RADIOSITE Fórum

• Informatika

#114959  Szerző: asimov

A Win Millennium-ban jelent meg a valódi PnP USB támogatás (pendrive-k, stb), ami nagy fegyvertény volt akkoriban. Ezzel együtt is, az ME tényleg "nem nyert" kategória, mert eleve csak laptopokon hozta a formáját, de a "noname" hardvereket/rossz drivereket még itt sem tolerálta.

A Win 2000-ret viszont kéretik békén hagyni, mert az nagyon eltalált win volt: komoly -hasznos- újítások sora, és főleg (korához képest) széleskörű hardvertámogatás a legfőbb ismérve. (Ennél a Win-él ismerte fel az MS, hogy már nem elég csak az operációs rendszer, hanem egy sor elterjedtebb hardver "gyári" támogatása is szükséges a használhatóság és stabilitás érdekében.) Céges környezetben igen elterjedt volt!

Tehát a kliens win-ek így alakultak:
  • DOS-on futó Win - óriási siker és nem mellesleg nagyon ügyes marketing. (Itt rengett meg az Apple uralma)
  • Win 95 "nem nyert" (volt egy OSR verzó, az már úgy ahogy működött)
  • Win 98 SE széleskörű népszerűség, sikersztori a javából
  • Win Me "nem nyert"
  • Win 2000/NT - siker, főleg a vállalati környezetben
  • Win XP - javított, könnyű kezelhetőség és nagyon erős hibatűrés (gyakorlatilag csak hardverprobéma esetén lép át kékhalálba) a HW gyártók részéről teljeskörű OS-támogatás: egyértelmű sikersztori
  • Win Vista - kudarc a köbön, minden szempontból
  • Win 7 - lassan kezdett terjedni (közbeszólt a gazdasági világválság is) de mostanra egyértelműen siker
  • Win 8 - nagyon vegyes fogadtatás, mert az MS túlságosan tablet-re szabta, de abban a szegmensben sem aratott osztatlan sikert, azonban korai lenne bukásról beszélni.
mihalylovics írta: Mondják, hogy minden második Windows-verzió megbízható... :) Így volt anno is, hogy a 2000/ME se volt valami jó, majd jött az XP, ami jó lett, aztán jött a hírhedt Vista, utána meg a 7-es. Most a 8-as megint beleesett a "megbízhatatlanba", sajnos... Én is most vettem (decemberben) egy laptopot oprendszer nélkül, amire a 8-ast ajánlották, és "csakazértis" 7-est raktam rá, amit úgy döntöttem, nem is cserélek le, amig meg nem jelenik a Windows 9 :D
 #114958  Szerző: noartist

Csongii írta:
jeek írta:nekem másfél év alatt sosem sikerült lefagyasztanom (úgy hogy csak áramtalanítás vagy kikapcsolás segítsen).
Akkor irigyellek. Nekem már sikerült 2-3x. Bár a 3 hónaphoz képest, az semmi.
Viszont 1 bosszantó dolog volt eddig, hogy egyik éjjel fogta magát kb feles töltöttségnél és kikapcsolt. A probléma az volt, hogy az Android kikapcsolt állapotban nem ébreszt, ez az egyik hátránya szerintem. Mielőtt bárki megszól, 10 éve nem használok telefonon kívül semmit szinte. Nincsen karórám, nincsen ébresztőórám. De nekem ez így tökéletes. :boldog:
Enyèm èbreszt kikapcsolva is. :S :D (Huawei u8800pro,ICS.)
 #114956  Szerző: Csongii

jeek írta:nekem másfél év alatt sosem sikerült lefagyasztanom (úgy hogy csak áramtalanítás vagy kikapcsolás segítsen).
Akkor irigyellek. Nekem már sikerült 2-3x. Bár a 3 hónaphoz képest, az semmi.
Viszont 1 bosszantó dolog volt eddig, hogy egyik éjjel fogta magát kb feles töltöttségnél és kikapcsolt. A probléma az volt, hogy az Android kikapcsolt állapotban nem ébreszt, ez az egyik hátránya szerintem. Mielőtt bárki megszól, 10 éve nem használok telefonon kívül semmit szinte. Nincsen karórám, nincsen ébresztőórám. De nekem ez így tökéletes. :boldog:
 #114955  Szerző: asr27

