RADIOSITE Fórum

• Gold FM - Eger, Tatabánya

#12088  Szerző: Zolika

Johnny írta:
Zolika írta:Aham.
Valamilyen szinten megértem az ellenszenveteket. (Bár túlzásnak is tartom.)
Megírtad a nagy igazságot. :D
Azért szidjuk őket mert, valahol le kell vezetni a fölös gőzt. A kormányt nem szidjuk, mert a rádiózás érdekel minket. A 106,5 pályázatánál meg volt vagy 8 induló de mi mégis a legrosszabbat kaptuk ki (ilyen a sors). De mivel ilyen jófajta társaság, legalább jogosan szidjuk őket, még akár túlozva is...mert élvezzük. Mi itt látjuk az ország gennyes sebét amit meg kéne tisztítani, hogy végre elkezdjen gyógyulni a seb. Persze sok ilyen pont van...azt szidják mások. :ugeek: :D
Megkockáztatom, nagyjából sikerült közös nevezőre jutnunk e kérdésben. :lol:
Javaslom itt egyelőre le is zárhatjuk. :)

Most már csak VidámSrác van hátra ha jól látom. Nem tűnik könnyűnek, de remélem, vele is jutok valamire. Rajtam nem fog múlni. :)
 #12076  Szerző: VidámSrác

