RADIOSITE Fórum

• Retro Rádió

#177172  Szerző: Gr3g0ry

Gyurii írta: 2018.06.09. 06:40 Ha már ennyi az off, én is ideoffolok kicsit.

Mondjátok a fiatalokat célzó adókat, illetve hogy a 20 évvel ezelőtti kínálat nem bővült. (Dehogynem, lett országos Dankó, meg Kossuth rádió FM-en.) :troll:
Viszont, ha pozitívumot kiemelhetek, akkor a teljesítménynövelés, és újabb frekik a Retro adóin.

Viccet félretéve a mai fiatalok értsd 30 év alattiak, szerintem javarészt USB, Spotify kettősre teszi le a voksát. Valahol a rádiót is elérte az ami a tévét is, netflix, youtube, HBO go stb. megjelenésével.

(Ha lenne is igény dance, trance vonalra, tudjátok ti is, hogy gazdasági zsákutca egyben.)
Én speciel ha régi trance vagy house vagy egyéb elektronikus zenét akarok hallgatni akkor youtube marad az egyetlen választás.Gondolom sokan vannak így,szóval ennyit a "zsákutcáról".
 #177171  Szerző: szabogabor10

Maradjunk annyiban, hogy nem kell lenézni se az elektronikus, se a retró irányzatot. Meg azokat se kell lenézni, akik ezeket kedvelik.
 #177170  Szerző: tomee

A korábban leírtak alapján, meg hogy mégiscsak kapcsolódjon a topic-hoz:

Biztos vagyok benne, hogy ez a rádió országosan népszerű lesz, pusztán maga a tény miatt, hogy vissza fogja hozni azt, ami a Slágerrel eltűnt 2009-ben. Olyan helyeken, ahol eddig csak Petőfit meg R1-et lehetett fogni, ez minden bizonnyal felüdülés lesz. Abban is biztos vagyok, hogy fognak rajta ezt-azt még fazonírozni, eleve országos rádió lévén sokkal több hirdető fog megjelenni rajta. Könnyen előfordulhat, hogy pár embert át is fognak máshonnan csábítani. (pláne, hogy a Music engedélye is pár hónapon belül le fog járni)

Az, hogy erre most van igény? Hát... van. (bár én azokkal értek egyet, akik szerint a '60-es '70-es évek az örök klasszikusok kivételével inkább már csak amolyan csemege a 60+ korosztálynak. De nem csak itthon, a retro hullám világjelenség, és ebben erősen közrejátszik az is, hogy ennek az évtizednek a zenei felhozatala erősen hagy kívánnivalót maga után, meg rengeteg fantáziátlan feldolgozás születik.

Az indulás körülményei meg... Nagyjából 2009 óta tudni lehet, hogy hogyan zajlanak az ilyen jellegű dolgok, meg a R1-et kb. ugyanígy indították el 2 éve. Nem lepődnék meg rajta, ha ugyanezzel a módszerrel még 2-3 rádiót létrehoznának a következő években. McFly is megmondta tavaly, hogy a jelenlegi kapacitásukkal házon belül 5-6 rádiót simán le tudnak bonyolítani.
 #177169  Szerző: Gyurii

Én '91-es vagyok, de mostanában úgy rákaptam a retró vonalra, hogy ihaj. Philip Bailey-Easy lover, Maneater, Maniac stb. ezekre nyomulok otthon, autóban. Odakapcsolok Mega rádióra, viszont a Retro rádió is érdekel, és nem csak a kezdeti kíváncsiság. Számomra ameddig ezt a vonalat képviseli, és nem csap át 150 zenés Láger/új Neo FM vonalba hallgatni is fogom.
Amúgy szerintem a rádióhallgatóknál megfeledkeznek mindig a fuvarozókról, buszvezetőkről akiknek nem háttérzaj a rádió, hanem egész napos útitárs. Gondolom R1 egész napos hallgatásától mindennap a szuicid hajlam előjön.. :D

Mai zenékről pedig a mostani populáris vonalból 1-2 jön be, az elektronikus vonal teljesen halott, talán 1-2 jó remix, sample szám van...
 #177167  Szerző: nyikolaj

Egyébként nem értem,hogy miért kéne ilyen gagyi zenei stílust adni bármelyik rádióadónak is mint pl: trance,techno stb.. azok zenék? Hát durvára nem! És azt sem érte,hogy a 16+-os korosztálynak miért kell kötelezően majmolni bizonyos irányzatot. Nekem senki nem mondja,hogy a fiatalok kizárólag csak ilyen zenéket hallgatnak!Ha igen,akkor változzon a zenei világuk,hallgassanak mást és nem csak zenét,hanem talk rádiót..nem árt nekik a kultúra! Érdekes,én soha nem rajongtam az ilyen zajokért 14 évesen sem. Ott a Petőfi , R1 jó az nekik,, és tanácsolom,hogy művelődjenek komolyabb retro zenékből is, mert a zene ott kezdődik!
 #177165  Szerző: Gyurii

Ha már ennyi az off, én is ideoffolok kicsit.

Mondjátok a fiatalokat célzó adókat, illetve hogy a 20 évvel ezelőtti kínálat nem bővült. (Dehogynem, lett országos Dankó, meg Kossuth rádió FM-en.) :troll:
Viszont, ha pozitívumot kiemelhetek, akkor a teljesítménynövelés, és újabb frekik a Retro adóin.

Viccet félretéve a mai fiatalok értsd 30 év alattiak, szerintem javarészt USB, Spotify kettősre teszi le a voksát. Valahol a rádiót is elérte az ami a tévét is, netflix, youtube, HBO go stb. megjelenésével.

(Ha lenne is igény dance, trance vonalra, tudjátok ti is, hogy gazdasági zsákutca egyben.)
 #177164  Szerző: asr27

szabogabor10 írta: 2018.06.08. 22:32
djlacee írta: 2018.06.08. 22:24
Robca87 írta: 2018.06.08. 20:43 Nyílván az nem jó hír, hogy az új országos kereskedelmi rádióval nem a fiatalabb korosztályt célozzák...
A Rádió 1 és a Petőfi mellé kéne még egy harmadik is, ami a fiatalokat célozza? Minek?
R1-et hagyjuk, a Petőfi viszonylag friss, viszont mi van azokkal, akik kevés kivétellel alapvetően nem csípik a magyar zenéket? Nekik most nem marad más, mint a külföldi rádiók.
+1
Meg egyik sem játszik Dance, House, Trance zenéket. A DJ factory-t hagyjuk. majdnem ugyanazokat a zenéket játsszák 3 hónapon keresztül, csak más időben bekeverve.
Mindegyiken csak a csicskapop megy, tökmind1 hova kapcsol az ember.
 #177160  Szerző: szabogabor10

djlacee írta: 2018.06.08. 22:24
Robca87 írta: 2018.06.08. 20:43 Nyílván az nem jó hír, hogy az új országos kereskedelmi rádióval nem a fiatalabb korosztályt célozzák...
A Rádió 1 és a Petőfi mellé kéne még egy harmadik is, ami a fiatalokat célozza? Minek?
R1-et hagyjuk, a Petőfi viszonylag friss, viszont mi van azokkal, akik kevés kivétellel alapvetően nem csípik a magyar zenéket? Nekik most nem marad más, mint a külföldi rádiók.
 #177159  Szerző: djlacee

• 1
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • 213