Persze vannak akiknek elég a Windows phone és nem zavarja őket, hogy semmit(!!!) nem lehet a rendszeren testreszabni, még a saját csengőhang beállítása is elég bonyolult egy Androidos készülékhez képest. Én szeretem, ha egy készüléken oda rakhatok mindent ahova én akarom. A Wp tapasztalataim szerint nem is valami stabil, legalábbis ismerős Nokia lumia 800-án sok gond van vele: Többször volt már olyan, hogy nem tudta fogadni a hívást, mert lefagyott az érintőpanel, illetve a felvett videókat nem tudta lejátszani, nem reagált a teló a play gombra. Persze újraindítás után már magához tért, de én ilyen hibákat Androidon, Symbianon még nem tapasztaltam!!
A Metro felületet ki nem állhatom, sem pc-n, sem telón nem mutat jól.
Szerintem a Nokia nagy hibát követ el azzal, hogy CSAK Windows phone telefonokat gyárt. Ez miatt kifejezetten megutáltam a gyártót! Egy biztos: így soha nem lesznek újra az elsők a mobilgyártásban.
 #114953  Szerző: tomee87

Csongii írta: Szóval azóta Samsungom van telefonban is, amit sose gondoltam volna előtte. :lol:
Ezzel én is így voltam, világéletemben utáltam a SAMSUNG-ot telefonba. Előtte NOKIA illetve Sony Ericcson telefonjaim voltak. De nem csalódtam a SAMSUNG-ban, atomstabilan fut rajta az Android, minden szükséges funkció megtalálható benne és nekem másfél év alatt sosem sikerült lefagyasztanom (úgy hogy csak áramtalanítás vagy kikapcsolás segítsen).
 #114952  Szerző: markfelt

djlacee írta:Egyetlen negatívum, hogy kevés az app rá.
ez nekem pont elég is, hogy ne kelljen.

mindenre vannak amúgy félmegoldások és mindent lehet buherálni, de erre nekem nincs szükségem. használni akarom ezeket a rendszereket, úgy, hogy bekapcsolom és működjön, nem pedig játszani velük, erre nincs időm. 'it just works' - ez az apple egyik jelmondata és épp ezért is vagyok apple párti. mellesleg igaz is, nemcsak pr-hazugság.

a win7 pedig már kiforrotta magát kellően ahhoz, hogy működjön és használható is.
 #114951  Szerző: djlacee

asr27 írta:A Windows Phone 7.5/8 is ugyanilyen ***, ronda, keveset tud, bonyolult. Ismerősömnek van Nokia lumia 800, láttam, hogy nagyon gagyi és a tulajdonosa is nagyot csalódott benne. Régebben szerettem a Nokiát, de kb 1 éve csak Windows Phone rendszerrrel szerelt telefonokat gyárt, így nálam a márka el van felejtve.
Ronda? Egyszerű, letisztult a kinézete, könnyű a jezeklse, Most már másfél éve használom az LG Optimus 7-emet, és nem csalódtam benne. Szardroid stabilitása elbújhat a WP mellett. Egyetlen negatívum, hogy kevés az app rá.
 #114947  Szerző: mihalylovics

Csongii írta:Én nekem többször az jutott eszembe, hogy olyan ez a Win8, mint a Vista volt. Ezzel próbálkoznak, majd kidobják utána azt amitől megint magunk alá csinálunk szinte, hogy bazzee ezek ott Redmondban ilyet is tudnak!??? :shock: :lol:
Mondják, hogy minden második Windows-verzió megbízható... :) Így volt anno is, hogy a 2000/ME se volt valami jó, majd jött az XP, ami jó lett, aztán jött a hírhedt Vista, utána meg a 7-es. Most a 8-as megint beleesett a "megbízhatatlanba", sajnos... Én is most vettem (decemberben) egy laptopot oprendszer nélkül, amire a 8-ast ajánlották, és "csakazértis" 7-est raktam rá, amit úgy döntöttem, nem is cserélek le, amig meg nem jelenik a Windows 9 :D
 #114945  Szerző: asr27

Nekem a Symbiannal csak egy bajom volt, hogy kicsit lassú. Viszont olyan funkciók is voltak benne, amik más rendszerekben nem. Pl FM Transmitter. Az utolsó Symbian verziók már egész jók voltak.
A Windows phone a Symbianhoz képest egy visszamaradott rendszer.
Ráadásul a Windows phone (régen piactér volt most nem tudom mi a pontos neve) áruházban sok olyan app fizetős, ami a Google Play áruházban ingyenes.
 #114944  Szerző: Csongii

asr27 írta:. Régebben szerettem a Nokiát, de kb 1 éve csak Windows Phone rendszerrrel szerelt telefonokat gyárt, így nálam a márka el van felejtve.
Ugyanígy vagyok én is. Nagyon Nokia párti voltam, de mióta csak a Windows, meg mondjuk a Symbian se volt egy huha valami... :(
Szóval azóta Samsungom van telefonban is, amit sose gondoltam volna előtte. :lol:
  • 1
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 330