RADIOSITE Fórum

• Retro Rádió

#177199  Szerző: asr27

Consequence írta: 2018.06.09. 15:14
asr27 írta: 2018.06.09. 14:50
Consequence írta: 2018.06.09. 08:57 Hétfőn indulnak !
Személy szerint én örülök hogy retró lesz !
A tucc-tucc rádiókkal kishazánkban is dunát lehet rekeszteni.
"jajjistenem" Akkora baromságot írkáltok itt össze-vissza, hogy tényleg már a fejemet fogom. :gülü2:
Hiszen egy sincs, ember! Hol van ebben az országban olyan, mint 7-15 évvel ezelött: Roxy, Deejay, Rise, Face, Miskolcon a Rádió Eper, Kaposváron a 97.5 K1, stb....
Még helyi rádióban se lehet ma már ilyet találni! :x
Ugye ?
A Miskolci M Rádió alapkoncepicója : 2000-től játsszák a zenéket.( igaz,módosítottak rajta,hogy legyen már hallgatottságuk,így bevették a kínálatba a 90s zenét is )
Soha nem adtak le 60-80-évek zenéjét.
A Face szól.Igaz egyenlőre csak online,de a rádió saját közlése szerint kikéretzkednek frekvenciára is.
A Roxy mai megfelelői : Music FM,Rádió1.
Ezek közül egyik sem játszik 60-80 évek zenéit.
Talán meg kellene tanulni a zenei műfajok fogalmát,és határait.És legfőképpen nem keverni őket.
Sem a Music-on,sem az R1-en nem fpgnak soha eredetiben leadni : Madonna,Chubby Checker,Neil Young-ot,Guns N Roses-t.Akár mennyire is állítod. Az r&b pedig rhyhtm and blues,tehát ,pl a Motown records felvételei.De nyugodtan irhatsz ide playlistet,hogy pontosan mikor adott le az R1 feat.Music FM a kiadó slágereiből . Az rnb felhígított változatát adja a Music,R1, pl Missy Elliott,TLC...( de ezek már a tucc-tucc ütemekkel keverve vannak ) és társait, de ezek nem pop/rock kategóriák.Nagyobb az esélye hogy az induló Retrón ilyet hallani fogsz( Motown Records).Plusz : A Sláger rádiónak is volt létjogosultsága,és sokan szerették.
De várom tőled hogy mely rádiók adják ( fm-en ) a 60-80 évek zenéit.
De lehet hogy nálad egy Filatov & Karas = Phil Collinssal.
De egyébként nem,mert Collins az pop/rock kategória,a Filatov meg tucc-tucc.
Sorry,de ez van.
A Face szól, online, de amíg ez a médiatanács lesz, addig hivatalosan soha nem fognak frekvenciát kapni, ebben szinte teljesen biztos vagyok.
A Roxyhoz képest a mai Music FM/R1 sokkal populárisabb.
Nem is kell, hogy játszanak 60-80-as évek zenéit, hiszen arra ott van a Retro/Sláger FM, Pesten, vidéken meg rengeteg helyi rádió van, ami a mai zenék közé bekeverve játssza a 80-as évek zenéit is.
Az pedig jellemző, hogy a 60-as, 70-es, 80-as és 90-es évek dalait fél év alatt megunja a hallgatói tábor 80%-a.
"Talán meg kéne tanulni a zenei műfajok fogalmát és határait", így igaz, neked... Mert amit a R1 és Music játszik, az sokkal inkább POP, mint Dance. Még-még a Music-nál napközben elvétve becsúszik egy- egy Dance a sok POP közé, addig a R1-nél Cooky mixen kívül, napközben egy darab sem.
Filatov &Karas is pop. Nem oldies pop, de akkor is pop. Collins az pop-rock kategória, ez való igaz. A dance műfaj teljesen más, nem olyan mint a Filatov zenéi...
 #177196  Szerző: Consequence