Zolika írta:Leírtam, hogy ez a hitel 15 évre szól, ami kb 3-szor annyi futamidejű, mint az előző! Tehát egy évre a töredéke jut.
én pedig azt írtam le, hogy a focitartozást eddig is fizetni kellett volna, és ha ez eddig nem történt meg (a kamatokat kivéve), akkor milyen csoda folytán történhet meg ezután az advertum felé? engem nem a hiteltörlesztés futamideje érdekel, hanem a szándék, hogy "A helyre eddig sem tudtunk, ezután sem fogunk tudni, de B helyre ezután ígérjük, fogunk tudni." ha 2002-től félretették volna a jogokból származó pénzt - ami csak 2008-ban, a korábbiaknál kevesebb, 450 millió! volt - akkor a tartozás már régen ki lenne fizetve.
Zolika írta:Azt is "elfelejtetted", hogy az Advertum a szerződés szerint legalább ugyanannyit visszaad az utánpótlásra mint amit kap a focitól...
persze, ez volt az a mézesmadzag (ha úgy tetszik marketingszöveg), ami nélkül a klubok nem mentek volna bele ebbe az egészbe. aztán majd várjuk...
Zolika írta:Ami tény, hogy ők erre igényt tartanak, míg másnak nem kellett. Tehát nyilván akarnak kezdeni vele valamit! Én leírtam, hogy szerintem miben van a ráció, és talán ők is így látják. Lehet egyet nem érteni velem, de akkor talán azt is le lehetne írni, hogy szerintetek mi benne az üzlet, ha nem az, amit én írtam!
Várom végre az ötleteket!
Mert eddig csak azt olvastam, úgysem tudnak kezdeni vele semmit...
nincsenek ötletek, mert nem tudnak kezdeni vele semmit. mindenki ezt mondja, mert a rádiós jog értéktelen. leírtuk már párszor, de mindjárt leírom kettővel lentebb még egyszer. (ők 250 milliót remélnek a rádiós jogokból, már csak az a kérdés, hogy kiktől?)
Zolika írta:Mellesleg az ezen való háborgásotokat sem értem, hiszen nekünk aztán tökmindegy tudnak-e kezdeni vele valamit. (A lényeg, hogy fizessenek.)
az a lényeg, amit zárójelben írtál. nagy ívben mi is leszarnánk ezt az egész ügyet, ha nem ismernénk az advertum legfőbb tulajdonságát: nem szokása fizetni. ezért vagyunk felháborodva. (jelenleg három nem fizető gold fm rádió van az éterben, de ebből sokkal több lesz, hála a kormányzati garanciás hitelnek.)
Zolika írta:Az pedig nagy naivitásra vall, hogy sportújságíró jutott eszedbe, aki tudósít. Én semmi ilyet nem írtam! Hol élsz te?!
Megkérdezik a hétköznapi műsorvezetőiket, ki szereti a focit. Mindenhol akad ilyen! És ezzel a rádió kedvence közül számol be valaki, akit a hallgatók szeretnek!
Aki ott dolgozik, ha valamit, hát beszélni tud. Ahhoz pedig nem kell Hegyi Ivánnak lenni, hogy valaki megállapítsa mennyi az eredmény. Hogy játszik a csapat. Milyen a hangulat. Hasraütésre ő is tud nézőszámot mondani.
Ha meg a szinvonalban kételkednél, a sportújságírók is csak emberek. Amilyen marhaságokat azok összeírkálnak...
nem egy rádióban dolgoztam már, nem egy városban, nem kettőben, nem 50 rádióst ismerek, de egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány általam ismert kolléga lenne képes és lenne hajlandó erre.
de jó, tegyük fel, hogy nem is kell ehhez profi sportújságíró, tegyük fel, hogy minden rádióban van olyan kolléga, aki szereti a focit, ért is hozzá, ismeri a játékosokat, racionálisan látja a pályát, el tudja mondani, hogy mit látott, hogy játszik a csapat, plusz nem mond (akkora) hülyeséget - máris profi sporttudósító lett :lol:, na jó, csak fele ennyit tudjon :D -, vajon ingyen vállalná? ha mégis, szerinted nem maradna a programigazgatói alternatíva ehelyett a tiszta zene? ezt írtam az előbb is: miért fizessen egy rádió azért, amiből a közvetlen haszna nulla (a közvetett pedig kiszámíthatatlan), ha zenélni is tud, és amit legalább ugyanennyien meghallgatnak. másképpen: jó dolog a foci, egészen biztosan szerezhet egy rádió sok-sok fociszimpatizáns hallgatót akkor, ha a műsorában helyet kap a helyi labdarúgás, de nem annyira, hogy ezért fizetni kelljen, mert akkor csinálnak inkább mást.
Zolika írta:Az Advertum egy kommunikációs, marketing cég. Reklámokat, hirdetéseket készít, ad el. És ehhez megjelenő felületeket vásárol, bérel. Ilyen felület a gold fm és ha jól értem a taxi. Az ORTT-nek a rádióhoz van köze, a taxihoz viszont semmi! A két hirdetési felület teljesen független egymástól! Attól, hogy valakinek nincs rádiója még megegyezhet taxitársaságokkal, hogy hirdetéseket szerez számukra.
Nem értem, ebben mi a nem világos.
csak az, hogy: "Attól, hogy valakinek nincs rádiója még megegyezhet taxitársaságokkal, hogy hirdetéseket szerez számukra." nekem nincs repülőterem, de eszembe sem jutott hirdetni ilyet.
Zolika írta:Senki sem vitatta, hogy MSZP közeli dologról van szó, és a kormánygaranciát is kiveséztük talán mg-vel. Kérlek, nézd vissza, és ne tégy úgy mintha nem történt volna meg.
nem szokásom így tenni, de talán nekem is van jogom reagálni. amit mg-vel veséztetek ki az a ti véleményetek volt, nem az enyém.
Zolika írta:Ezt is hiányoltad. Az Advertum előtt senkinek sem jutott eszébe ez. És az ötletük után sem jelentkezett tudtommal senki!
ja, hát ha nincs pályázat, akkor hogyan tudjon róla az, aki nem a pénzügyminiszter haverja? ki jelentkezett volna egy megkötött kormányhatározat után? mert csak ekkor vált nyilvánossá az ügy.
Zolika írta:Ezt a pályázatosdit pedig kifejthetnéd! :mrgreen: :mrgreen:
Az MLSZ írná ki?!
"Kérjük jelentkezzen, aki átvállalná 3,1 milliárd lejárt adóságunkat! Az eddig legjobb ajánlat csak rádiósjogokat kért, ami eddig a kutyának sem kellett és 5 hirdetőtáblát a meccsekre. Aki még ennél is kevesebbet kér, szólljon!"
olvass vissza! írtam már, nem érdekel a 3,1 milliárd, csak az ajándék 2,1. de ha már itt tartunk, teljesen felesleges bagatellizálni, mindenki tudja, hogy lehetnek alternatívák, nem csak ez az egy, ami sokaknak élből "büdös".
 #12075  Szerző: Johnny

