RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#193667  Szerző: p0tyi

Úgy tűnik, egyelőre elmarad a Retro hallgatottságtöbblete a Petőfi és Rádió1 veszteségétől.
 #193665  Szerző: tomee

p0tyi írta:Eddig közel 200.000 fővel csökkent a Petőfi Rádió hallgatottsága az átpozicionálás után.
És vajon ezek az emberek a Retro-ra vándoroltak, ahogyan azt szerették volna?
 #193663  Szerző: p0tyi

Eddig közel 200.000 fővel csökkent a Petőfi Rádió hallgatottsága az átpozicionálás után.
 #193661  Szerző: shadoe

noartist írta: 2021.08.23. 22:18 A Morris Madrone-féle Runaways-ért nagy ölelés a zenei igazgatónak. :yes:

Az ilyen csemegék mutatják, hogy jó irányba halad a rádió.
Abszolút. Nekem ma a Glass Animals volt a nagy meglepetés. És nyáron ugyanígy örültem a Vertigo, Limbo, Come Alive, Solar Power, Lost (mind a kettő, Jake Bugg és Maroon 5 is)-típusú daloknak. De továbbra is él bennem a félelem, hogy mi lesz ezekkel az új zenékkel ősszel. Ezeket is majd kivágja a semmibe a Petőfi? Mert már kb. 20 olyan számot fel tudnék sorolni áprilistól, amik bitang egy sorsra jutottak. Én ezeket tolnám többet, és az Iko Iko valamint a Bongo Cha Cha Chából a kevesebbet.
 #193659  Szerző: tomee

Patrik09 írta:Bár úgy venni észre, hogy hajazna a régi MR2-re mint a swepperek és music menü téren is - bár az utóbbiból anno nem 8-10 darab forgott állandóan
Teljesen ugyanez a benyomásom, végre az egésznek "tökösebb" lett a hangzása, és eldobták a francba az iskolarádiós jelleget. Ennél már csak az lenne jobb, ha annyira tudatosan hoznák be a zenéket, mint ahogyan annak idején tették, mert jelenleg néha-néha akadnak gyöngyszemek, de ez így inkább intuitív, mint tudatos építkezés.
 #193657  Szerző: homerhamm

noartist írta: 2021.08.23. 22:18 A Morris Madrone-féle Runaways-ért nagy ölelés a zenei igazgatónak. :yes:

+2 :yes:

Már csak ezzel a sok éjszakai magyarzenével kéne kezdeni valamit.
 #193656  Szerző: noartist

A Morris Madrone-féle Runaways-ért nagy ölelés a zenei igazgatónak. :yes:

#193653  Szerző: p0tyi

Én meg pont, hogy nem erőltetném ezeket a Royal Blood féle noname zenéket. Nagyrészt a rádió az európai top40 vonalat követi, recurrent és gold dalokból pedig az "alterosabb" vonalat, és ez jól is van így. A mainstream és a különlegesebb zenei világ határán táncol.

Szerintem nagy hiba lenne visszahozni az MR2 korszakot.
 #193652  Szerző: Patrik09

shadoe írta: 2021.08.22. 20:11 Csak egy apró kritika: én nem tudom, ki hogy van vele, de állandóan hallani a rotáció közben, hogy ez is szól a Petőfin, ezért is kapcsolj ide, a három bejátszott szám között rendszeresen ott van a "Boilermaker", a "How Does It Feel" vagy a "Let's Go Home Together", de sok ilyen van még.
+1. Minden szavaddal egyetértek.
Bár a Royal Bloodtól azóta játsszák a Limbo-t, talán azért megy olyan ritkán a Boilermaker.
Bár úgy venni észre, hogy hajazna a régi MR2-re mint a swepperek és music menü téren is - bár az utóbbiból anno nem 8-10 darab forgott állandóan - de rengeteget ismétel még mindig a 4-5 évvel ezelötti állapothoz képest is és nagyon sok a kommersz. Furcsa nekem, hogy néha lemegy mondjuk a magyarok közül egy Elefánt, Frenk, Kistehén vagy Bohemian Betyars utána máris jöhet egy Ava Max, vagy Sia.. :mellow:
 #193649  Szerző: shadoe

Csak egy apró kritika: én nem tudom, ki hogy van vele, de állandóan hallani a rotáció közben, hogy ez is szól a Petőfin, ezért is kapcsolj ide, a három bejátszott szám között rendszeresen ott van a "Boilermaker", a "How Does It Feel" vagy a "Let's Go Home Together", de sok ilyen van még. Én elhiszem, hogy ezeket a Petőfi három hónapja három hétig játszotta is, de hogy most nem lehet egyikkel se összefutni a rotációban, az egyszer biztos, tehát PONT ezeket hiába reklámozzák, elérhetetlenek. Már sokszor írtam ez ügyben, egyszerűen lenullázták a nyár eleji számaikat. Miközben a Margaret Island, az Irie Maffia, Blahalouisana fájóan túl van tolva, és már az állandó OMC, "Tricky" és a többi 20-30 éves szám is túl sűrűn megy, nekem zavaró. Menjenek, de ne ennyit. Az R1 sokkal jobban rotálja a recurrentjeit - szerintem. Ennyi lenne az apróság, amin én változtatnék.
  • 1
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • 625