asr27 írta: 2018.06.09. 14:50
"jajjistenem" Akkora baromságot írkáltok itt össze-vissza, hogy tényleg már a fejemet fogom. :gülü2:
Hiszen egy sincs, ember! Hol van ebben az országban olyan, mint 7-15 évvel ezelött: Roxy, Deejay, Rise, Face, Miskolcon a Rádió Eper, Kaposváron a 97.5 K1, stb....
Ugye ?
A Miskolci M Rádió alapkoncepicója : 2000-től játsszák a zenéket.( igaz,módosítottak rajta,hogy legyen már hallgatottságuk,így bevették a kínálatba a 90s zenét is )
Soha nem adtak le 60-80-évek zenéjét.
A Face szól.Igaz egyenlőre csak online,de a rádió saját közlése szerint kikéretzkednek frekvenciára is.
A Roxy mai megfelelői : Music FM,Rádió1.
Ezek közül egyik sem játszik 60-80 évek zenéit.
Talán meg kellene tanulni a zenei műfajok fogalmát,és határait.És legfőképpen nem keverni őket.
Sem a Music-on,sem az R1-en nem fpgnak soha eredetiben leadni : Madonna,Chubby Checker,Neil Young-ot,Guns N Roses-t.Akár mennyire is állítod. Az r&b pedig rhyhtm and blues,tehát ,pl a Motown records felvételei.De nyugodtan irhatsz ide playlistet,hogy pontosan mikor adott le az R1 feat.Music FM a kiadó slágereiből . Az rnb felhígított változatát adja a Music,R1, pl Missy Elliott,TLC...( de ezek már a tucc-tucc ütemekkel keverve vannak ) és társait, de ezek nem pop/rock kategóriák.Nagyobb az esélye hogy az induló Retrón ilyet hallani fogsz( Motown Records).Plusz : A Sláger rádiónak is volt létjogosultsága,és sokan szerették.
De várom tőled hogy mely rádiók adják ( fm-en ) a 60-80 évek zenéit.
De lehet hogy nálad egy Filatov & Karas = Phil Collinssal.
De egyébként nem,mert Collins az pop/rock kategória,a Filatov meg tucc-tucc.
Sorry,de ez van.
 #177195  Szerző: asr27

Kovi02 írta: 2018.06.09. 11:33
lalu84 írta: 2018.06.09. 11:26 Napközen a mai dance muzsikák mennek.
hol? az R1-en én még mai dance zenét napközben nem hallottam.
+1
 #177194  Szerző: asr27

#177193  Szerző: Marcii

Dani írta: 2018.06.09. 14:15
Marcii írta: 2018.06.09. 14:07 https://www.youtube.com/watch?v=Tg_4NVAHsBs
Ez nem tudom mi,de a csávó által elmondott dolgot kéne felfogni bakaiéknak.
Ezt Györke Attiláéknak is át lehetne küldeni, csak olyan átfogalmazással, hogy slágerek nem csak a 2010 utáni években születtek...
Támogatom.
 #177192  Szerző: Dani

Marcii írta: 2018.06.09. 14:07 https://www.youtube.com/watch?v=Tg_4NVAHsBs
Ez nem tudom mi,de a csávó által elmondott dolgot kéne felfogni bakaiéknak.
Ezt Györke Attiláéknak is át lehetne küldeni, csak olyan átfogalmazással, hogy slágerek nem csak a 2010 utáni években születtek...
 #177187  Szerző: djlacee

Petőfi Rádió: Hot AC
Rádió 1: Adult CHR
Retro Rádió: Oldies AC
 #177186  Szerző: nyikolaj

A R1 is tüc tüc zenét játszik. Nekem az. Most lehet mondni,hogy nem az,meg lehet megnevezni a zenei stílust,de a zene nem ott kezdődik. És attól,hogy valaki fiatal nem feltétlenül kell szeretni a hasonló zenéket.
  • 1
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • 212