Zolika írta:Aham.
Valamilyen szinten megértem az ellenszenveteket. (Bár túlzásnak is tartom.)
Megírtad a nagy igazságot. :D
Azért szidjuk őket mert, valahol le kell vezetni a fölös gőzt. A kormányt nem szidjuk, mert a rádiózás érdekel minket. A 106,5 pályázatánál meg volt vagy 8 induló de mi mégis a legrosszabbat kaptuk ki (ilyen a sors). De mivel ilyen jófajta társaság, legalább jogosan szidjuk őket, még akár túlozva is...mert élvezzük. Mi itt látjuk az ország gennyes sebét amit meg kéne tisztítani, hogy végre elkezdjen gyógyulni a seb. Persze sok ilyen pont van...azt szidják mások. :ugeek: :D
 #12071  Szerző: Zolika

Aham.
De jelenleg van Gold FM. És ahogy kiveszem tőled, szerinted a jövőben is lesz.
Tehát érthető ha reklámozzák magukat.

Amúgy elismerem, elég tenyérbemászó társaság. Valamilyen szinten megértem az ellenszenveteket. (Bár túlzásnak is tartom.) De mindenkinél (nálam is) vannak pártok, emberek, cégek, amik talán nem tudnának olyat tenni, hogy megfeleljenek nekünk. (Ezt mellettetek írtam.) A jelek szerint nálatok az Advertum és a Gold FM az egyik ilyen vörös posztó. :mrgreen: :mrgreen:
 #12069  Szerző: Obladioblada

Johnny írta:pont az a cég kell neki amin az én matricáim vannak. Köszi tirpákok.
Igen. Ezt akartam is kérdezni. Most akkor az eper matricák lekerülnek? Nem is lesz city útinform, stb.? Megszűnt a szerződés? Vagy mind a két matrica rajta lesz? Mert az úgy gáz. Mondjuk a ti szempontotokból így is úgy is. Sajnos. És igen, igazad van, rohadjanak meg. JA. Nem bántásból írom, de illett volna úgy megírni a szerződést, hogy kizárólagosságot kértek. Ez egy ilyen világ.
 #12067  Szerző: Johnny

Zolika írta:Kedves VidámSrác!
A Taxi és az ORTT

Az Advertum egy kommunikációs, marketing cég. Reklámokat, hirdetéseket készít, ad el. És ehhez megjelenő felületeket vásárol, bérel. Ilyen felület a gold fm és ha jól értem a taxi. Az ORTT-nek a rádióhoz van köze, a taxihoz viszont semmi! A két hirdetési felület teljesen független egymástól! Attól, hogy valakinek nincs rádiója még megegyezhet taxitársaságokkal, hogy hirdetéseket szerez számukra.
Egy szó sem volt az advertumról.
A gold Fm kizárólagosságot vett a City Taxi autóira, hogy reklámozza a miskolci rádióját a kocsikon, mint régebben a Gold FM - Fortuna taxi......de már nem is létezik jogilag a rádió, kalóz, már meg kellett volna szűnnie 7 hónapja, de az biztos hogy bármikor megszűnhet.
Akkor miért paktál le egy társasággal....hát azért mert tudja hogy az ORTT egy senki, és nyugodtan szól tovább, soha nem fog megszűnni. Hogy vegye be...pont az a cég kell neki amin az én matricáim vannak. Köszi tirpákok.
 #12065  Szerző: Zolika

Kedves VidámSrác!

Látva az aláírásodat és a hozzászólásodat, az az érzésem, írhatok én itt bármit...

Minimálisan csak annyit kérek, hogy legalább azt vedd észre amit már megválaszoltam, és ne tégy úgy mintha nem lenne leírva...
Leírtam, hogy ez a hitel 15 évre szól, ami kb 3-szor annyi futamidejű, mint az előző! Tehát egy évre a töredéke jut.
Azt is "elfelejtetted", hogy az Advertum a szerződés szerint legalább ugyanannyit visszaad az utánpótlásra mint amit kap a focitól...

A Rádiós jogokról.

Ami tény, hogy ők erre igényt tartanak, míg másnak nem kellett. Tehát nyilván akarnak kezdeni vele valamit! Én leírtam, hogy szerintem miben van a ráció, és talán ők is így látják. Lehet egyet nem érteni velem, de akkor talán azt is le lehetne írni, hogy szerintetek mi benne az üzlet, ha nem az, amit én írtam!
Várom végre az ötleteket!
Mert eddig csak azt olvastam, úgysem tudnak kezdeni vele semmit...
Mellesleg az ezen való háborgásotokat sem értem, hiszen nekünk aztán tökmindegy tudnak-e kezdeni vele valamit. (A lényeg, hogy fizessenek.)

