szerző: asr27

A lentebb linkelt webáruházakból valószínűleg tudok csak pálcát is szerezni, így nem kell a talppal együtt cserélni (talpal együtt amúgy is jóval drágább, ahogy néztem.)
Viszont azt megköszönném, ha leírnád, hogy miből tudom megállapítani, hogy erősítős-e? A pálcán a gumi vagy műanyag borítás alatt végig van spirál szerűen tekerve egy vezeték.
Így, hogy te is a Hirschmannt ajánlod, az tűnik a legjobb választásnak.
 #137434  Szerző: Glenn

Nem kell eredeti, ez hülyeség. Ki kell cserélni talppal együtt, ha pálcát nem sikerül szerezni. A sok dilettáns hozzászól, de minek? A lényeg annyi, hogy ha erősítős (gondolom, olyan), akkor olyat vegyél, de az se lényeges, csak menüből le kell tiltani a rádiónál a tápot (normális rádiónál alap). A Hirschmann meg verhetetlen...
 #137421  Szerző: asr27

Teljesen olyat, mint az eredeti, nem biztos, hogy be tudok szerezni. :(
Viszont Nekem az lenne a fontosabb, hogy a gyengébb(illetve az erőseket távol is) adókat is jó minőségben tudjam fogni a kocsiban.
a gyári antenna 30-35cm körül lehet (eddig még nem mértem meg).
A múlt héten jártam Keszthely felé és a Music FM stereo minőségben jött a Balaton délnyugati, nyugati csücskénél is, csak néha egy nagyon kicsit reccsent, az RDS is lejött. 105.7 Ozone pedig teljesen tisztán ST+ RDS-el jött ott.
Szóval a gyári antennával nagyon is elégedett voltam.
Amiket néztem, linkeltem 40 centisek, a gyárival megegyező M5-ös csavarral lehet őket rögzíteni az antenna csonkba.
 #137420  Szerző: asimov

Akkor a gyári antenna nagyon tré lehet :)
(Viccen kívül: azért észben kell tartani azt, hogy gyárilag nem DX-elésre készülnek az autóantennák, hanem helyi/erős adók vételére)
djlacee írta:OFF: én úgy szoktam "DX-elni", hogy a rendes antennát lecsavarom, és egy dróttal rákötök egy táskarádióból kiszerelt teleszkópantennát. A vételi képességeket iszonyatosan javítja
 #137419  Szerző: djlacee

OFF: én úgy szoktam "DX-elni", hogy a rendes antennát lecsavarom, és egy dróttal rákötök egy táskarádióból kiszerelt teleszkópantennát. A vételi képességeket iszonyatosan javítja
 #137413  Szerző: asimov

Próbálj meg az eredetivel megegyezőt beszerezni, mert az eltérő hossz, vagy egyéb paraméter (esetleg rejtett alkatrész) teljesen leronthatja a vételt, a rossz illesztés miatt.
asr27 írta:Értem, köszönöm.
Jövő héten megpróbálok beszerezni egyet.
Ezek közül, akkor a Hirschmann a legjobb, legcélszerűbb? :
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Pr ... pid=373313
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Pr ... pid=371907
http://www.autohifi-city.hu/?oldal=2&ka ... rmek=31891
 #137390  Szerző: asimov

Így van, sőt akár az autó karosszéria is, ha olyan az antenna talprészének a belső kialakítása. Ameddig felkerül az új, addig is le kellene zsugorcsövezni azt az antennavéget.
Snake írta:valószínűleg cica rágta meg, mert rászállt vmilyen rovar.de az csak gumi, mindenesetre a víz ha beszivárog ott, elkorrodál a bele.
 #137386  Szerző: Snake

A gyári a legjobb, kisérletezhetsz hirschmannal, de a gyári lesz a legideálisabb, persze ha nem 2centis pöcökről van szó.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 68