Az pedig nagy naivitásra vall, hogy sportújságíró jutott eszedbe, aki tudósít. Én semmi ilyet nem írtam! Hol élsz te?!
Megkérdezik a hétköznapi műsorvezetőiket, ki szereti a focit. Mindenhol akad ilyen! És ezzel a rádió kedvence közül számol be valaki, akit a hallgatók szeretnek!
Aki ott dolgozik, ha valamit, hát beszélni tud. Ahhoz pedig nem kell Hegyi Ivánnak lenni, hogy valaki megállapítsa mennyi az eredmény. Hogy játszik a csapat. Milyen a hangulat. Hasraütésre ő is tud nézőszámot mondani.
Ha meg a szinvonalban kételkednél, a sportújságírók is csak emberek. Amilyen marhaságokat azok összeírkálnak...

A Taxi és az ORTT

Az Advertum egy kommunikációs, marketing cég. Reklámokat, hirdetéseket készít, ad el. És ehhez megjelenő felületeket vásárol, bérel. Ilyen felület a gold fm és ha jól értem a taxi. Az ORTT-nek a rádióhoz van köze, a taxihoz viszont semmi! A két hirdetési felület teljesen független egymástól! Attól, hogy valakinek nincs rádiója még megegyezhet taxitársaságokkal, hogy hirdetéseket szerez számukra.

MSZP és kormánygarancia

Senki sem vitatta, hogy MSZP közeli dologról van szó, és a kormánygaranciát is kiveséztük talán mg-vel. Kérlek, nézd vissza, és ne tégy úgy mintha nem történt volna meg.

Alternatíva.

Ezt is hiányoltad. Az Advertum előtt senkinek sem jutott eszébe ez. És az ötletük után sem jelentkezett tudtommal senki!
Ezt a pályázatosdit pedig kifejthetnéd! :mrgreen: :mrgreen:
Az MLSZ írná ki?!
"Kérjük jelentkezzen, aki átvállalná 3,1 milliárd lejárt adóságunkat! Az eddig legjobb ajánlat csak rádiósjogokat kért, ami eddig a kutyának sem kellett és 5 hirdetőtáblát a meccsekre. Aki még ennél is kevesebbet kér, szólljon!"
Vagy az állam írjon ki valamit, amiről az MLSZ dönt?!
Tényleg kíváncsian várom, mire nem gondoltam. Kérlek, világosíts fel pályázat ügyileg. :!: :!: :!:

Bocs ha valamit kifelejtettem. Nincs tapasztalatom e fórumon.
 #12058  Szerző: VidámSrác

Zolika írta:A médiumoknak a közönség érdeklődése és a befektetett anyagiak aránya számít. Márpedig felhívni a meccsre kiküldött emberkét nem számít komoly tételnek.
ez az egyik örök dilemma ebben a topicban. egyrtészről halljuk, hogy ők (az advertum) a nagy magyar médiahálózatukban igenis előnyben részesíti majd a focit, másrészről pedig rádiós jogok továbbértékesítéséről hallani, a két információ pedig üti egymást, vagy ha nem is, mindenképpen hagy némi kételyt az emberekben. ismerem a gold fm-et, tudom, hogy mennyi volt / van benne a magyar fociról, hát ennyi bármelyik másik kereskedelmi rádióban van. ugyanakkor viszont meg lehet próbálkozni a rádiós focijogok értékesítésével, de ebben a térségben konkrétan senkit sem fog érdekelni a dolog, ha fizetni kell érte. a rádiók inkább kitöltik mással ezt az időt - és még lehet, hogy jobban is járnak vele. mi változik? egy NBI-es vagy II-es focicsapattal büszkélkedő városban 0 vagy max. 1 (advertum érdekeltségű) rádióadó fog foglalkozni a helyi focival. népszerűsítés ez? de hogy az idézetre is reagáljak: negyedóránként felhívni egy kollégát és adásba kapcsolni egy rövid összefoglaló erejéig valóban nem nagy dolog. de azt a kollégát meg is kell ám ezért fizetni, mert: tud beszélni, ért a focihoz, ismeri a helyi viszonyokat és mindezt úgy, hogy nagyon jól tudjuk azt, hogy sok rádióban a helyi hírszerkesztésre nincs pénz, pláne a sportszerkesztésre, pláne egy külsős sportriporterre. végül újra fel lehet tenni a kérdést: egy helyi kereskedelmi rádiónak megéri évi x összeget kifizetni az advertumnak azért, hogy az élvonalbeli labdarúgással foglalkozhasson? vajon visszajön a reklámokból ez a pénz? akkor már inkább a zenemaraton, mert az nem kerül semmibe...
Zolika írta:Én nem látok kapcsolatot a taxivállalat és az ortt közt.
igen, mert Johnny továbbgondolta a dolgot. az advertum miskolci rádióját ugyanis (csakúgy mint a többit) az ortt megszüntette, mégis hirdetésre költ - én legalábbis ezt vettem le. (azonban a city taxi, az a boon taxi, a gold fm emblémák pedig eddig a fortunákon voltak, akkor ez most hogy van? :?: :?: )
 #12057  Szerző: VidámSrác

hú, sok minden történt, csak kapkodom a fejem, próbálok én is reagálni Zolikának, persze nem lesz új, amit írok...
Zolika írta:Advertum, amely vállalta az átvállalást, csak 15 éves futamidőt kért és a hitel felemelését 5,2-re. (Hogy miért nem 5-re, 6-ra vagy 7-re az passz... Gondolom van valami saját üzleti tervük.)
Tehát a 2,1 ért cserébe 5,2-t fizet vissza! (Az uzsorakamatok vannak ekkorák?)
tévedés. az advertum nem átvállalja a focitartozást, hanem meghitelezi a ligának. a liga pedig az advertumnak részletekben fizeti vissza a 3 milliárdot. (ez az a bizonyos évi 206 milla.) Sziky Gyula, az MLL alelnöke szerint ez nem jelent problémát, mert bőven befolyik ennyi a tévés jogokból. hoppá! 1. érdekesség: ha nem probléma az advertum felé törleszteni, akkor miért nem tudott eddig az államnak? 2. érdekesség: Sziky Gyula MLL alelnök éppen az advertum egyik alapítója, a pénzügyminiszterünk világi haverja.
Zolika írta:Cserébe rádiós jogokat és reklámtáblák hirdetési jogait kérte.
azért cserébe, hogy meghitelezi a ligának a 3,1 milliárdos tartozását. eddig korrekt is lenne az ügy. de: a maradék 2,1 milliárd kormányzati garanciás hitel az ajándék volna? (mert megmagyarázható a dolog azzal, hogy a focitartozást betermelendő médiahálózatra van szükség, csakhogy ez a fentebb leírtak okán nem így van, hiszen az advertum visszakapja a ligától ezt a pénzt akkor is, ha semmit sem csinál.)
Zolika írta:És itt már az Advertum / Gold fm jóhíre lesz kockán, ha be kell lépnie az állami garanciának.
mások már írták, én csak röviden: messze nincs már ennek a cégnek jó híre. (és nem is lesz...) ez a része bosszant engem a legjobban, hogy gyakorlatilag testközelből ismerem az advertum üzletpolitikáját, kommunikációját, amikre sok mindent lehet mondani, de jó szándékkal azt, hogy etikus vagy azt, hogy korrekt semmiképpen.
Zolika írta:Hitelt természetesen én is, ti is, és az Advertum is bármikor felvehet, a fedezetek igazolása mellett. Ez ügytől függetlenül is.
segítesz nekem? ha felvehetek x összeget, hogy rendbe tegyem y dolog x/2 összegű tartozását - úgy hogy a tartozás úgyis bejön az adóstól, a másik felét pedig kedvemre elkölthetem - simán felveszem kormánygaranciálisan. :mrgreen:
Zolika írta:Az MLSZ-re és az államra pedig az vesse az első követ, aki ingyen és bérmentve, puszta fociszeretetből kifizeti a 3,1 milliárdos hitelt!
biztosan van még egy-két olyan társaság, amelyik szívesen megoldotta volna ezt a problémát. de miért éppen az advertum? miért pályáztatás nélkül? ezekre a kérdésekre még senki nem kapott megnyugtató választ.

a többihez nem értek :roll:
 #12015  Szerző: Johnny

Bocs Zolika egy szavadat sem értem.
A focis témában azért nem írtam, mert nem érdekel a foci.
  • 1
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • 222